Готуємо українські вареники з вишнею

Готуємо українські вареники з вишнею

Літо – ідеальний час, щоб спробувати приготувати вареники з вишнями. 

Щоб ця страва вийшла смачною та незабутньою, зробіть їх за рецептом відомої кулінарки Лізи Глінської, пише Смачно24.

Попри те, що у нашій країні війна і непростий для нас всіх час, відомі кухарі хоч на трошки відволікають від сумних реалій рецептами смачних українських страв. Де б нас не закинуло життя, ми ніколи не забудемо смак вареників – символу національної української кухні.

Відео дня

Найчастіше ми готуємо вареники з картоплею, грибами та капустою, втім влітку радимо вам приготувати неймовірно смачні вареники з вишнею.

Кондитерка, кулінарна експертка та видавчиня книг Ліза Глінська поділилася зі своїми читачами в інстаграмі новим рецептом. Переможниця шоу "Мастершеф-2" розповіла, як приготувати вареники з вишнею.

Рецепт вареників з вишнею

Порція: 70 вареників
Інгредієнти для заварного тіста:
– 500 грамів борошна;
– 10 грамів солі;
– 250 міліграмів окропу;
– 50 міліграмів соняшникової олії (рафінованої).
Інгредієнти для начинки:
– Вишня;
– Цукор.

Приготування:

  1. Змішайте сіль із окропом, додайте цей розчин та олію до борошна. Перемішайте спочатку виделкою, далі розімніть руками, але недовго. Залиште тісто у мисці, накрийте його плівкою чи рушником. Нехай воно так постоїть годину при кімнатній температурі.
  2. Вийміть тісто, перемішайте його, але без додавання борошна. Відправте тісто у пакет, а потім у холодильник на 2-3 години.
  3. На стільницю насипте борошна. Розкачайте його, видавіть кружальця діаметром 6 сантиметрів.
  4. Розкладіть тісто на долоні, додайте цукор (за смаком), 2-3 вишні (можна з кісткою або без).
  5. Щоб підготовлене тісто не підсихало, накрийте його плівкою.
  6. Відправте вареники у киплячу воду. 2-3 хвилини і готово!
  7. Подайте із вершковим маслом чи сметаною.


Читайте також 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up