Красиво і незвично: як зробити варення з троянд

Потрібно
0 грн
Зібрано
0 грн
check Перевірено редакцією
Красиво і незвично: як зробити варення з троянд

Варення з троянд нескладне в приготуванні і дуже смачне.

Влітку можна приготувати смачне варення з пелюсток троянд. Робити варення можна з будь-яких квіток червоного і рожевого кольору, але найсмачніші ласощі виходять з чайних троянд, повідомляє УНІАН рецепти.

Увага: не можна робити варення з троянд з квіткових крамниць — їх обприскують отрутохімікатами. Використовуйте тільки домашні квіти.

Відео дня

Варення з троянди корисне для серця і судин, допомагає при застуді і зменшує зубний біль, якщо намазати його на ясна. Ці ласощі нормалізують травлення і знижують ймовірність розвитку виразки шлунка.

Варення з пелюсток троянд

  • Пелюстки рожевих або червоних троянд - 100 г
  • Лимонна кислота - дрібка.
  • Цукор - 500 г.

На пелюстках бажано обрізати білу частину, якою пелюстки кріпляться до квітки. Ретельно промити пелюстки, обдати окропом, потім замочити в холодній воді на 15 хвилин. Просушити пелюстки. Змішати пелюстки з лимонною кислотою і третиною цукру, залишити на 6 годин.

Через 6 годин решту цукру залити водою і довести до кипіння. Варити сироп 3-4 хвилини, знімаючи піну. У сироп висипати пелюстки з цукром. Варити варення приблизно 15 хвилин, поки пелюстки не стануть м'якими. Готове варення розлити по стерильним банкам і закатати кришками.

Варення з троянд без варіння

  • Пелюстки троянд - 100 г.
  • Цукор - 2 склянки
  • Лимон - 1 шт.

У цьому рецепті пелюстки троянд не проходять термічну обробку і зберігають більше корисних речовин.

Пелюстки ретельно промити і обсушити. Скропити соком одного лимона. Посипати цукром і залишити на 6 годин, періодично помішуючи. Через 6 годин суміш пелюсток з цукром перебити блендером до однорідності. Викласти в стерильну банку і закатати кришкою.

Читайте також ТОП-5 рецептів корисних та смачних ягідно-фруктових смузі

Для тих, хто обожнює полуницю: готуємо неймовірно смачний штрудель

Допомога
* не обов’язково

Безпечна миттєва оплата через LiqPay від ПриватБанк картами Visa або MasterCard

* Комісія з платежів через LiqPay власників карт Visa та MasterCard 0%
icon-pay
Допомога
Сума переказу:
check_circle Дякуємо, за переказ коштів!
Допоможіть поширити інформацію, долучіть друзів до допомоги
Потрібно
0 грн
Зібрано
0 грн
check Перевірено редакцією
Вашу допомогу також потребують Вашу допомогу також потребують
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up