Готуємо вершкову запіканку з курячими стріпсами та овочами
Ідеальним варіантом для осінньої вечері стане вершкова запіканка з броколі, цвітною капустою та курячими стріпсами. Ця оригінальна і корисна комбінація урізноманітнить ваше меню.
Навіть якщо ви – не фанат броколі та цвітної капусти, ця вершкова запіканка з курятиною повністю змінить ваше уявлення про ці овочі, переконує Смачно24.
Вершкова запіканка з броколі, цвітною капустою та курячими стріпсами
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– упаковка курячих стріпсів (500 грамів);
– 1 головка броколі;
– 1 головка цвітної капусти;
– 200 грамів вершків 15% жирності;
– 150 грамів твердого сиру (пармезан чи чеддер);
– сіль до смаку;
– чорний перець до смаку;
– олія (для змащування форми).
Приготування:
-
Розігрійте духовку до температури 180 градусів.
-
Посоліть і поперчіть курячі стріпси з обох сторін.
-
Розігрійте пательню та влийте туди трохи олії.
-
Обсмажте стріпси до золотистого кольору (упродовж 10 – 15 хвилин).
-
Броколі та цвітну капусту розділіть на суцвіття. Відваріть їх у киплячій воді протягом 10 хвилин.
-
Розігрійте у невеликій каструлі вершки разом із тертим сиром. Тримайте суміш на невеликому вогні, поки сир розтане. Перемішайте соус, аби він став однорідним.
-
Змастіть форму для запікання олією та розкладіть стріпси на дні. Зверху рівномірно розподіліть броколі та цвітну капусту і залийте усе вершковим соусом.
-
Запікайте у розігрітій духовці приблизно 25 – 30 хвилин або поки верх страви не стане золотистим.
-
Дайте запіканці трохи охолонути і подавайте на стіл.
Смачного!
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати лазанью за італійським рецептом.
Читайте також:
Як приготувати лазанью: чотири рецепти італійської страви
Готуємо справжній штрудель з яблуками
Як зварити смачний та запашний узвар
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.