Готуємо в'ялені помідори: покрокові рецепти для дому

Готуємо в'ялені помідори: покрокові рецепти для дому

В'ялені томати можна додавати в пасту, піцу або брускети.

Зазвичай готуються в'ялені помідори в сушарці, але не у всіх є ця побутова техніка. УНІАН рецепти пропонує приготувати в'ялені помідори в духовці чи мікрохвильовці.

Як приготувати в'ялені помідори в духовці

З цієї кількості інгредієнтів вийде приготувати три баночки по 250 грамів. Вам потрібні:

  • томати — 2,2 кг;
  • часник — 6-9 зубчиків;
  • сіль, цукор — за смаком;
  • чебрець — 0,5 ч.л;
  • розмарин — 0,5 ч.л;
  • сушений базилік — 0,5 ч.л;
  • орегано — 0,5 ч.л;
  • олія — 300-350 мл.

Найкраще вибрати для цього рецепта помідори "сливка". Миємо їх, ріжемо навпіл і викладаємо зрізом догори на деко з пергаментом. Розміщувати шматочки можна близько один до одного, оскільки вони ще зменшаться в розмірі. Посипаємо їх зверху сіллю і цукром, а потім відправляємо в духовку. Сушимо в духовці 12 годин. Перші 4 години готуємо їх за температури 110 градусів (верх/низ із конвекцією). Потім потрібно зменшити температуру до 90 градусів і залишаємо ще на 4 години. Решту часу — при 70-80 градусах.

Відео дня

Не забувайте перевіряти томати, щоб вони рівномірно готувалися і не підгорали. Часник ріжемо на пластини. Спеції змішуємо разом, додаємо їх і часник до помідорів. Ретельно перемішуємо і розподіляємо по стерилізованих баночках. Зверху по горлечко заливаємо підігрітою до 70 градусів олією. Зберігатися ці в'ялені помідори можуть у холодильнику протягом року.

Можна також приготувати в'ялені помідори швидко і без духовки.

В'ялені помідори — рецепт для мікрохвильовки

Не обов'язково обирати складний шлях, щоб приготувати в'ялені помідори — рецепти цієї страви можуть бути набагато простішими, легшими та дешевшими. Щоб зробити їх удома за півгодини, візьміть:

  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 20 помідорів;
  • дві чайні ложки прованських трав;
  • чотири грами солі;
  • 8-10 зубчиків часнику.

Відберіть м'ясисті щільні томати. Промийте їх і розріжте — навпіл маленькі або на четвертинки великі. Далі потрібно видалити насіння. Найзручніше це робити ложкою. Приправте овочі спеціями.

Помістіть шматочки на тарілку і готуйте в мікрохвильовці шість хвилин на максимальній потужності. Залиште їх охолонути і злийте сік, якщо він з'явиться. Після цього повторіть нагрівання ще два рази.

Готові томати перекладіть у суху й чисту ємність, це може бути банка або зручний для вас лоток. Туди додайте порізані пластинами зубчики часнику або видавіть його. Залийте зверху олію — вона має повністю покрити овочі. Зберігайте помідори в холодильнику, але зважайте на те, що з'їсти їх потрібно якнайшвидше.

В'ялені помідори — з чим їдять

Помідори в'ялені чудово доповнять будь-яку піцу, брускетту чи сендвіч. Також їх можна додати в цікавий салат або піцу.

Такі томати відмінно покажуть себе на блюді в компанії сирів, оливок і в'яленого м'яса.

Водночас не варто себе обмежувати — за бажанням можна створювати будь-які поєднання на свій смак.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати гарбузовий крем-суп з копченою паприкою.

 

Читайте також:

Готуємо пухкі сирні пампушки

Готуємо густий наваристий бограч

Готуємо гарбузовий крем-суп з копченою паприкою

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up