Готуємось до Нового року: рецепти смачних тортів на свято

Готуємось до Нового року: рецепти смачних тортів на свято
Депозитфото

Без святкового торта Новий рік не обходиться. Пропонуємо на вибір два рецепти ласощів — з випіканням і без.

Рецепт торта без випікання, який смакуватиме з улюбленим гарячим напоєм, повідомляє Смачно 24.

Рецепт торта без випікання

  • Час: 20 хвилин + 2 години на просочування шарів
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 2 яйця;
– 65 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 100 грамів цукру;
– 600 мілілітрів молока (і ще трішки для зволоження печива);
– 145 грамів вершкового масла;
– 160 грамів шоколадного печива;
– печиво савоярді;
– 80 грамів чорного шоколаду;
– 80 мілілітрів вершків (високої жирності).

Відео дня

Приготування:

  1. У миску вбиваємо яйця, додаємо крохмаль та трішки молока. Добре збиваємо, решту молока додаємо у процесі.
  2. Розігріваємо сковорідку на середньому вогні. Виливаємо вміст миски та готуємо масу, поки вона не стане густою та однорідною за консистенцією. Ставимо тісто на 30 хвилин у холодильник, щоб воно охололо.
  3. Виймаємо тісто, додаємо до нього масло і добре збиваємо.
  4. Вимочуємо печиво та савоярді у молоці.
  5. Викладаємо торт наступними шарами: савоярді, тісто, печиво. Ставимо торт у холодильник на 1,5 години.
  6. Готуємо топінг: розігріваємо вершки та топимо в них шоколад та трішки масла. Поливаємо ним торт та знову ставимо десерт у холодильник. За бажанням можна прикрасити його кавовими зернами. Торт можна подавати до столу, як тільки глазур застигне.

Новорічний торт «Монастирська хатинка»

Торт «Монастирська хатинка» знають багато українців. Для багатьох він є найулюбленішим, повідомляє Смачно24.

Торт «Монастирська хатинка» – покроковий рецепт

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 12


Інгредієнти:
– 200 грамів масла;
– 200 грамів сметани 15 – 25%;
– 1 чайна ложка солі;
– 25 грамів цукру;
– 1 чайна ложка ванілі;
– 6 грамів розпушувача;
– 400 грамів борошна.

Начинка:
– 600 грамів заморожених вишень без кісточок;
– 150 грамів цукру;
– 40 грамів крохмалю.

Крем:
– 300 грамів сметани 25%;
– 300 мілілітрів вершків;
– 150 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. З'єднайте сухі інгредієнти, окрім цукру. Масло натріть прямо в борошно. Додайте до сметани цукор, перемішайте і з'єднайте разом з масляною сумішшю. Швидко вимішайте тісто і відправте його в холодильник на 30 хвилин.
  2. Начинку можна приготувати заздалегідь або взяти готовий вишневий джем. Якщо йтимете першим шляхом, до вишень додайте цукор та поставте на середній вогонь. Коли вишні розтануть, їхній сік вилийте на крохмаль, перемішайте і цю суміш додайте назад до вишень. Варіть на слабкому вогні до загущення. Далі охолодіть та накрийте плівкою в контакт.
  3. Тісто розділіть на 3 частини, кожну частину гарно розкачайте та наріжте на смужки орієнтовно 8 сантиметрів, які також розкачайте. Викладіть начинку, закріпіть краї та випікайте швом до низу при температурі 200 градусів 20 – 22 хвилини. Орієнтуйтесь по своїй духовці.
  4. Інгредієнти для крему збийте до піків. Зберіть торт у вигляді хатинки та залиште на ніч у холодильнику для стабілізації.


Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати легкі салати на святковий стіл.

 

Читайте також:

Готуємо апетитні закуски на Різдво

У скільки обійдеться новорічний стіл в грудні 2023 року

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up