для піци
Вода - 330 мл
Картопля - 1 кг
<Мелений чорний перець - до смаку
Борошно пшеничне - 250 г
Оливкова олія - 80 мл
Розмарин (свіжий) - 1 ст. л.
Цукор - до смаку
Сіль - до смаку
Сухі дріжджі - 5 г
Тепла вода - 950 мл
1 Змішайте у великій мисці борошно, дріжджі, сіль та цукор. Додайте 330 мл води кімнатної температури, замісіть руками або ложкою гладке тісто. Накрийте миску і залишіть при кімнатній температурі, поки тісто не збільшиться вдвічі, приблизно на 1-2 години, повідомляє Смачно24.
2 Викладіть тісто на посипану борошном поверхню, сформуйте з нього кульку і накрийте вологим рушником на 30 хвилин. Потім перекладіть тісто на промаслений папір, розкладіть його по периметру деко.
3 Для начинки змішайте теплу воду і сіль в мисці, покладіть в неї дуже тонко нарізану картоплю і залиште на півтори години. Після цього обсушіть скибочки, сильно стискаючи між паперовими рушниками. Змішайте картоплю і цибулю, чорний перець і оливкову олію.
4 Розігрійте духовку до 240 градусів, розподіліть картопляну масу по тісту. Посипте піцу розмарином і випікайте 35 хвилин, поки поверхня не стане золотисто-коричневою.
Можна подавати картопляну піцу в якості гарніра до м’ясних страв.
При приготуванні можна використовувати улюблену сушену зелень або приправу (паприку, суміш італійських трав). Також буде доречний ароматний сир, тільки додати його потрібно буде, коли картопля вже буде майже готова.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер