Легкий рецепт паски без дріжджів, яка не черствіє
Готуємось до Великодня. Нижче — рецепт паски без дріжджів, яка довго залишатиметься свіжою, а її приготування не займе багато часу.
Спекти паску на свято — свята справа. Але не всі господині люблять возитися з нею: у когось часу катастрофічно не вистачає, хтось просто не дружить із дріжджовим тістом. У цьому разі виручить паска без дріжджів — рецепт, на який у вас піде всього година часу (або навіть менше). Його публікує Українська Правда.
Паска - рецепт без дріжджів
Інгредієнти:
- яйця (С0) - 5 шт;
- сіль - 0,5 ч.л.;
- цукор - 1,5 склянки (об'єм склянки 200 мл);
- ванільний цукор - 3 пакетики (21 г);
- масло вершкове - 1 пачка;
- молоко - 2/3 склянки (150 мл);
- борошно - 4,5 склянки (600 г);
- розпушувач - 2 пакетики (20 г);
- цедра апельсина;
- сухофрукти (родзинки, курага, журавлина) - 150 г.
Ця кількість інгредієнтів розрахована на дві великі паски (паперова форма на 3 см) або 4 маленьких (форма на 9 см).
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте яйця із сіллю, цукром і ванільним цукром і збийте масу до пишності та посвітління.
Яєць категорії С1 потрібно взяти 6 шт.
Додайте м'яке масло, ще раз збийте, влийте молоко, перемішайте. Змішайте борошно з розпушувачем і всипте в основну масу та перемішайте. Натріть на дрібній тертці цедру лимона, додайте в тісто цедру і промиті сухофрукти, перемішайте.
Форми для випікання наповніть на 3/4 висоти. Поставте випікатися в розігріту духовку на 30-35 хвилин - швидка паска без дріжджів готова.
Прикрасьте випічку зверху глазур'ю, цукатами, горішками або посипкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну італійську паску Панетоне. Це традиційна італійська страва на Великдень. Ця випічка, наповнена сухофруктами та горіхами, виходить ароматною, пишною і дуже смачною.
Читайте також:
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Anna Szcześniak
Robert Carlson reply Anna Szcześniak
Олег Петрович