Повітряне заварне тісто, всередині якого ніжний крем, – від таких ласощів складно відмовитися!
Профітролі – невеликі тістечка округлої форми, які готуються із заварного тіста. Начинка для цих смаколиків може бути як солодкою, так і несолодкою. Особливо смачно вони виходять із сирним кремом, повідомляє УНІАН Рецепти.
Для начинки
Довести до кипіння на плиті масло, воду та сіль. У киплячу масу всипати борошно й швидко замісити тісто до однорідного стану.
Охолоджувати його близько 30 хвилин, після чого по одному вмішати яйця (ложкою або в комбайні). Має вийти однорідне рідке тісто, яке тримає форму.
Викласти тісто на деко ложкою або за допомогою кондитерського мішка.
Випікати у розігрітій до 220°С духовці 10 хвилин, потім зменшити температуру до 180°С й пекти ще 25 хвилин.
Приготування крему. Збити міксером цукор (за бажанням додати ваніль) і сир (він має бути пастоподібної консистенції), додати маскарпоне й недовго збивати до кремоподібного стану.
Остиглі профітролі наповнити кремом за допомогою кулінарного шприца або ложкою, розрізавши на 2 частини. Готові тістечка посипати цукровою пудрою або прикрасити на власний смак.
Для крему
У киплячу воду викласти цукор, масло та сіль. Масло має розчинитися. Потім кип'ятити воду, всипати борошно та перемішати до однорідності. Охолодити 5-10 хвилин. Вбити по черзі по одному яйцю, перемішуючи після кожного.
Відкинути тістечка на деко з кондитерського мішка. Випікати 40 хвилин за температури 180°С.
Як приготувати профітролі із сирним кремом / фото ua.depositphotos.com
Приготування крему. З’єднати у каструльці всі інгредієнти, за винятком масла. Збити блендером, щоб у масі не було крупинок. Потім додати масло.
Покласти каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до кипіння. Повинні утворитися бульбашки на поверхні. Варити до загустіння, помішуючи.
Охолодити крем. Збити вершки до стійких піків, додати у крем.
У тістечок зрізати верхівки, заповнити кремом наполовину, поверх покласти полуницю, знову заповнити кремом і накрити кришкою. Прикрасити профітролі за бажанням.
Читайте також Як приготувати пишні яєчні мафіни з овочами: рецепт від Євгена Клопотенка
Рецепт українських круасанів — кіфликів — зі сливовою начинкою від Клопотенка
Сирник без випічки: приготування займе мінімум часу
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер