Пишний та ароматний: готуємо яблучний пиріг на кефірі

Пишний та ароматний: готуємо яблучний пиріг на кефірі
  • Яблука – це джерело вітамінів і мікроелементів. Їх додають у пироги, тістечка, тарти і торти, їх можна запікати в духовці, готувати на грилі й карамелізувати на пательні, а ще варити варення та робити джем. Яблука можуть бути одним з інгредієнтів у салаті, рагу та форшмаці. Їх можна консервувати і маринувати.
  • Пропонуємо рецепт яблучного пирога на кефірі від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Побалуйте своїх домашніх запахом свіжої випічки, і вранці не полінуйтеся та приготуйте запашний пиріг.

— Мій фаворит – яблучний пиріг на кефірі. Останній інгредієнт необхідний для того, щоб надати пирогу пишності. І ще порада – вибирайте тверді й хрусткі яблука, тоді пиріг вийде дуже смачним, — пише Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 250 мл кефіру
  • 50 г вершкового масла (додатково для змащування форми)
  • 250 г борошна
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. розпушувача (не амонійного)
  • 2-3 яблука (твердих сортів)
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Як готувати

  1. За допомогою кухонного машини змішайте 2 яйця та 200 г цукру. Додайте дрібку солі та чайну ложку ванільного цукру та збийте. Після додайте 50 г вершкового масла й знову збийте до отримання однорідної маси. Вливайте 250 мл кефіру, продовжуючи збивати. Додайте до маси чайну ложку розпушувача та знову збийте. Порціями додавайте до маси 250 г борошна, продовжуючи збивати. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.
  2. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, а 2-3 яблука помийте, видаліть серцевину та наріжте часточками.
  3. Тісто влийте в форму, рівномірно розподіліть по всьому периметру, а зверху викладіть яблука. Посипте 1 ст. л. кориці та ставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Нагадаємо, ми писали, як приготувати пиріг зі смородиною (ягоди можна взяти заморожені).

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Valentina Soloshina

    До Ірини:  для початку напишіть своє ім'я українською мовою, а тоді ставте вимоги до інших.  А то виходить, аби щось "ляпнути", аби бути в тренді. Виглядає смішно!

    Ирина reply Valentina Soloshina

    Ну, ваше ім'я також не рідною мовою написане))) А прізвище взагалі москальським духом тхне. Замаскувалися латинським шрифтом?...)))
  • Ирина

    Мало того, що той Клопотенко - неголений-нечесаний. Так він ще й російською розмовляє!.... Журналісти, а відео українськомовних  блогерів із більш цікавим рецептом шарлотки не знайшлося?)

keyboard_arrow_up