Пишний та ароматний: готуємо яблучний пиріг на кефірі

- Яблука – це джерело вітамінів і мікроелементів. Їх додають у пироги, тістечка, тарти і торти, їх можна запікати в духовці, готувати на грилі й карамелізувати на пательні, а ще варити варення та робити джем. Яблука можуть бути одним з інгредієнтів у салаті, рагу та форшмаці. Їх можна консервувати і маринувати.
- Пропонуємо рецепт яблучного пирога на кефірі від відомого кухаря Євгена Клопотенка.
Побалуйте своїх домашніх запахом свіжої випічки, і вранці не полінуйтеся та приготуйте запашний пиріг.
— Мій фаворит – яблучний пиріг на кефірі. Останній інгредієнт необхідний для того, щоб надати пирогу пишності. І ще порада – вибирайте тверді й хрусткі яблука, тоді пиріг вийде дуже смачним, — пише Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 250 мл кефіру
- 50 г вершкового масла (додатково для змащування форми)
- 250 г борошна
- дрібка солі
- 1 ч. л. розпушувача (не амонійного)
- 2-3 яблука (твердих сортів)
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ст. л. цукрової пудри
Як готувати
- За допомогою кухонного машини змішайте 2 яйця та 200 г цукру. Додайте дрібку солі та чайну ложку ванільного цукру та збийте. Після додайте 50 г вершкового масла й знову збийте до отримання однорідної маси. Вливайте 250 мл кефіру, продовжуючи збивати. Додайте до маси чайну ложку розпушувача та знову збийте. Порціями додавайте до маси 250 г борошна, продовжуючи збивати. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом, а 2-3 яблука помийте, видаліть серцевину та наріжте часточками.
- Тісто влийте в форму, рівномірно розподіліть по всьому периметру, а зверху викладіть яблука. Посипте 1 ст. л. кориці та ставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Нагадаємо, ми писали, як приготувати пиріг зі смородиною (ягоди можна взяти заморожені).
Читайте також
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Valentina SoloshinaДо Ірини: для початку напишіть своє ім'я українською мовою, а тоді ставте вимоги до інших. А то виходить, аби щось "ляпнути", аби бути в тренді. Виглядає смішно!Ирина reply Valentina SoloshinaНу, ваше ім'я також не рідною мовою написане))) А прізвище взагалі москальським духом тхне. Замаскувалися латинським шрифтом?...)))
-
ИринаМало того, що той Клопотенко - неголений-нечесаний. Так він ще й російською розмовляє!.... Журналісти, а відео українськомовних блогерів із більш цікавим рецептом шарлотки не знайшлося?)