Ніжні і пишні солодкі булочки на дріжджах — гарне частування у вихідні.
Під час Великого посту діють суворі обмеження в їжі: заборонено їсти м'ясо, молочні продукти, яйця і алкоголь. Багато ласунів змушені відмовлятися від солодкого, адже більшість солодощів містять молоко і яйця. Під час посту можна побалувати себе пісними дріжджовими булочками, повідомляє УНІАН Рецепти.
За бажанням в начинку можна покласти родзинки, варення, мак або інші продукти за смаком. А якщо зменшити кількість цукру, то булочки можуть замінити хліб до супів або гарячих страв.
Воду нагріти до температури приблизно 36 градусів. Температуру можна перевірити кінчиком чистого пальця, йому повинно бути комфортно при такій температурі. Влити в мисці, додати цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити суміш на 10 хвилин в теплому місці. Потім в миску додати олію і сіль. Частинами вмішувати борошно в тісто. Готове тісто має бути злегка липким, але не залишатися на руках. Миску з тістом накрити плівкою і поставити в тепле місце на півтори години.
На посипаній борошном поверхні сформувати булочки бажаного розміру. Врахуйте, що після випічки вони збільшаться в розмірах. На змащене маслом деко викласти булочки. Залишити для підйому на 15 хвилин в теплому місці, змастити зверху олією і поставити в прогріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Читайте також Постимо, але не відмовляємось від смачних страв: пісні рецепти
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 29 від 16 липня 2025
Читати номер