Що приготувати з баклажанів: смачні закуски, супи і основні страви

Що приготувати з баклажанів: смачні закуски, супи і основні страви

Рецепти незвичних страв з баклажанів, які урізноманітнюють ваш раціон.

Нетипові рецепти різних кухонь світу, головними інгредієнтами яких є звичні нам сині овочі повідомляє Уніан рецепти.

Рулетики з баклажанів з горіхами 

Бадріджані — це традиційна грузинська закуска зі смажених баклажанів, перетертих горіхів і прянощів. За бажанням її можна зробити менш або більш гострою, а також додати в начинку сир або фарш.

  • Баклажани — 1 кг.
  • Горіхи волоські — 200 г.
  • Кінза — 25 г.
  • Часник — 7 зубчиків.
  • Коріандр — 1/4 ч. л.
  • Хмелі-сунелі — 1 ст. л.
  • Шафран — 1/4 ч. л.
  • Оцет винний — 1 ст. л.
  • Вода — 100 мл.
  • Олія — 150 мл.
  • Перець, сіль за смаком.

Баклажани промити і нарізати уздовж довгими і тонкими пластинами. Викласти на обробну дошку, посипати сіллю і залишити на 30 хвилин, щоб пішла гіркота. Горіхи підсмажити на сухій сковороді і зняти плівки. Потовкти до однорідності в ступі або м'ясорубці.

Відео дня

Кінзу і часник дуже дрібно порубати. З'єднати часник, кінзу і спеції в ступці і ретельно розтерти. Змішати горіхи зі спеціями і оцтом, посолити і поперчити. Розмішати горіхову начинку, поступово вливаючи воду. Баклажани підсмажити з двох сторін на олії до рум'яного кольору. На край пластини баклажанів викласти по 1 столовій ложці начинки і загорнути рулетики.

Суп з баклажанами і овочами

  • Яловичина з кісткою — 700 г.
  • Баклажани — 200 г.
  • Помідори — 150 г.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Картопля — 3 шт.
  • Квасоля стручкова зелена — 200 г.
  • Морква — 100 г.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Томатний соус — 2 стол.л.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчиків.
  • Зелень за смаком.

М'ясо обсмажте на сковороді з олією до золотистої скоринки. Потім налийте в каструлю воду, зменшіть вогонь до мінімального і варіть м'ясо 1,5 години. Цибулю дрібно порубати, інші овочі нарізати великим кубиком. На сковороді на великому вогні смажити в олії 3-5 хвилин баклажани і квасолю, потім додати інші овочі і смажити ще 5 хвилин.

Викласти овочі в бульйон з м'ясом, додати лавровий лист і томатний соус, посолити і поперчити. Варити овочі до готовності всіх овочів (приблизно 15 хвилин). Перед вимиканням додати в суп рубану зелень і часник.

Мусака з баклажанами

  • Баклажани — 3 шт.
  • Оливкова олія — 120 мл.
  • Яловичий фарш — 350 г.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Лук дрібний — 2 шт.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Вода — 120 мл.
  • Борошно — 4 ст. л.
  • Молоко — 2 ст. л.
  • Сир — 50 г.
  • Щіпка мускатного горіха.
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Мусака — це грецьке друга страва, ситна запіканка з м'ясного фаршу і баклажанів. Продукти викладаються шарами, поливаються молочним соусом і посипаються сиром.

Баклажани промити і зняти шкірку, якщо овочі старі. Нарізати тонкими кружечками. Посолити баклажани і залишити на 30 хвилин. Обсмажити баклажани на олії з двох сторін і викласти на серветку.

Для приготування м'ясного соусу в сковороді розтопити частину вершкового масла. Подрібнити цибулю і обсмажити в олії 3-4 хвилини. Додати фарш і смажити 7-10 хвилин. Покласти в сковороду томатну пасту і воду, а також зелень і спеції. Тушкувати 30 хвилин під кришкою.

Для приготування соусу розтопіть в невеликій каструлі 50 г вершкового масла. Вмішайте борошно і поступово вливайте молоко. Варіть соус на невеликому вогні до загустіння. В кінці додайте сіль і мускатний горіх. Форму для запікання мусаки змастіть маслом і по черзі викладайте шарами фарш і кружечки баклажанів. Полийте мусаку соусом і посипте сиром. Запікайте 40 хвилин при 180 градусах.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач10

    Дякую за цікаві рецепти, також раджу спробувати рулетики Бадріджані за рецептом НоваСтрава, виходить неймовірно смачно  https://novastrava.com/badridzhani-ruletiki-z-baklazhaniv-z-gorihami/

keyboard_arrow_up