Що приготувати з фаршу в духовці і на сковороді: найкращі рецепти

Пропонуємо спробувати приготувати страви з яловичого, свинячого, курячого, індичого та рибного фаршу — і смачного!
Які страви точно сподобаються вашим близьким і що приготувати з фаршу на вечерю, радять УНІАН рецепти.
М'ясний або рибний фарш — відмінна база для безлічі страв. Навіть починаюча господиня зможе порадувати своїх близьких чудовою вечерею — залишилося тільки вибрати рецепт. Дивіться, що приготувати з фаршу, крім котлет і тефтелей.
Що приготувати з яловичого фаршу — соковите буріто
Унікальне мексиканське блюдо, яке, за бажанням, можна зробити гострим, додавши до нього пекучий перець.
Вам знадобляться:
- яловичий фарш - 500 гр;
- твердий сир - 400 гр;
- консервована кукурудза - 200 гр;
- консервована біла квасоля - 200 гр;
- томатний соус - 100 мл;
- тортилья - 12 шт;
- болгарський перець - 1 шт;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- оливкова олія;
- сіль, перець, мелений часник.
Цибулю почистити, змішати з фаршем і обсмажити на оливковій олії. Болгарський перець почистити і нарізати кубиками, з квасолі і кукурудзи злити рідину. Коли фарш буде майже готовий, додати до нього овочі. Посолити, посипати 3\4 тертого сиру, часниковим порошком і спеціями. Залити томатним соусом, перемішати і томити під кришкою 5-10 хвилин. Тортильї посипати сиром, що залишився, викласти на них начинку, згорнути тортилью конвертиком або трубочкою і обсмажити на розпеченій сковороді 2 хвилини.
Що приготувати з курячого фаршу — апетитний лаваш
Універсальна закуска, для якої можна використовувати будь-які інгредієнти - навіть фарш.
Вам знадобляться:
- курячий фарш - 500 гр;
- густа сметана - 200 гр;
- твердий сир - 150 гр;
- тонкий лаваш - 2 шт;
- яйця - 1 шт;
- сіль, перець і зелень.
Фарш посолити і поперчити, додати до нього дрібно нарізану зелень. Лаваш розстелити на столі, посипати тертим сиром, зверху покласти другий лист лаваша. Фарш змішати зі сметаною і викласти на лаваш. Щільно згорнути лаваш рулетом, змастити збитим яйцем і знову посипати сиром. Викласти на деко, застелене пергаментом, випікати 40-45 хвилин при 180 °С.
Що приготувати з фаршу індички — паста з м'ясним соусом
Італійська страва з чудовим смаком та ароматом.
Вам знадобляться:
- фарш індичий - 450 гр;
- цибуля ріпчаста - 1/2 шт;
- стебло селери - 1 шт;
- морква дрібна - 1 шт;
- часник - 1 зубок;
- розмарин свіжий - 1/2 ч. л;
- олія оливкова - 3 ст. л;
- сіль, перець - за смаком;
- помідори, консервовані без шкірки - 780 гр;
- молоко - 1/2 склянки;
- паста "Феттучіні" - 680 гр;
- сир "Пармезан" - 50 гр.
У блендер викласти нарізану цибулю, селеру, часник, моркву і розмарин, подрібнити. У сотейнику на плиті розігріти оливкову олію, висипати туди весь вміст блендера і варити, помішуючи, 3-5 хвилин. Додати фарш, посолити, поперчити, готувати 3 хвилини. Викласти нарізані помідори, влити молоко, стакан води і 1\2 ч.л солі.
Перемішати, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити соус до загустіння (приблизно 30 хвилин). Відварити пасту згідно з інструкцією на упаковці, по готовності відкинути на друшляк. Змішати в сотейнику з соусом, подавати, посипавши сиром.
Що приготувати зі свинячого фаршу — запіканка з картоплею
Соковита та ароматна страва, яка точно сподобається вашим близьким - особливо, чоловікам.
Вам знадобляться:
- картопля - 700 гр;
- фарш свинячий - 400 гр;
- сир твердий - 80 гр;
- цибуля зелена - 3-4 шт;
- яйця - 1-2 шт;
- сметана - 1-2 ст. л;
- сіль, перець чорний мелений - за смаком;
- олія або вершкове масло.
Картоплю очистити, помити, натерти на тертці і покласти в миску. Рідину, яка залишилася від картоплі, віджати руками. Змастити форму для запікання маслом або олією, викласти в неї половину від загальної кількості картоплі. Зверху - шар м'ясного фаршу, сіль і перець.
Далі необхідно посипати блюдо дрібно нарізаною зеленою цибулею. Сир натерти на тертці, змішати з другою половиною тертої картоплі, додати яйце, сметану, сіль, перець і перемішати. Викласти цю масу на фарш, розрівняти ложкою. Запікати блюдо в духовці 1 годину при 180 °С.
Що приготувати з рибного фаршу — ідеальний рулет
Простий та швидкий варіант вечері або святкової основної страви.
Вам знадобляться:
- філе риби (минтай) - 500 гр;
- яйця - 3 шт;
- жовтки яєць - 2 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- масло вершкове - 70 гр;
- сухарі панірувальні - 2 ст. л;
- олія рослинна - 4 ст. л;
- сіль, перець - за смаком.
Яйця зварити круто, почистити, натерти на дрібній тертці. Цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Філе вимити, обсушити, нарізати шматками, подрібнити на м'ясорубці. Викласти фарш в миску, додати жовток яйця, панірувальні сухарі і цибулю, перемішати. Посолити, поперчити, перемішати.
Розігріти духовку до 180 °С. На столі розстелити харчову плівку, викласти на неї фарш прямокутником, зверху - терті яйця і шматочки вершкового масла. Загорнути фарш рулетом за допомогою плівки, зверху змастити рулет другим яєчним жовтком і посипати панірувальними сухарями. Форму для запікання змастити олією, викласти рулет і запікати в духовці 1 годину.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що приготувати вдома, коли нема електрики.
Читайте також
- Бургер з телятиною: готуємо вдома
- Що приготувати, коли немає електрики
- Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.