Що приготувати з фаршу в духовці і на сковороді: найкращі рецепти

Що приготувати з фаршу в духовці і на сковороді: найкращі рецепти

Пропонуємо спробувати приготувати страви з яловичого, свинячого, курячого, індичого та рибного фаршу — і смачного!

Які страви точно сподобаються вашим близьким і що приготувати з фаршу на вечерю, радять УНІАН рецепти.

М'ясний або рибний фарш — відмінна база для безлічі страв. Навіть починаюча господиня зможе порадувати своїх близьких чудовою вечерею — залишилося тільки вибрати рецепт. Дивіться, що приготувати з фаршу, крім котлет і тефтелей.

Що приготувати з яловичого фаршу — соковите буріто

Унікальне мексиканське блюдо, яке, за бажанням, можна зробити гострим, додавши до нього пекучий перець.

Відео дня

Вам знадобляться:

  • яловичий фарш - 500 гр;
  • твердий сир - 400 гр;
  • консервована кукурудза - 200 гр;
  • консервована біла квасоля - 200 гр;
  • томатний соус - 100 мл;
  • тортилья - 12 шт;
  • болгарський перець - 1 шт;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець, мелений часник.

Цибулю почистити, змішати з фаршем і обсмажити на оливковій олії. Болгарський перець почистити і нарізати кубиками, з квасолі і кукурудзи злити рідину. Коли фарш буде майже готовий, додати до нього овочі. Посолити, посипати 3\4 тертого сиру, часниковим порошком і спеціями. Залити томатним соусом, перемішати і томити під кришкою 5-10 хвилин. Тортильї посипати сиром, що залишився, викласти на них начинку, згорнути тортилью конвертиком або трубочкою і обсмажити на розпеченій сковороді 2 хвилини.

Що приготувати з курячого фаршу — апетитний лаваш

Універсальна закуска, для якої можна використовувати будь-які інгредієнти - навіть фарш.

Вам знадобляться:

  • курячий фарш - 500 гр;
  • густа сметана - 200 гр;
  • твердий сир - 150 гр;
  • тонкий лаваш - 2 шт;
  • яйця - 1 шт;
  • сіль, перець і зелень.

Фарш посолити і поперчити, додати до нього дрібно нарізану зелень. Лаваш розстелити на столі, посипати тертим сиром, зверху покласти другий лист лаваша. Фарш змішати зі сметаною і викласти на лаваш. Щільно згорнути лаваш рулетом, змастити збитим яйцем і знову посипати сиром. Викласти на деко, застелене пергаментом, випікати 40-45 хвилин при 180 °С.

Що приготувати з фаршу індички — паста з м'ясним соусом

Італійська страва з чудовим смаком та ароматом.

Вам знадобляться:

  • фарш індичий - 450 гр;
  • цибуля ріпчаста - 1/2 шт;
  • стебло селери - 1 шт;
  • морква дрібна - 1 шт;
  • часник - 1 зубок;
  • розмарин свіжий - 1/2 ч. л;
  • олія оливкова - 3 ст. л;
  • сіль, перець - за смаком;
  • помідори, консервовані без шкірки - 780 гр;
  • молоко - 1/2 склянки;
  • паста "Феттучіні" - 680 гр;
  • сир "Пармезан" - 50 гр.

У блендер викласти нарізану цибулю, селеру, часник, моркву і розмарин, подрібнити. У сотейнику на плиті розігріти оливкову олію, висипати туди весь вміст блендера і варити, помішуючи, 3-5 хвилин. Додати фарш, посолити, поперчити, готувати 3 хвилини. Викласти нарізані помідори, влити молоко, стакан води і 1\2 ч.л солі.

Перемішати, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити соус до загустіння (приблизно 30 хвилин). Відварити пасту згідно з інструкцією на упаковці, по готовності відкинути на друшляк. Змішати в сотейнику з соусом, подавати, посипавши сиром.

Що приготувати зі свинячого фаршу — запіканка з картоплею

Соковита та ароматна страва, яка точно сподобається вашим близьким - особливо, чоловікам.

Вам знадобляться:

  • картопля - 700 гр;
  • фарш свинячий - 400 гр;
  • сир твердий - 80 гр;
  • цибуля зелена - 3-4 шт;
  • яйця - 1-2 шт;
  • сметана - 1-2 ст. л;
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком;
  • олія або вершкове масло.

Картоплю очистити, помити, натерти на тертці і покласти в миску. Рідину, яка залишилася від картоплі, віджати руками. Змастити форму для запікання маслом або олією, викласти в неї половину від загальної кількості картоплі. Зверху - шар м'ясного фаршу, сіль і перець.

Далі необхідно посипати блюдо дрібно нарізаною зеленою цибулею. Сир натерти на тертці, змішати з другою половиною тертої картоплі, додати яйце, сметану, сіль, перець і перемішати. Викласти цю масу на фарш, розрівняти ложкою. Запікати блюдо в духовці 1 годину при 180 °С.

Що приготувати з рибного фаршу — ідеальний рулет

Простий та швидкий варіант вечері або святкової основної страви.

Вам знадобляться:

  • філе риби (минтай) - 500 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • жовтки яєць - 2 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • масло вершкове - 70 гр;
  • сухарі панірувальні - 2 ст. л;
  • олія рослинна - 4 ст. л;
  • сіль, перець - за смаком.

Яйця зварити круто, почистити, натерти на дрібній тертці. Цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Філе вимити, обсушити, нарізати шматками, подрібнити на м'ясорубці. Викласти фарш в миску, додати жовток яйця, панірувальні сухарі і цибулю, перемішати. Посолити, поперчити, перемішати.

Розігріти духовку до 180 °С. На столі розстелити харчову плівку, викласти на неї фарш прямокутником, зверху - терті яйця і шматочки вершкового масла. Загорнути фарш рулетом за допомогою плівки, зверху змастити рулет другим яєчним жовтком і посипати панірувальними сухарями. Форму для запікання змастити олією, викласти рулет і запікати в духовці 1 годину.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що приготувати вдома, коли нема електрики.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up