Смачно, як в Грузії: готуємо соковиті манти вдома

Смачно, як в Грузії: готуємо соковиті манти вдома

Приготування цієї страви не потребує надто багато вашого часу та коштів.

Якщо хочете по-справжньому здивувати рідних та гостей, приготуйте манти. Ця ситна та соковита страва сподобається кожному м'ясоїду, повідомляють УНІАН рецепти.

Отже, готуватимемо манти, рецепт яких не потребує багато зусиль та часу.

Манти — традиційна страва тюркських народів. Роками шеф-кухарі придумали безліч варіацій, як приготувати манти. Втім, по-справжньому автентично смакує традиційний варіант мантів.

Відео дня

Манти — рецепт класичний

Для приготування знадобиться:

  • борошно – 500 г;
  • вода – 300 мл;
  • зелена цибуля – пучок;
  • перець чорний мелений – 1 ч.л;
  • перець чилі – 2 шт;
  • мелений часник – 2 ч.л.;
  • мелений імбир – 2 ч.л;
  • сіль — за смаком;
  • соєвий соус – 2 ст.л;
  • куряча грудка — 4 шт.

Розпочинаємо готувати тісто на манти. Ретельно просійте борошно, змішайте його із сіллю, поступово додавайте теплу воду, замішуйте тісто до еластичної консистенції. Готове тісто накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.

Тепер займемося начинкою. Подрібніть грудку у м'ясорубці до стану фаршу, додайте сіль, чорний перець, подрібнений чилі, соєвий соус, імбир, часник та порізану цибулю. Для того, щоб начинка була соковитішою, додайте трохи окропу і перемішайте до однорідності.

Як ліпити манти?

Для ліплення класичних мантів слід розділити тісто на дві частини, кожну з них розкатати тонко. Кожну з них ділимо на невеликі шматочки.

У центрі кожного зі шматочків тіста покладіть м'ясну начинку та ретельно закріпіть краї. Посипте просіяним борошном.

Укладаємо підготовлені заготовки з тіста в ємність з отворами, а потім відправляємо їх готуватися на пару.

Скільки варити манти?

Манти краще варити на паровій бані у ємкості з отворами, або у пароварці. Варити манти необхідно 10-13 хвилин до готовності м'яса та тіста. Подавайте з вершковим маслом або сметанним соусом.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, як приготувати ідеальну курку.

 

Читайте також:

Закуски з лаваша: три смачних рецепти

Корисно і для здоров'я, і для фігури: легкі салати з буряком

Готуємо смачну пасту карбонара

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up