Смачно, як в Грузії: готуємо соковиті манти вдома

Приготування цієї страви не потребує надто багато вашого часу та коштів.
Якщо хочете по-справжньому здивувати рідних та гостей, приготуйте манти. Ця ситна та соковита страва сподобається кожному м'ясоїду, повідомляють УНІАН рецепти.
Отже, готуватимемо манти, рецепт яких не потребує багато зусиль та часу.
Манти — традиційна страва тюркських народів. Роками шеф-кухарі придумали безліч варіацій, як приготувати манти. Втім, по-справжньому автентично смакує традиційний варіант мантів.
Манти — рецепт класичний
Для приготування знадобиться:
- борошно – 500 г;
- вода – 300 мл;
- зелена цибуля – пучок;
- перець чорний мелений – 1 ч.л;
- перець чилі – 2 шт;
- мелений часник – 2 ч.л.;
- мелений імбир – 2 ч.л;
- сіль — за смаком;
- соєвий соус – 2 ст.л;
- куряча грудка — 4 шт.
Розпочинаємо готувати тісто на манти. Ретельно просійте борошно, змішайте його із сіллю, поступово додавайте теплу воду, замішуйте тісто до еластичної консистенції. Готове тісто накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.
Тепер займемося начинкою. Подрібніть грудку у м'ясорубці до стану фаршу, додайте сіль, чорний перець, подрібнений чилі, соєвий соус, імбир, часник та порізану цибулю. Для того, щоб начинка була соковитішою, додайте трохи окропу і перемішайте до однорідності.
Як ліпити манти?
Для ліплення класичних мантів слід розділити тісто на дві частини, кожну з них розкатати тонко. Кожну з них ділимо на невеликі шматочки.
У центрі кожного зі шматочків тіста покладіть м'ясну начинку та ретельно закріпіть краї. Посипте просіяним борошном.
Укладаємо підготовлені заготовки з тіста в ємність з отворами, а потім відправляємо їх готуватися на пару.
Скільки варити манти?
Манти краще варити на паровій бані у ємкості з отворами, або у пароварці. Варити манти необхідно 10-13 хвилин до готовності м'яса та тіста. Подавайте з вершковим маслом або сметанним соусом.
Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, як приготувати ідеальну курку.
Читайте також:
Закуски з лаваша: три смачних рецепти
Корисно і для здоров'я, і для фігури: легкі салати з буряком
Готуємо смачну пасту карбонара
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.