Готуємо смачну пасту карбонара

Готуємо смачну пасту карбонара
  • Паста карбонара – страва родом з Італії, але останнім часом вона досить популярна у нас в Україні.
  • Раніше ми варили спагеті і додавали до них гарнір за смаком, а сьогодні є безліч рецептів, аби урізноманітнити традиційні страви.
  • Сьогодні пропонуємо нашим господиням – приготувати класичну пасту карбонара разом з відомим українським кулінарним майстер-шефом Євгеном Клопотенком.

Історія пасти карбонара

Паста алла карбонара (італ. Pasta alla carbonara) – спагеті з дрібними шматочками гуанчале (солона некопчена італійська свиняча щоковина), змішані з соусом з яєць, сиру пармезан та пекоріно романо, солі і свіжезмеленого чорного перцю. Цей соус доходить до повної готовності від тепла щойно звареної пасти. Гуанчале нерідко замінюється панчетою (свиняча гурдинка).

Страву винайдено в середині XX століття . Паста алла карбонара є традиційною для італійського регіону Лаціо, столицею якого є Рим. В інших країнах у соус для карбонара нерідко додають вершки, а щоковину замінюють копченим беконом

Такою за походженням є італійська паста. І хоч господарі цього рецепту не люблять, коли змінюють його інгредієнти, українці все одно можуть додати до спагеті свою родзинку, замінивши складники на більш прості і доступні продукти. Наприклад, використати для цього звичайне сало і сири, які вам більше до смаку.

Відео дня

До вашої уваги два варіанти подачі рецепту: покроковий з описом кожного етапу та фото і відео з майстер-класом від Євгена Клопотенка.

Як приготувати пасту Карбонара

Інгредієнти:

  • 250 г спагеті;
  • 150 г гуанчеле чи сала;
  • 50 г сиру пекоріно романо або іншого за смаком;
  • 2 яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль та перець до смаку .

Покроковий рецепт

Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування пасти Карбонара. Сир пекоріно романо натріть на дрібній тертці або купіть тертий.

Крок 2. Візьміть 150 г гуанчеле чи сала та наріжте тонкими шматочками.

Крок 3. У пательню налийте 2 ст. л. оливкової олії, розігрійте та додайте порізане шматочками гуанчеле чи сало. Трішки обсмажте його до золотистого кольору.

Крок 4. Закип'ятіть воду в каструлі та зваріть 250 г спагеті. Ідеальна пропорція для варіння такої кількості спагеті – це 2,5 л води та 25 г солі. Час варіння спагеті вказано на пачці, але щоб отримати стан «аль денте», потрібно варити на одну хвилину менше.

Крок 5. Дрібно наріжте зубчик часнику та додайте до пательні до сала наприкінці смаження, щоб часник не пригорів і не дав гіркоту.

Крок 6. Приготуйте соус для пасти. Розбийте в миску два жовтки та додайте до них 50 г тертого пекоріно романо. Перемішайте віничком до однорідної консистенції.

Крок 7. Коли спагеті будуть готові, злийте воду. Додайте спагеті до пательні до сала, перемішайте. Потім влийте на пательню соус із жовтка та сиру, добре перемішайте та відразу подавайте до столу.

Нагадаємо, раніше ми вам розповідали, як приготувати смачні налисники з сиром. Також ділиись порадами щодо приготування легкого чізкейку без випічки. Пропонували рецепти 5 смачних   пісних сніданків для тих, хто дотримується посту.

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up