Три оригінальні рецепти з грибами

Гриби зазвичай готують нечасто. Пересічні господині використовують класичні рецепти: грибна юшка, грибна підлива тощо. Натомість з грибами можна приготувати значно оригінальніші страви. І для цього не доведеться половину вихідного простояти біля плити.
Гречка з грибами на сковорідці
Інгредієнти:
- гречка - 200 г (1 скл.);
- вода - 400 мл (2 скл.);
- шампіньйони - 200 г;
- ріпчаста цибуля - 100 г;
- морква - 100 г;
- часник - 1-2 зубчики;
- соняшникова рафінована олія - 50 мл;
- сіль, чорний мелений перець - за смаком.
- Помиту гречку викладаємо на сито, щоб стекла вода. Тоді висипаємо крупу на суху сковорідку і смажимо, помішуючи, на середньому вогні до сухості (7-8 хв.).
- На іншу сковорідку нливаємо олію, викладаємо порізані кубиками моркву і цибулю, смажимо на середньому вогні, помішуючи, 7-8 хв. Потім викладаємо подрібнений часник, смажити 1 хв.
- Шампіньйони нарізаємо плястерками, солимо, перчимо і також додаємо в посудину. Смажимо, помішуючи ще 5-7 хвилин.
- Додаємо підсмажену гречку. Перемішуємо, наливаємо воду і доводимо до кипіння. На мінімальному вогні готуємо ще хвилин 15. На стільки ж залишаємо вже без вогню просто під кришкою. Страва готова.
Курка з гарбузом та грибами у вершках
Інгредієнти:
- куряче філе - 700 г
- гарбуз - 350 г
- шампіньйони - 400 г
- ріпчаста цибуля - 200 г
- соєвий соус - 1,5 ст. л.
- лимонний сік - 1 ст. л.
- вершки (20-30%) - 100 мл
- вода або бульйон (курячий чи овочевий) - 100 мл
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- соняшникова рафінована олія - для смаження
- Цибулю порізати кубиками.Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2 см.
- Гриби розрізати на 4 частини. Куряче філе нарізати невеликими шматками.
- На сковорідці розігріти олію і на середньому вогні частинами обсмажити курку до рум’яної скоринки.
- Обсмажене куряче філе викласти на тарілку. В цій же сковорідці обсмажити цибулю до прозорого стану.
- До цибулі викласти гарбуз та гриби і, помішуючи, смажити 10 хв. Додати лимонний сік і соєвий соус, перемішати.
- Слідом додати обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати приблизно 15 хв. до готовності курки.
- Потім додати вершки, ще раз довести до кипіння і відставити з вогню. Перед подачею страву посипати нарізаною зеленню петрушки.
Гарячі канапки з грибами та бринзою
Інгредієнти:
- печериці - 150 г;
- бринза - 120 г
- зелень (базилік або кріп з петрушкою) - півпучка;
- часник - 2 зубчики;
- оливкова олія - 1 ст. л;
- зелень кропу;
- хліб.
- Бринзу порізати кубиками зі стороною приблизно 1 см.
- Печериці помити, обсушити і порізати невеликими шматками.
- Зелень разом з часником перетерти в ступці, потім додати олію і перемішати. Також можна скористатися блендером.
- Гриби трошки обсмажити на рослинній олії.
- В окремій мисці змішати сир, гриби і перетерту зелень з часником.
- На скибки хліба викласти отриману суміш. Канапки помістити на решітку і запікати у заздалегідь розігрітій до 200 °С духовці приблизно 10 хв. Гарячі канапки з грибами та бринзою готові.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати смачні яблучні пироги.
Читайте також
Льон, насіння чи томати з оливками: лайфхаки приготування домашнього хліба з додаванням смаколиків
Готуємо салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв
Їжа для мозку: 5 порад та одне табу для розумного харчування всієї родини
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.