Три оригінальні рецепти з грибами

Три оригінальні рецепти з грибами

Гриби зазвичай готують нечасто. Пересічні господині використовують класичні рецепти: грибна юшка, грибна підлива тощо. Натомість з грибами можна приготувати значно оригінальніші страви. І для цього не доведеться половину вихідного простояти біля плити.

Гречка з грибами на сковорідці

Інгредієнти:

  • гречка - 200 г (1 скл.);
  • вода - 400 мл (2 скл.);
  • шампіньйони - 200 г;
  • ріпчаста цибуля - 100 г;
  • морква - 100 г;
  • часник - 1-2 зубчики;
  • соняшникова рафінована олія - 50 мл;
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.

  • Помиту гречку викладаємо на сито, щоб стекла вода. Тоді висипаємо крупу на суху сковорідку і смажимо, помішуючи, на середньому вогні до сухості (7-8 хв.).
  • На іншу сковорідку нливаємо олію, викладаємо порізані кубиками моркву і цибулю, смажимо на середньому вогні, помішуючи, 7-8 хв. Потім викладаємо подрібнений часник, смажити 1 хв.
  • Шампіньйони нарізаємо плястерками, солимо, перчимо і також додаємо в посудину. Смажимо, помішуючи ще 5-7 хвилин.
  • Додаємо підсмажену гречку. Перемішуємо, наливаємо воду і доводимо до кипіння. На мінімальному вогні готуємо ще хвилин 15. На стільки ж залишаємо вже без вогню просто під кришкою. Страва готова.

Курка з гарбузом та грибами у вершках

Інгредієнти:

Відео дня
  • куряче філе - 700 г
  • гарбуз - 350 г
  • шампіньйони - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • соєвий соус - 1,5 ст. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • вершки (20-30%) - 100 мл
  • вода або бульйон (курячий чи овочевий) - 100 мл
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова рафінована олія - для смаження

  • Цибулю порізати кубиками.Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2 см.
  • Гриби розрізати на 4 частини. Куряче філе нарізати невеликими шматками.
  • На сковорідці розігріти олію і на середньому вогні частинами обсмажити курку до рум’яної скоринки.
  • Обсмажене куряче філе викласти на тарілку. В цій же сковорідці обсмажити цибулю до прозорого стану.
  • До цибулі викласти гарбуз та гриби і, помішуючи, смажити 10 хв. Додати лимонний сік і соєвий соус, перемішати.
  • Слідом додати обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати приблизно 15 хв. до готовності курки.
  • Потім додати вершки, ще раз довести до кипіння і відставити з вогню. Перед подачею страву посипати нарізаною зеленню петрушки. 

Гарячі канапки з грибами та бринзою

Інгредієнти:

  • печериці - 150 г;
  • бринза - 120 г
  • зелень (базилік або кріп з петрушкою) - півпучка;
  • часник - 2 зубчики;
  • оливкова олія - 1 ст. л;
  • зелень кропу;
  • хліб.

  • Бринзу порізати кубиками зі стороною приблизно 1 см.
  • Печериці помити, обсушити і порізати невеликими шматками.
  • Зелень разом з часником перетерти в ступці, потім додати олію і перемішати. Також можна скористатися блендером.
  • Гриби трошки обсмажити на рослинній олії.
  • В окремій мисці змішати сир, гриби і перетерту зелень з часником.
  • На скибки хліба викласти отриману суміш. Канапки помістити на решітку і запікати у заздалегідь розігрітій до 200 °С духовці приблизно 10 хв. Гарячі канапки з грибами та бринзою готові.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати смачні яблучні пироги.

 

Читайте також

Льон, насіння чи томати з оливками: лайфхаки приготування домашнього хліба з додаванням смаколиків

Готуємо салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв

Їжа для мозку: 5 порад та одне табу для розумного харчування всієї родини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up