Антибіотики з квітня продаватимуть лише за е-рецептом: які зміни чекають українців

Антибіотики з квітня продаватимуть лише за е-рецептом: які зміни чекають українців

З квітня 2022 року усі зареєстровані в Україні антибіотики відпускатимуть в аптеках лише за наявності у пацієнта електронного рецепта.

Як повідомляють в Міністерстві охорони здоров'я, таке рішення прийнято, аби контролювати нецільове використання препаратів.

Незабаром усі антибактеріальні препарати призначатимуться виключно лікарями, які будуть виписувати пацієнтам електронний рецепт.

  • Лікар випише препарат за діючою речовиною.
     
  • Пацієнт зможе скористатися е-рецептом в будь-якій аптеці, що підключена до електронної системи охорони здоровʼя. Обрати лікарський засіб ви зможете із наявних лікарських засобів, що містить діючу речовину, зазначену в рецепті.

Електронний рецепт можна буде отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Проте для отримання електронного рецепта необхідно бути зареєстрованим в електронній системі охорони здоров’я.

Відео дня

Такі інструменти електронної системи охорони здоровʼя створюють умови для надання безпечної та якісної медичної допомоги.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, на фоні пандемії зросла кількість продажу антибактеріальних препаратів.

У квітні антибіотики, які зареєстровані в Україні будуть відпускати в аптеках лише за наявності у пацієнта електронного рецепта.

Запуск е-рецепта вирішить проблему неконтрольованого та нецільового використання препаратів.

Детальніше дивіться у відео

Читайте також: Як правильно вживати антибіотики. Зібрали корисні поради, які врятують ваше здоров'я

Антибіотик — не цукерка: що потрібно знати про прийом антибіотиків та чи доцільно їх приймати при Covid-19 (ІНФОГРАФІКА)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач11

    А як бути тим, у кого немає смартфонів????
  • Олеся Лт

    Будуть продавати з під прилавка, як наркоту😁
  • Новини Тернополя - 20 хвилин

    Долучайся до нашого Telegram-каналу https://t.me/te20minut

  • sergei vior

    Нечисть всюди робить труднощі для народу.Якщо дивитись глибше.

keyboard_arrow_up