Чи готові лікарні Тернополя приймати евакуйованих з Китаю людей: брифінг в міськраді (НАЖИВО)

Чи готові лікарні Тернополя приймати евакуйованих з Китаю людей: брифінг в міськраді (НАЖИВО)

 Брифінг начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василя Даньчака.

На брифінгу розглядають наступні питання: фінансування медицини Тернополя Національною Службою Здоров'я України, ситуація із захворюванням на грип та ГРВІ та чи готові лікарні Тернополя приймати евакуйованих з Китаю людей?

 

Відео дня

Читайте також: Уже не чутки: санаторій на Тернопільщині є в переліку тих, де можуть розмістити евакуйованих з Китаю

У Микулинцях сьогодні, 18 лютого, влаштували величезний протест проти можливого привезення на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців. Люди вимагають, аби влада не допустила того, щоб у санаторії "Медобори" розмістили людей, які потенційно можуть становити загрозу для інших. Інформація про те, що заклад на Теребовлянщині - у списку резервних, куди можуть привезти евакуйованих з Уханя, підтвердилася. Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що 98 осіб евакуйованих з Китаю осіб можуть привезти на Тернопільщину. Увечері соцмережі вибухнули протестами. Зранку 18 лютого люди вийшли на акцію протесту.
 

Читайте також: Аваков показав спецкостюми для працівників, які спостерігатимуть за евакуйованими людьми з Китаю

МВС показало, як відбуватиметься евакуація українців з Китаю

Нагадаємо, усі заклади охорони здоров’я Тернопільщини переведуть у «режим підвищеної готовності».

У Тернополі та області визначили лікарні, які прийматимуть хворих з коронавірусом.

- Наразі в Україні жодного випадку інфікування COVID-19 не зафіксовано – наголосив він. – В Тернопільській області створено дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги та визначено дві госпітальні бази: комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» на 50 ліжок та комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» на 50 ліжок, які будуть призначені для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19, а також при ускладненні епідемічної ситуації, пов’язаної із зазначеним вірусом.

Повідомлено, що комісією управління охорони здоров’я облдержадміністрації проведено перевірку готовності зазначених госпітальних баз та визначено перелік обладнання, витратних матеріалів, засобів індивідуального захисту та медикаментозних препаратів, якими необхідно доукомплектувати заклади (на суму близько 14 млн грн.).

Про те, що крім визначених баз, є ще боксовані інфекційні відділення:

  • у КНП «Борщівська районна лікарня» Борщівської райради (10 ліжок);
  • Збаразькій ЦРК (10 ліжок);
  • КНП «Козівська центральна районна лікарня Козівської райради» (10 ліжок);
  • КНП «Підволочиська центральна районна лікарня» Підволочиської райради (15 ліжок);
  • КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» (15 ліжок) та
  • КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» (50 ліжок).

 

Додатково, розроблено маршрут пацієнтів, які відповідають визначенню випадку COVID-19, або з підозрою на неї, а також проведено навчання медичного персоналу з питань дотримання маршруту пацієнта, вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні особи, що відповідає визначенню випадку 2019-nCoV.
Про те, які заходи організовано щодо запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції в м. Тернопіль та готовність госпітальної бази міських закладів охорони здоров’я до надання медичної допомоги пацієнтам, що відповідають визначенню випадку 2019-nCoV доповіла заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення – завідувач сектору медико–профілактичної роботи Тернопільської міської ради Ольга Ярмоленко.

- Відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради організовано засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді, де протоколом комісії розроблено і затверджено Алгоритм дій чергового медичного працівника при прийомі дзвінка від особи, яка звернулася за медичною допомогою, - зазначила Ольга Ярмоленко.

- Відповідно до рішення протоколу засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді від 04.02.2020 року, розпорядженням міського голови від 04.02.2020 року № 27 створено оперативний штаб для координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай), (далі - штаб), головою штабу якого є міський голова Сергій Надал.

Ольга Ярмоленко повідомила також і про те, що з метою раннього виявлення людей з можливими проявами коронавірусної інфекції та надання їм консультацій та у разі потреби організації лікувально-профілактичних заходів та утриманням підтверджуючих випадків під ізоляцією та лікуванням, вперше в Тернополі запроваджено телефон «гарячої лінії» за номером моб. 098 44 15 981.

Також вона додала, що «госпітальними базами для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV, а також при ускладненні епідемічної ситуації пов’язаної з вірусом 2019-nCoV визначено комунальні некомерційні підприємства «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» та «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня».
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (118)
  • Галина Козуб

    Зараз депутати не ВІДДИХАЮТЬ хай поселять в їхні лікарні.
  • Eugene Shtohrin

    https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/wuhan-coronavirus-symptoms-24-days-after-infection-2020-2%3famp

    Підтверджений інкубаційний період 24 дні!!!

    Інкубаці́йний пері́од — проміжок часу між моментом зараження і появою перших симптомів інфекційного захворювання. Інша назва — прихований період хвороби: людина вже заражена, але хвороба себе ще не проявила.
  • Ярослава Покора

    Нехай кожна область забере своїх людей
  • Галя Капуш

    Ні не готові нехай їдуть в свою країну.

    Val Val reply Галя Капуш

    Боти взагалі мозок відключили, хто і в яку країну?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up