Чи маєте ви та ваша дитина щеплення від кору? Що думаєте про заборону відвідувати навчальні заклади? (опитування)

Чи маєте ви та ваша дитина щеплення від кору? Що думаєте про заборону відвідувати навчальні заклади? (опитування)

Ситуація із захворюванням на кір в Україні залишається нестабільною. Тернопільщина також входить до регіонів, у яких оголошена епідемія цієї недуги. Нагадаємо, що з 1 вересня діти без щеплень не зможуть відвідувати школи та садки. Учнів переведуть на індивідуальну форму навчання.

На сайті "20 хвилин" ми неодноразово подавали інформацію про правила відвідування навчальних закладів, серед яких обов’язковою умовою є наявність картки профілактичних щеплень. Відповідно до вимоги Міністерства охорони здоров’я України та рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді, діти, які не мають щеплень проти кору, з 1 вересня не зможуть відвідувати дитячі садки та школи. Учні, що мають протипоказання до вакцинації КПК, будуть оформлені на індивідуальну форму навчання, розповідав журналістці "20 хвилин" заступник директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма.

Також для студентів, які не мають щеплення від кору, будуть закриті двері тернопільських університетів та гуртожитків.

Відео дня

 

Чи маєте ви та ваша дитина щеплення від кору? Як думаєте – чи справді воно захищає від недуги? І чи згідні ви з тим, що у дитячих колективах є і ті, хто без вакцинації? Чи відомі вам випадки, коли хтось "купував" запис про щеплення у медичній картці? Залишайте відповіді у коментарях.

 

Опитування

Чи мають не щеплені діти відвідувати навчальні заклади?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (62)
  • Olya Stadnyk-Sherstyuk

    я проти саме обов'язкової вакцинації. Це особисте рішення батьків стосовно своїх дітей. Розумію потребу у вакцинуванні від смертельних хвороб при їх реальній загрозі але коли вакцинуюють від того, що не є загрозою життю і при надутій епідемії, не рзумію. Але це моє рішення і мої здорові діти до своїх 9 років ще не заразили жодної дитини, в т. ч. не підчепили від інших, тому я не розумію в чому вони є загрозою для суспільства і чому мені як платник податків не можна користуватись послугами, які держава мені гарантує. Хоча, як на мене невакцинованим дітям можливо і варто бути обережним стосовно вакцинованих але я не буду кричати, про наявність чи відсутність розуму...

    Olga Dunets reply Olya Stadnyk-Sherstyuk

    Olya Stadnyk-Sherstyuk немає іншої статистики, є плітки.
    Жодного біль менш значимого ускладнення після вакцинації КПК не було за останні 3 роки.
    Смертей - десятки, енцефалітів- сотні.
    Привиті не бояться не привитих, це ваші вигадки.
    І вам всього доброго!

    Olga Dunets reply Olya Stadnyk-Sherstyuk

    Olya Stadnyk-Sherstyuk звичайно. А кір - дає особливо небезпечні ускладнення. Це другий після ВІЛ вірус, котрий вражає клітини імунітету і викликає імуносупресію. Орз так не вміють.
    Все потрібно враховувати, а як же рішення приймати? Лише співставивши ризики.
    За 3 роки вакциновано КПК понад мільйон осіб - жодної смерті від цієї вакцини.
    Захворіло на кір 120 тис осіб - 39 смертей. Я все враховую. А ви?

    Olya Stadnyk-Sherstyuk reply Olya Stadnyk-Sherstyuk

    Olga Dunets, якщо проблема існує, то ускладнення може дати і звичайна простуда, то може ми ще від орз будемо вакцинуватись.. будь яка смерть є трагедією... а як щодо смертей і інвалідностей, які спричинені вакцинацією, їх не потрібно враховувати?

    Olga Dunets reply Olya Stadnyk-Sherstyuk

    Olya Stadnyk-Sherstyuk від кору 39 смертей, а про що ж тут мова?
    А якщо проблеми зі здоров'ям, то ця смерть тоді не така вже й смертельна? Чи люди зі слабким імунітетом - не люди, щоб з ними рахуватися?
    Дайте хоч одне підтвердження того, що енцефаліт коровий надає перевагу тим, в кого проблеми зі здоров'ям. Йому байдуже, насправді.
    Так смертельна хвороба кір, чи ні?

    Olya Stadnyk-Sherstyuk reply Olya Stadnyk-Sherstyuk

    Olga Dunets, від чого 39 смертей? в основному смертельні випадки кору були через ускладнення, які були через вже наявні проблеми зі здоров'ям або через слабкий імунітет... до чого тут вакциновані чи не вакциновані.

    Olga Dunets reply Olya Stadnyk-Sherstyuk

    Olya Stadnyk-Sherstyuk смертельна хвороба- це котра? 39 смертей- це не сильно смертельна? Чи вони прикинулися померлими?
  • Юля Кошельовська

    Всі підтримують вакцинацію, поки не станеться якась біда з дитиною. Моя дитина до 4 років вакцинована повністю, поки не сталася біда. Вона зараз на таблетках, які знижують її імунітет майже до 0. І їй не можна проводити вакцинацію. Це виходить що вона не має права ходити до школи і  спілкуватися зі своїми однолітками?
  • Уляна Науменко

    Теж знаю випадок про купівлю довідок. Але то було раніше. Як зараз в тій сім'ї з вакцинацією - не знаю. Ми вакцинуємося.
  • Валя Гриців

    Проти. Не вакциную. Причини не маю бажання пояснювати. Та скажу одне - подруга робить всі щеплення і від кору в тому числі, але її дочка минулого року, будучи вакцинованою, ледь не пішла на той світ. А моя не має і ходила в школу і в її класі був кір, та вона не захворіла. Піднімайте дітям природній імунітет і не буде проблем!!! Всім добра!

    Наталія Швайка Репак reply Валя Гриців

    Або не кір в класі був, або контакту не було. В сусідньому під'їзді був кір на 6 поверсі, а заразились діти на 9. Одній дитині було 6 місяців, іншій 16 років( вакцинована 1 раз). У моєї малої в класі був кір, в під'їзді був двічі, раз на нашому ж поверсі. Не захворіли. А у сусідів всі діти невакциновані і всі перехворіли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up