Хочете довгі коси. Що робити?

Хочете довгі коси. Що робити?

Щоб волосся було здоровим, довгим і красивим, прислухайтесь до порад фахівців. 

Ольга Гондз, перукар-модельєр:

- Тим, хто хоче мати гарне і довге волосся, потрібно після миття використовувати спрей-термозахист. Такі препарати захищають коси від дії фена, сонячних променів. Для кінців волосся використовуйте спеціальні косметичні олійки. Вони сприяють розчісуванню, і тоді не травмується та не обривається волосина.Також варто регулярно відвідувати перукаря, щоб підрізати кінці волосся. Коли волосину обрізають, у ній робиться отвір, тоді вона гарно дихає, живиться і росте. В ідеалі підрізати кінці волосся потрібно раз на два місяці. За місяць волосся відростає на сантиментр, за два місяці – на два. Якщо раз у два місяці підрізати півсантиметра, то півтора залишається. А ви маєте здорове волосся, яке гарно розчісується.

Щоб зміцнити корені, покращити кровообіг шкіри голови, а цим стимулювати ріст волосся,  можна зробити маску з настойки стручкового перцю та реп'яхової або ромашкової олії. Їх ви знайдете в аптеці. Візьміть ці інгредієнти в пропорціях 1:1 і втирайте в корені волосся. Маску варто зробити хоча б 10 разів наніч, одягнувши легку вовняну шапочку. Зранку коси потрібно помити. Загалом немає параметрів, якою конкретно мала би бути довжина волосся.  Це індивідуально і кожен вибирає її собі сам. Але часто дуже довге волосся може бути великим тягарем для голови, шиї, хребта. Тому треба дивитися, чи це не важко. Коси на плечах – це вже довгі, коси за плечі – надто довгі. Та найголовніше, щоб вони були здорові!

Відео дня

Любов Мукомела, лікар-дерматолог, трихолог:

- Волосся як і будь який орган живиться кровоносними судинами. А отже ріст і зовнішній вигляд залежить від того, які речовини в них поступають. Тому, звичайно, це здорове повноцінне харчування з високим вмістом білка. Саме білок є структурною одиницею волосини. Також важливі мікроелементи: залізо (гречка, язик, печінка,печені яблука, гранат, буряк), цинк (пшеничні паростки, вівсяні пластівці), магній (пшеничні висівки, гарбузове насіння), вітаміни A (морква, жовток яйця, вершкове масло), C ( шипшина, квашена капуста, смородина, цитрусові), E (горіхи, нерафіновані олії).. Тому важливо вживати усі ці продукти у своєму раціоні. Не менш важливим є правильний догляд за волоссям. Мити голову потрібно шампунем відповідно до типу - сухе, жирне, нормальне, використовувати кондиціонери. Перед миттям розчісуйте волосся. А також робіть легкий масаж голови. Це покращує мікроциркуляцію та приток крові до волосся і тим самим стимулює їх ріст.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up