МВС показало, як відбуватиметься евакуація українців з Китаю. На борт візьмуть тих, у кого температура тіла не перевищуватиме 37,2

МВС показало, як відбуватиметься евакуація українців з Китаю. На борт візьмуть тих, у кого температура тіла не перевищуватиме 37,2
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що з Китаю планується евакуація до 50 українців і близько 36 іноземців із країн, які звернулися з запитом допомогти евакуювати їхніх громадян: із Норвегії, Ізраїлю, Білорусії, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн.
     
  • "В України достатньо сил і засобів для евакуації наших громадян із Китаю", - Аваков.

Команда літака, яким евакуюватимуть громадян із Китаю до України, складатиметься з 16 чоловік екіпажу: 6 пілотів, 9 бортпровідників, 1 технік, 2 лікарів, 1 медсестра. Також у літаку перебуватимуть поліцейський, військовослужбовець і працівник консульства, йдеться у повідомлені МВС України.

«Всі члени екіпажу та супроводжуючі перебуватимуть у костюмах біозахисту. Літак буде розділений на зони. Пасажири забезпечуватимуться їжею, засобами особистої гігієни та санітарними засобами, в тому числі - медичними масками, які будуть змінюватися під час польоту», - розповів міністр. 

За словами Міністра, на борт літака після медичного контролю візьмуть тільки тих людей, у кого температура тіла не перевищуватиме 37,2 °C.

Відео дня

«Українці до літака в Ухані прибудуть у зазначений час у супроводженні китайських спеціалістів. На жаль, ті, у кого температура буде вищою 37,2 °C, не полетять на літаку, тому що у них ризик захворювання коронавірусом вищий. Ці люди в супроводженні консула будуть відправлені до місцевої китайської лікарні, де проходитимуть відповідне лікування», – пояснив Арсен Аваков.

Кожен пасажир, який буде евакуйований українським літаком, до посадки підписуватиме інформовану добровільну згоду на проведення ізоляції та спостереження за станом здоров'я, діагностику й лікування. У разі відмови - людина не евакуюватиметься.

В аеропорті проводитиметься термометрія пасажирів китайською стороною з повідомленням медичного персоналу рейсу і повторно - українськими медиками безпосередньо перед посадкою в літак. У разі наявності температури тіла пасажира більш ніж 37,2 або наявності респіраторної інфекції - медперсонал прийматиме рішення про недопущення пасажира на рейс. Такі особи в супроводі консула будуть супроводжені в місцеву лікарню.

Арсен Аваков додав, що після прибуття в Україну, літак прямує на санітарну стоянку та всі проходять прикордонний контроль. Співробітники прикордонної та митної служби проводитимуть необхідні процедури в костюмах бактеріологічного захисту. Після висадки пасажирів проводитиметься дезінфекція місця стоянки, трапа, салону, багажного відсіку та кабіни пілотів. У літаку проводитиметься повна заміна фільтрів системи кондиціонування.

«Всього підлягатимуть обсервації орієнтовно 109 осіб. Пасажири, які прибули з КНР і члени екіпажу прямують до місця обсервації в автобусах у супроводі співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Колону з 4-х автобусів супроводжуватимуть автомобілі Патрульної поліції» - сказав міністр.



«Всі наші співробітники будуть забезпечені таким комплектом спецодягу. Він повністю захистить від процедур, які будуть проводитися. Так будуть одягнені всі, починаючи від водія в автобусі і завершуючи медиками та людьми, які будуть забезпечувати життєдіяльність усього цього об’єкту», - сказав міністр.

Читайте також: Аваков показав спецкостюми для працівників, які спостерігатимуть за евакуйованими людьми з Китаю

Автобуси, в яких транспортуватимуться пасажири – також піддаватимуться дезінфекції. У період обсервації - від 14 діб, працівники МВС України здійснюватимуть охорону території корпусів, де знаходитимуться евакуйовані громадяни під пильним наглядом медиків.

«Приміщення з евакуйованими будуть посилені – буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження. До охорони цієї території буде задіяно щодобово 47 співробітників – 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України. Чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме Цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС», - наголосив Арсен Аваков.

Нагадуємо, санаторій "Медобори" на Тернопільщині є в переліку тих, де можуть розмістити евакуйованих з Китаю. У Микулинцях сьогодні, 18 лютого, люди влаштували величезний протест проти можливого привезення на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців. Вони вимагають, аби влада не допустила того, щоб у санаторії "Медобори" розмістили людей, які потенційно можуть становити загрозу для інших. Інформація про те, що заклад на Теребовлянщині - у списку резервних, куди можуть привезти евакуйованих з Уханя, підтвердилася.

17 лютого стало відомо, що 98 осіб евакуйованих з Китаю осіб можуть привезти на Тернопільщину. Увечері соцмережі вибухнули протестами. Зранку 18 лютого люди вийшли на акцію протесту.
 

 


Як захиститися від коронавірусу

Ілюстрація - OBOZREVATEL
Ілюстрація - OBOZREVATEL

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up