На вихідних тернополян масово кусали кліщі

На вихідних тернополян масово кусали кліщі

Десятки тернополян звернулися до медиків зі скаргами на укуси кліщів 25-28 травня. Про масові скарги на укуси кліщів на вихідних у Тернополі у редакцію "20 хвилин" повідомив читач пан Володимир. Чоловік і сам постраждав від укусу цієї комахи.

Спершу тернополянин звернувся у травмпункт, щоб йому витягнули кліща. А 29 червня прийшов у Тернопільський обласний лабораторний центр, де досліджують кліща чи не заражений він хворобою Лайма. Чоловік був шокований від кількості постраждалих за вихідні, яких побачив у черзі. 

Наплив людей великий

- У лабораторному центрі на Федьковича, 13 був дуже великий наплив людей, які принесли кліща на дослідження, - каже пан Володимир. – Послуга коштує 72 гривні, результат аналізу дають практично одразу. На щастя, в мене все добре. А мою доньку теж нещодавно вкусив кліщ і виявилося, що був інфікований, їй призначили лікування.

Пан Володимир каже, що скарги на укуси кліщів в Тернополі набувають великих масштабів, тому владі треба більше звернути увагу на оброблення парків від цих небезпечних комах. Чоловік додає, що його кусають кліщі вже не вперше. Він має протикліщові засоби, та вберегтися всерівно не вдалося.

Відео дня

- На вихідних багато катався на велосипеді Тернополем і за містом, десь мабуть, їхав під деревами і підхопив кліща, - каже пан Володимир.

49 людей звернулися до медиків

У ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр" підтверджують – наплив людей лабораторію особливо небезпечних інфекцій 29 травня справді був великий. Скільки інфікованих кліщів виявили, - такі дані будуть вже наступного дня. Загалом на вихідних кількість скарг на напади кліщів зазвичай більша, ніж у звичайні дні. Адже люди відпочивають на дачах, ходять в ліс, гуляють у парках.

- За вихідні 49 осіб звернулися за медичною допомогою в лікувальні заклади. Найбільше звернень було 25 травня – 19 осіб, 26 травня – 15, 27 травня – 9, 28 травня – 6, - каже завідувач відділу епіднагляду Тернопільського обласного лабораторного центру Марія Павельєва. – Але це лише офіційні дані. Кількість таких людей може бути набагато більшою, бо не всі звертаються за медичною допомогою.

За медичною допомогою – обов'язково

Після присмоктування кліща обов’язково потрібно звернутися у медзаклад.

- Медик витягне кліща правильно, - каже пані Павельєва. - Не всі володіють цими методами, можна залишити частинки в тілі, що дуже небезпечно. Навіть якщо ви витягнули кліща самі, треба звернутися за медичною допомогою, щоб зареєструвати цей випадок та провести медичне спостереження з метою профілактики і виявлення хвороби Лайма. Особливо якщо це стосується дітей.

Якщо хочете знати чи інфікований кліщ, рекомендовано принести його на дослідження, радить фахівець.

Довідка

Для видалення кліща звертайтесь у міський травмпункт – вул. Шпитальна, 2. Працює цілодобово.

Дослідження, чи інфікований кліщ, проводять у лабораторії особливо небезпечних інфекцій Тернопільського обласного лабораторного центру – вул. Федьковича, 13. Ціна послуги – 72 грн. Результат буде готовий до години часу.

Читайте також: Витягнути кліща олія не допоможе

Які перші ознаки того, що кліщ заражений

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Можемо зробити висновок, що державні служби міста Тернополя, що відповідають за безпеку містян, а то всілякі чиновнички і санітарні служби, в тому числі  і ті, що відповідають за боротьбу  зі шкідливими комахами (дезінсектори), сидять бідні без фінансування. Зарплату вони зовсім не отримують. І чого ж то вони на ту роботу ходять? Бо якщо то не так, то за що вони її отримують?!
  • Діонісій

    Ви напишіть, як від того захищатись, в інеті багато інформації, але тут ніхт. реально допоможе.

    Євгенія Цебрій reply Діонісій

    штани, одяг на довгий рукав, спреї-креми і мабуть, трохи везіння) мене ще не кусали ні разу тьфу-тьфу, хоч в парки, ліси та гори ходжу, як і всі...

    Діонісій reply Євгенія Цебрій

    я то все знаю, рибалка, гриби, гори, то моє. а от людей кусають. краще не магазинні спреї-креми, а зроблені своїми руками, вони безпечніше набагато, а везіння треба трохи, да і не лазити без потреби по чагарникам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up