Підписати декларацію з сімейним лікарем можна при першому ж зверненні. Не варто створювати ажіотаж у понеділок

Підписати декларацію з сімейним лікарем можна при першому ж зверненні. Не варто створювати ажіотаж у понеділок

Час підписання декларації – орієнтовно 30-40 хвилин. Медики просять уникнути ажіотажу та приходити до поліклініки в другій половині прийому лікаря. Адже першочергово таки обслуговуватимуть хворих. При собі треба мати паспорт, код і діючий мобільний

З 2 квітня вже можна підписати декларацію з лікарем, який обслуговуватиме вас та родину.

Проте медики просять не поспішати, аби не створювати черг та уникнути ажіотажу. І нагадують: передусім, лікарі обслуговуватимуть хворих пацієнтів. І якщо ви прийдете за декларацією в перші дні – ймовірно, доведеться прочекати під кабінетом й кілька годин.

  • Фактично розпочнеться процес підписання декларацій тоді, коли на медзакладах з’являться наліпки «Тут можна обрати сімейного лікаря», - пояснила заступник директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Надія Боднар. – Орієнтовно, це понеділок-вівторок (2-3 квітня – прим. авт.). Таких наліпок у Тернополі ще немає. Очікуємо на них з дня на день.

Перед тим, як прийти до поліклініки за декларацією, варто передзвонити до реєстратури закладу чи до завідувача. Або зателефонувати своєму лікареві та уточнити більш зручний час. Якщо ви все ж вирішили підписати декларацію в перші дні старту програми – варто приходити в другій половині прийому вашого лікаря.

Відео дня
  • Підписання однієї декларації займе орієнтовно 30-40 хвилин, - каже Надія Боднар. – Із собою мати паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон з діючим номером. Тому що під час підписання декларації надійде смс. Потрібно  буде зчитати код і внести в систему.

Якщо ви не встигли підписати декларацію в перші дні старту програми – зможете це зробити в будь-який зручний час, чи під час першого ж звернення до медзакладу. Лікарів вистачить для всіх, запевнили в Центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Якщо ви не підписали декларації, а захворіли – звертаєтесь до поліклініки до того сімейного лікаря, який вас обслуговував раніше. Якщо висока температура – лікар прийде додому. Він надасть меддопомогу, вилікує. Захочете підписати декларацію з ним – робите це в один з прийомів. З іншим - одужуєте і одразу оформляєте з тим лікарем, який вас влаштовує.

Зверніть увагу під час вибору лікаря: умови обслуговування пацієнтів вдома, очевидно зміняться.  Якщо медик приймає в одному кінці міста, а ви мешкаєте в іншому – будьте готові, що лікар навряд чи зможе прийти до вас додому на виклик. Скоріш за все доведеться діставатись до місця, де медик здійснює прийом. Або домовлятись з ним в телефонному режимі.

  • Якщо ви підписали декларацію з одним лікарем, а потім з якихось причин передумали – це можна буде змінити, - каже Надія Боднар. - Автоматично декларація з попереднім буде розірвана. Все буде здійснюватись через програму «Електронне здоров’я». Розірвання відбуватиметься в автоматичному режимі.

Якщо лікар, з яким ви вже підписали декларацію, у відпустці, захворів чи перебуває на навчанні - наказом по закладу буде призначений інший, який буде обслуговувати пацієнтів.

  • Зміни, які зараз розпочинаються, не вплинуть на отримання меддопомоги, - запевняє Надія Боднар. – Укладені декларації вплинуть на фінансування закладу. І, відповідно, на зарплати лікарів. Чим менше навантаження – менше отримуватимуть.

Довідка

На сайті центру медико-санітарної допомоги населенню  www.medical.te.ua є інформація про лікарів, які ведуть прийом. Там є можливість записатись на прийом, в т.ч. і на оформленні декларації. На сайті є всі дані лікарів: прізвище, ім’я, фото, місце, де здійснює прийом пацієнтів, номер телефону завідуючої.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Ну дурня 80 рівня . А ,що не могли наприклад від кожного лікаря виділити по представнику ,виділити кабінет і там підписувати договір . Або ще краще розробити електрону реєстрацію і черги відсутні ,і лікарю простіше ,і не відбувається зараження болячками від хворих до здорових . Нам тут пишуть приходити в другій половині прийому ,а що в другій половині прийому відсутні пацієнти на прийомі . На мою думку розумніше приходити в період з 17 до 19 години. Ну і саме основне система на мою думку сама натуральна х ....... Ось взяти і подумати як лікарю добиратися до пацієнта з другої лікарні кудась на масив Дружба це ж п....... ,і скільки лікар буде витрачати часу . Ну я думаю такі випадки будуть одиничні, коли підписуватимуть договари з тим лікарем котрий обслуговує масив Срнячний з пацієнтом з масиву Дружба. На мою думку така система довго не пропрацює і лишиться попередня версія . Ну читаю і прям якийсь п.....ц получається значить якщо лікар приймає в іншому кінці міста то придеться наприклад хворому на ГРИП їхати через усе місто з температурою через усе місто до хати іншого пацієнта там де лікар веде прийом .Це ж просто п..... якийсь .  А саме основне ,що можна підписувати 40 хв це або Вас заставлять заповняти купу анкет ,або ще щось .надати паспортні дані ,і код 40 хв явно дох... .Короче та Супрун є.........а остаточно .
  • Діонісій

    мені терапевт сказав, що з 1-го числа то можна буде зробити, за законом, а от практично, як завжди проблема буде, бо ніхто не знає, як воно буде. я думаю, так само, як з картками тернополянина на початках, всі все знають, а зробити ніхто нічого не може. варто зачекати пару тижнів і потім то робити, хіба пенсіонери будуть туди прориватись, їм всеодно де кучкувватись і в якій черзі стояти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up