Презервативи: які бувають і як підібрати

Презервативи: які бувають і як підібрати
  • Про те, які бувають презервативи, і як їх правильно підбирати журналістка “20 хвилин” поговорила із лікаркою акушером - гінекологом Лілією Левенець, яка має стаж  роботи 15 років.
  • “20 хвилин” продовжує  цикл публікацій про статеве виховання.

 

Презервати́в (фр. préservatif, від лат. praeservo — «оберігаю»), також кондо́м (англ. condom) — засіб переважно чоловічої контрацепції бар'єрного типу. Використовується для запобігання вагітності і захворювань, що передаються статевим шляхом.

Лікар-гінеколог радить усім пам’ятати про контрацепцію, щоб не отримати «букет» інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ).

Потрібно визначити розмір

    - Презервативи бувають різних розмірів, - розповідає гінеколог Лілія Левенець. - Більшість чоловіків чомусь вважають, що їм підійдуть презервативи будь-якого розміру, бо вони розтягуються. Але в той же час не всі, що розтягуються, підходять однаково. Не всі знають, що занадто маленький презерватив може з великою ймовірністю порватися під час сексу. І чому б ви думали, це відбувається? А тому, що він розтягується більше, ніж може витримати його матеріал. З іншого боку, занадто великий презерватив може зісковзнути. Така «неприємність» може відкрити шлях для інфекцій, що передаються статевим шляхом та принести небажану вагітність.

Відео дня

Якщо ти лише почав використовувати презервативи, то найкраще для початку приміряти презерватив звичайного розміру, каже лікарка. Компанії, які виробляють презервативи, також пропонують карти розмірів, на які можна орієнтуватися при виборі. Немає необхідності йти в магазин чи аптеку і хапати перше, що трапиться.

Основні розміри презервативів:

Маленькі - 4,45 см (ширина) x 16,00 см (довжина)

Звичайні - 5,08 см (ширина) x 20,07 см (довжина)

Великі - 5,38 см (ширина) x 20,07 см (довжина)

Дуже великі - 5,72 см (ширина) x 20,57 см (довжина)

   - Важливо витратити пару хвилин, щоб зробити вимірювання. Адже презерватив, який «добре сидить» - це не лише захист, але і задоволення, - каже лікарка.

Є різні типи презервативів

   - Всі ми знаємо, що в наш час все буває різнобарвним і різних стилів. Що стосується презервативів, ти також можеш вибрати їх довжину, ширину і товщину. Це означає, що обов’язково знайдеться що-небудь на твій смак, - розповідає гінеколог.

Важливо пам'ятати, що дорогий презерватив - не означає найкращий. Назва і репутація бренду - не найважливіше. Дивитися на упаковку презерватива теж здебільшого марно.  

- Латексні презервативи: недорогі і широко розповсюджені. Латекс - це не що інше, як натуральна гума, яку отримують з певних видів .Основною причиною популярності латексних презервативів є їхня міцність, дешевизна та ефективність. Лише 5-7% людей, що живуть на Землі, мають алергію або підвищену чутливість до латексу. Якщо ти один з них, то використання презервативів з цього матеріалу може викликати алергічні реакції шкіри, - каже Лілія Левенець. 

Те, наскільки тобі підходить реальний продукт, може не збігатися з очікуваннями, які бренд породжує в твоїй голові. Важливо спробувати різні види презервативів, щоб дізнатися, який з них тобі підходить, - пояснює фахівець.

Зазначимо, презерватив – це основний, найбільш ефективний засіб чоловічої контрацепції. Він захищає не тільки від небажаних вагітностей, а й від низки венеричних хвороб, ВІЛ-інфекції. Понад 94% ефективності говорить про те, що навіть з ним існує ризик небажаних наслідків, але дуже мінімальний. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Liliya Matsiborok

    Дякую! Щиро дякую! І як ми досі жили без ваших порад!? 😅
  • Admin

    Щось з розміром ви наплутали, на моїх Contex Long Love пише 52 Х 180мм.
    Я брав "середні"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up