Кількість хворих на грип та ГРВІ зростає. Однак у Тернополі школи на карантин закривати не збираються

Кількість хворих на грип та ГРВІ зростає. Однак у Тернополі школи на карантин закривати не збираються
  • Уже третій тиждень поспіль показник захворюваності в Тернополі перевищує середню інтенсивність. Грип та ГРВІ не відступають. 
  • Дев'ять класів у Тернополі зараз перебувають на вимушених канікулах. У міській раді переконують: усі школи на карантин закривати немає потреби. 

За даними Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ, на грип та ГРВІ в Тернопільській області перехворіли 7 418 людей. 

У порівнянні  із попереднім тижнем, захворюваність зросла - на 12,8 %. Серед хворих: 62,7% - діти. Із них понад 54%  - шкільного віку. 

У Терополі закрили 9 класів 

Як повідомляють у Тернопільській міській раді, станом на 3 лютого навчання призупинили у 9-ти класах в наступних закладах: НВК №7, ЗОШ №14, ЗОШ №7,  Початкова школа з поглибленим вивченням іноземних мов, ЗОШ №11, ЗОШ №24.

Відео дня

- Середній показник захворюваності у школах - 7, 6%, - повідомляє речниця Тернопільської міської ради Мар'яна Зварич. - Серед дітей шкільного віку за V-й тиждень відмічається ріст захворюваності на 9.4%, порівняно з минулим тижнем.

У соцмережах тернополяни кажуть, що школи негайно потрібно закривати на карантин.

- Дітей треба відправити на канікули, а не дивитись, як вони розносять в школі інфекції, - пише тернополянин Микола. 

Його підтримують і інші батьки, мовляв краще зараз вберегтися, ніж потім мати плачевні наслідки.

У той же час у міськраді наполягають: наразі такі дії будуть недоречними.

Ситуація така, як і щороку

- Ситуація відповідає тій, яка спостерігається щороку у цей сезон - взимку. Щороку в холодний період збільшується кількість хворих, - кажуть у пресслужбі. - З метою оперативного реагування на випадки захворювання дали доручення керівникам шкіл моніторити ситуацію і у разі потреби закривати локально класи. Наразі підстав для карантину немає. Серед усіх шкіл міста лише у дев'яти класах призупинили навчання. Середній показник захворюваності по школах становить 7,6 %. Для карантину (чи класу, чи установи), цей показник має становити 20%

Окрім того, переконують, що оперативний штаб щоденно моніторить ситуацію, тож у разі різкого збільшення кількості хворих, будуть прийняті рішення про призупинення навчання. Станом на 3 лютого року по усьому місту такого рішення немає.

Як вберегтися від захворювання – важливі рекомендації

1). У разі захворювання якомога скоріше звернутися до лікаря. Не займатися самолікуванням. Це дуже небезпечно.

2). Регулярно вживати загальнозміцнюючі препарати та засоби для підсилення імунітету.

3). Забезпечити всім членам сім’ї повноцінне харчування з високим вмістом вітамінів у природному вигляді.

4). Крім того, в період зростання захворюваності на грип необхідно запровадити такі зміни в спосіб життя:

- уникайте контакту з особами, які мають симптоми грипу

- обмежте своє перебування в місцях великого скупчення людей;

- якомога частіше провітрюйте приміщення;

- намагайтеся не торкатися очей, носа, рота немитими руками;

- уникайте обіймів, поцілунків і рукостискань;

- прикривайте ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою паперовою серветкою, яку одразу ж після використання треба викинути;

- частіше мийте руки 

5). Відвідуйте лікарів, проводьте щоденний моніторинг рівня захворюваності по місці проживання.

Читайте також: Смертельний грип: як захиститися, міфи та правда про вакцину

ДОВІДКА

Телефони зв’язку з оперативним штабом – 52-56-96, електронна пошта - [email protected]

А які методи профілактики захворювань для дітей у вас? Відповідь залишайте в коментарях!

Опитування

Чи потрібно закривати усі школи міста на карантин?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up