У лікувальних закладах Тернополя зросла кількість хворих на COVID-19

У лікувальних закладах Тернополя зросла кількість хворих на COVID-19

Завантаженість ліжок у лікарнях складає понад 50%.

Впродовж останніх 14-ти днів нові випадки захворювання на COVID-19 реєструються щодня, а пік за чисельністю заражень у місті було зафіксовано 6 червня - 15 нових випадків, повідомляє пресслужба міської ради.

За тиждень у Тернополі лабораторно підтверджено 64 нових випадки. Про це під час засідання міського оперативного штабу 17 червня повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак.

— Від початку карантину всього зареєстровано 246 осіб з діагнозом «COVID-19»;

Відео дня

— Станом на ранок 17 червня у Тернополі налічується 150 хворих, одужало 95 осіб;

— На амбулаторному лікуванні знаходиться 125 осіб, з них 12 дітей;

— У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої медичної допомоги» перебуває загалом 30 хворих: 25 тернополян і 5 жителів районів. Ще 1 людина перебуває у лікарні з підозрою на COVID-19;

— У КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» перебуває станом на ранок 17 червня перебуває 1 пацієнт з підтвердженим COVID-19. Ще 8 пацієнтів у лікарні - з підозрою на коронавірус;

— У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» перебуває 1 пацієнтка;

— За даними сімейних лікарів на самоізоляції перебуває 313 осіб;

— Завантаженість ліжок у лікувальних закладах складає понад 50%.

Госпітальні бази, що надають допомогу у лікуванні осіб з діагнозом «COVID-19», повністю забезпечені масками, респіраторами, костюмами біозахисту.

Читайте також У Тернополі п'ять хворих на коронавірус перебувають на кисневій підтримці через маску

Днями Тернопільська міська рада передасть обласному лабораторному центру сучасну систему ПЛР в реальному часі CFX96 для проведення тестування жителів громади на COVI-19, яку придбали за кошти місцевого бюджету.

Згідно із договором, який погодили на засіданні виконавчого комітету 17 червня, впродовж шести місяців (термін може бути продовжений) фахівці лабораторного центру проводитимуть на базі міського лікувально-діагностичного центру (вул. Федьковича, 13) тестування методом ПЛР тернополянам та жителям тих населених пунктів, що увійшло до Тернопільської міської територіальної громади.

Читайте також Планові госпіталізації обмежать, штрафувати будуть жорсткіше: у Тернополі посилюють карантин
Це ще не кінець: карантин в Україні продовжили до 31 липня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Звичайно ,що побільшало бо ще купа заражається стоячи в черзі на ПЛР тестування . Вчора  Панічеву і Надалу треба було б зайти в 10 годині в другу поліклініку і вони б просто офігіли .Багато людей в той кабінет стояло щоб взяти який сраний мазок ,а ще додати людей ,що в реєстратуру записуються . Вистачає одного хворого щоб заразити на протязі 15 хвилин всіх ,а люди там стояли 1,5 години може і більше .

    Богдан Павликевич reply Анонім

    Дивно, що  самі люди не організуються. Невже так важко скласти список черги, кожний знає 2-3 чоловік спереду і 1-2 позаду себе, що аж  "Панічеву і Надалу треба було б зайти в 10 годині в другу поліклініку"? Не діти ж, правда? Чи щось я не зрозумів, Анонім?

    Анонім reply Богдан Павликевич

    Ну були б ви в другій поліклініці 16 червня в 10 годині, то побачили б то бл....во ,що там творилося . Є списки і ті кому назначили 10.00 то ті і прийшли .Питання в тому ,що керівництво тої поліклініки взагалі не продумало ,що треба було створити окреме приміщення з окремим входом і виходом ,а то розмістилися на першому поверсі де реєстратура і повно людей біля реєстратури і черга на ПЛР тест майже до вхідних дверей поліклініки. На той тест взагалі черги не повинно існувати кожному мали розписати по хвилинах на коли прийти . Щодо Надала і Панічева то вони б зрозуміли ,що в таких чергах ймовірність підхопити ковід є більшою ніж підхопити його в магазині чи на вулиці . Ще статистика може рости через ось такі черги .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up