У Тернополі гінекологи розпочали місяць безкоштовних оглядів. Як пройти консультацію без черги

У Тернополі гінекологи розпочали місяць безкоштовних оглядів. Як пройти консультацію без черги
  • Акція "Місяць жіночого здоров'я" розпочалась 4 листопада. Жінок закликають приходити на безкоштовні консультації до гінекологів.
  • У трьох лікарнях Тернополя жінки можуть пройти обстеження та здати аналізи.
  • Платити за прийоми та деякі аналізи не потрібно. Лікарі обіцяють, що жінки не будуть стояти у чергах. Прийти на огляд можна впродовж листопада з 8 до 12 ранку.

Ініціювали акцію депутатки Тернопільської міської ради та відділ охорони здоров'я. Організатори кажуть, що за щоденними клопотами жінки часто забувають про себе, а ініціатива має привернути їх увагу до власного здоров'я.

- Наші жінки - це берегині, вони думають насамперед про сім'ю, про роботу, про дім, а про власне здоров'я часто забувають, - говорить ініціаторка акції, депутатка Тернопільської міської ради Наталя Шоломейчук. - Ми хочемо виділити один місяць, щоб жінки звернули увагу на себе.  Вчасне діагностування хвороби може зберегти життя.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Щоб пройти огляд, потрібно звернутись до закладу, у якому його проводять та взяти флаєр із інструкцією подальших дій. Огляди у трьох клініках проводитимуть з 08.00 до 12.00 год. Також жінки самі можуть обрати лікаря, до якого бажають прийти.

Як розповідає заступник начальника з медичних питань відділу охорони здоров'я Тернопільської міської ради Ольга Ярмоленко, огляди є безкоштовними та мають п'ять кроків.

- Спочатку жінкам пропонуємо зробити повний аналіз крові, далі - огляд у гінеколога, пройти УЗД та комп'ютеру томографію - при потребі, а також - отримати "Картку здоров'я", із якою можна звернутись до лікаря безкоштовно через рік, - каже лікарка. - Так ми хочемо, щоб ця акція була неодноразовою, а спонукала жінок проходити такі огляди щороку. 

17 тернополянок уже пройшли огляд

Організатори кажуть, що за два дні у лікарнях вже оглянули 17 тернополянок. За місяць лікарі можуть прийняти тисячу жінок. У однієї із пацієнток уже виявили необхідність пройти УЗД. Цю процедуру жінці зробили безкоштовно, які було передбачено акцією.

Лілія Левенець - лікар-гінеколог у Тернопільській жіночій консультації №1, що на вул. Замкова, 1.

- Час одного огляду 15-20 хвилин, якщо не виникне ускладнень та причин проводити додаткові процедури, - пояснює вона. 

Лікарі зазначають, що жінки можуть зекономити близько ста гривень, якщо прийдуть на огляд за програмою "Місяць жіночого здоров'я". Адже нічого купувати не потрібно.

На акцію із міського бюджету виділили 50 тис. грн. За ці кошти закупили оглядові гінекологічні набори та оплатили деякі медичні послуги, якими, за направленням лікарів, зможуть скористатись жінки. 

Довідка

На огляди можна приходити із 4 листопада до 4 грудня за адресами:

Вул. Замкова, 10 (Жіноча косультація №1),

Вул, Руська, 47 (КП "Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр" Тернопільської міської ради) вул. Купчинського, 14 (Жіноча консультація №2).

У реєстратурі варто зазначити, що ви прийшли на огляд за програмою "Місяць жіночого здоров'я". 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Цінкевич Галина

    Профілактичний гінекологічний огляд поза межами даної акції-проєкту теж є безкоштовним
  • Марія Губиш

    Вже 25 листопада на Руській, 47 у реєстратурі зранку флаєрків не було. Сказали принести із реєстратури по Замковій, 10. Там не дали. "Приходьте на огляд", - сказали. В мене пухлина в грудях і теж ані УЗД, ані мамографії безкоштовних не пообіцяли. А я -  пенсіонерка (2 тис.грн.). Ось тобі і акція! Чи я чогось не  зрозуміла?
  • Anna

    Дуже дякуємо за започатковану акцію , це дкже важливо . Бо я чекала 1,5 року , не було  то коштів  то часу , а то і ще й безкоштовно
  • Альона Лаврушко

    Дуже хороша і головне потрібна акція. Ліля Миколаївна чудовий фахівець. Стояла на обліку у неї під час вагітності і продовжую слідкувати за своїм здоров'ям під її пильним  наглядом)))). Лікар з великої букви і просто чудова людина. Завжди порадить що і як краще. Всім рекомендую скористатись її професійними послугами. Я "свого" лікаря знайшла, чого всім і бажаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up