У Тернополі стоматологи запідозрили коронавірус в 6-річної дитини

У Тернополі стоматологи запідозрили коронавірус в 6-річної дитини

10 березня медичні працівники КНП «Тернопільська стоматологічна поліклініка №1» запідозрили у дитини 6 років СOVID-19. Дитина місяць перебувала в Італії.

При дослідженні аналізів діагноз коронавірус знято, висіяно грип А, повідомляє відділ охорони здоров'я Тернопільської міської ради.

- Ще раз хочемо відзначити роботу медичних працівників, які блискавично і професійно спрацювали по даному випадку, - йдеться у повідомленні відділу.

Нагадаємо, 6 березня в інфекційне відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги госпіталізували молодого чоловіка, мешканця Теребовлі, який тимчасово проживає у Тернополі, з підозрою на короновірус (COVID19). Напередодні чоловік перебував у Єгипті.
Як повідомляв відділ охорони здоров'я Тернопільської міської ради, пацієнту було проведено ряд обстежень. Згідно з результатом ПЛР, діагноз COVID19 знято, у хворого діагностували грип В.

Відео дня

А ще раніше, 1 березня, Тернопільська міська рада  повідомляла на своїй сторінці у Фейсбук про те, що в дитини з одного з приміських сіл, яке не входить у склад Тернопільської громади, була підозра на коронавірус (COVID – 19). Малечу госпіталізували, провели необхідні обстеження. 
Дитина віком 2,5 роки, яка разом з батьками перебувала у Мадриді (Іспанія) і днями повернулася в Україну.
Увечері того ж дня вірусологічною лабораторією отримано результат дослідження матеріалу від хворої з підозрою на коронавірусну інфекцію. Підозру на коронавірус знято, повідомили ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України" Результат дослідження: у хворї Грип В, підозру на COVID-2019 знято!

Нагадаємо, від сьогодні, 11 березня, у Тернопільській громаді заборонили проведення масових заходів у закритих приміщеннях та максимально їх обмежити на відкритих майданчиках. Таке рішення прийняв оперативний штаб.

Також рекомендовано жителям тимчасово утриматися від поїздок та подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування та звернутися до сімейного лікаря.

Керівникам суб’єктів господарювання та підприємцям, - максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні та поза межами.

У навчальних закладах буде посилено контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів в закладах освіти, зокрема будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу.

Додатково будуть проводити дезінфекцію громадського транспорту, а у медичних установах - обмежувати відвідування пацієнтів, які перебувають на лікуванні.

Уряд повідомить план

Нагадаємо, що новий прем’єр-міністр Денис Шмигаль затвердив новий посилений план антикризових профілактичних заходів щодо боротьби з поширенням COVID-19.

Серед іншого є доручення передбачити огляд медпрацівниками або/та працівниками Держприкордонслужби всіх осіб, які прибувають в Україну з-за кордону.

У коментарях люди іронізують, що для безпеки потрібно закривати кордони.

Rebel Winner Якщо влада хоче зберегти живими і здоровими українців, потрібно НЕГАЙНО ЗАКРИТИ кордон України "на замок", невпускаючи іноземців в країну, на прикладі Молдови, а українських громадян, які прибувають з-за кордону, всіх без винятку, на карантин, але не на 14 днів, а на місяць часу, тому що цей вид коронавірусу може проявитися і на 27 день. Якщо ж влада буде і надалі зволікати, на Україну чекає спалах коронавірусу, через повернення багатьох заробітчан з Італії та інших країн.

Остаточний план боротьби з коронавірусом в Україні буде ухвалений на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 11 березня, повідомляє "Урядовий портал".

Що треба знати про коронавірус

Що потрібно знати про коронавірус, дивіться в інфографіці. А відповіді на найбільш поширені запитання можна знайти на урядовому сайті http://covid19.com.ua/.

Чи можуть коронавірус підхопити діти, які симптоми?

Так, вони можуть заразитися коронавірусом, наймолодші випадки інфікування - кількаденні немовлята, повідомляє BBC News Україна.

Інформація про симптоми Covid-19 у дітей є дуже обмеженою, але вони, як видається, легкі - лихоманка, нежить і кашель.

Ви, можливо, очікуєте, що малі діти хворітимуть тяжче. Так і є у випадку грипу, коли діти до 5-ти років (і особливо діти до 2-х років) мають високий ризик ускладнень.

Були зафіксовані деякі випадки з більш важкими ускладненнями у дітей. Ті, хто має інші проблеми зі здоров'ям, такі як ослаблена імунна система або важка астма, мають більший ризик.

Але в цілому вірус у дітей протікає у легшій формі.

"Однією з причин того, що у нас не спостерігається так багато випадків (коронавірусу. - Ред.) у дітей, є те, що вони захищені на початку спалахів, бо батьки тримають дітей якомога далі від хворих", - вважає доктор Наталі Макдермотт з Лондонського королівського коледжу.

Довідка

Станом на 11 березня Центр громадського здоров’я України отримав 43 підозри про захворювання на коронавірус, із яких 1 підтверджено (3 березня), ще 1 зразок перебуває на стадії дослідження.

За час поширення коронавірусу у світі зареєстровано 119 132 випадків інфікування, вилікувано 65 765 осіб. Про це свідчать дані карт з сервісу для відстеження поширення коронавірусу при Університеті Джона Хопкінса, пише УНІАН. 

Жертвами COVID-2019 стали 4284 людей. Більшість інфікованих зафіксовано в Китаї - 80 956. Швидко продовжує зростати кількість інфікованих в Італії, загальна кількість хворих там сягнула 10149. В Італії загалом 631 людина померла від коронавірусу.

Серед лідерів за кількістю інфікованих також Іран (8043) та Південна Корея (7755). Також відомо про 1784 інфікованих у Франції, 1695 - в Іспанії та 1565 - в Німеччині та 1025 - у США.


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lydmila Vynnychuk

    вірус підозрюють всі кому не лінь
  • Наталія Сонсядло

    завдяки журналістам антисептики здорожчали в 5 разів, а маски вже у 30 разів. Адже паніка породжує попит...
  • Yuriy Marchuk

    Через рік будемо згадувати про це зі сміхом, правда не всі

    Іван Вальків reply Yuriy Marchuk

    пенсаки тут рідко пишуть, саме вони найбільші загиблики
  • Хтось

    Хто в здоровому глузді поведе хвору дитину до стоматолога?Чи то тільки я чогось не розумію?Навіщо це все писати?Краще би подумали про те, як навчити наших людей в таких ситуаціях берегти реально, а не на папері, своє та чуже здоров"я.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up