В Україні пропонують ввести карантин вихідного дня та відправити ВНЗ і школи на дистанційне навчання

В Україні пропонують ввести карантин вихідного дня та відправити ВНЗ і школи на дистанційне навчання

Голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький наголошує, що треба переходити на сучасні карантинні зонування та вводити карантин вихідного дня: що це означає для українців.

Оскільки жорсткий карантин в Україні наразі не можуть ввести, голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький пропонує ввести карантин вихідного дня, передає 24 канал.

"Карантин вихідного дня - це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків, – заявив Радуцький.

Він наголосив, що таке можливо витримати, адже це "не закриття підприємств, це не зупинка".

Відео дня

Читайте також: В Україні черговий антирекорд: за добу 5804 нових випадків. Які області "лідирують"?
 

Також він відзначив, що 641-шу постанову Кабміну про карантин та кольорові зонування треба змінювати. Адже ВООЗ змінила критерії для цього.

За його словами, 10 жовтня щодо цього буде нарада у президента, де обговорюватимуть питання про те, що треба переходити на сучасні карантинні зонування.

Крім цього, Радуцький пропонує ідею перевести школи і вищі навчальні заклади на дистанційне навчання, щоб зупинити ріст захворюваності на коронавірус і сподівається, що РНБО та президент підтримають це.

Читайте також: Міністр охорони здоров’я Степанов виступив із заявою щодо погіршення епідемічної ситуації в Україні
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Светлана

    Из-за этого карантина даже график интернет магазина придется изменить. Вот сейчас с 9 до 6, а если усилят - куда ребенка девать? придется пол дня дома быть... А что с интернет-магазином делать? Он же тоже должен работать: https://wabc.com.ua/

  • Галина Лиха

    Придурки,злодії,брихуни.
  • Надя Кіцова

    Це у всьому світі , в  Чехії те саме твориться хтось цим всім керує .
  • Alina Chyrska

    Треба подумати перш за все про здоров'я, про не поширення вірусу, краще трохи потерпіли, аніж купа людей хворих, хто їх буде лікувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up