В Україні уже є людина, яка отримала другу дозу вакцини проти COVID-19

В Україні уже є людина, яка отримала другу дозу вакцини проти COVID-19

Лікарка працювала за контрактом у Мальдівській республіці.

За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 9840 осіб. З них вакциновано 1 дозою – 9839 людей, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа. Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.

Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено 71 923 особи, з них отримали 1 дозу – 71 922 людини, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа .

Другу дозу вакцини проти COVID-19 отримала лікарка, яка працювала за контрактом у Мальдівській республіці, де і отримала перше щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield).

Відео дня

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників лікарень по лікуванню COVID-19, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Канада, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Дізнавайтеся більше про заходи протидії COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

May be an image of текст «вакцинация вi̇д COVID-19 в украïни та I¡ етап 16 березня щеплено першою дозою за добу щеплено першою дозою всього 9839 людей 72922 людей вакцинация вi̇д COVID-19 щеплено другою дозою за добу 1 людина MIHICTEpCTBO охорони здоров'я украйни щеплено другою дозою всього 1 людина гаряча ления: 800 60 20 19 vaccination.covid19.gov.ua»

Нагадаємо, 11 березня Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав наказ №443, відповідно до якого на першому етапі вакцинації залишковими дозами вакцини можна щепити пріоритетні групи ризику з наступного етапу. Якщо вакцинувати представників визначених груп із другого етапу неможливо, для популяризації вакцинації рекомендується залучати публічних та громадських діячів, зокрема лідерів і представників релігійних організацій, журналістів.

Повторні щеплення в Україні згідно з останніми рекомендаціями проводитимуть через 12 тижнів після отримання першої дози вакцини. Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я.

Читайте також Журналіст «20 хвилин» щепився від коронавірусу. Чи безпечно і які побічні реакції – розповідаємо, як є
Я вже вакцинувалася: Ольга Дивоняк – перша лікарка в області, яку щепили від COVID. Як усе минуло?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up