Як збільшити фізичну активність восени: п'ять простих порад

Як збільшити фізичну активність восени: п'ять простих порад

Настала осінь і настрою, щоб займатися спортом стало ще менше.

Відмовок від занять спортом з початком осені побільшало: то погода погана, то холодно, то сирість та туман. Навіть нічого нового вигадувати не треба, варто лише виглянути у вікно.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, малорухомий спосіб життя — один із головних чинників, що підвищує ризик смертності від неінфекційних захворювань. Люди, які недостатньо активні, мають на 20–30% більший ризик померти порівняно з тими, хто активний достатньою мірою. Лише одне — два тренування на тиждень можуть зменшити ризик серцевих захворювань або інсульту.

Але як би там не було, багато хто розуміє, що щоденна фізична активність необхідна для підтримання свого тіла в тонусі і здоров'я в цілому. Але де взяти ту мотивацію, щоб продовжити чи почати займатися спортом восени.

Відео дня

Щоб підвищити щоденну фізичну активність, не обов'язково починати тягати залізо в залі, досить регулярно робити декілька простих речей.

Проводьте більше часу на повітрі

Намагайтеся виходити на вулицю хоча б раз в день (особливо якщо працюєте з дому), але не просто сміття винести, а погуляти, пограти в активні ігри або трохи пробігтися. Навіть якщо погода не дуже радує, пройдіться 20-30 хвилин. Це не лише збільшить фізичну активність, але і допоможе розвантажити голову, морально відпочити і розслабитися. Головне, одягайтеся по погоді.

Частіше робіть рухливі перерви в роботі

Сидячий спосіб життя не найкращий друг нашого здоров'я, тому підійматися зі стільця або дивана потрібно частіше, а краще не просто підійматися, а ще й як слід розминатися: зробити присідання, потягнутися, розігріти суглоби, просто погуляти по будівлі, якщо працюєте в офісі.

Поєднуйте приємне з корисним

Якщо домашні заняття спортом даються важко, поєднуйте їх з чимось легким: включіть фоном улюблену передачу або серіал, слухайте музику або аудіокнигу. Ви навіть не помітите, як швидко пролетить тренування.

Пробуйте нове

Не обов'язково займатися день у день одними і тими ж фізичними вправами. Пробуйте нове: сходіть для різноманітності на кросфіт замість тренажерки, в басейн замість пробіжки, в похід в гори замість довгої прогулянки.

Займайтеся потроху кожен день

Зробіть фізичну активність щоденною звичкою, тоді вона перестане вас напружувати і більше не буде бажання все кинути. Якщо зовсім немає сил і часу повноцінно потренуватися 40-60 хвилин, то позаймайтеся хоча б 10-15 хвилин. Це в будь-якому випадку краще, ніж нічого.

Джерело: RehabPrime

Виконуючи ці прості п'ять порад, ви з часом помітите, як збільшилася ваша фізична активність і покращився настрій, що особливо корисно для осінньої пори року, коли настрою зовсім немає.

Джерело: УкрМедіа

 Читайте також:

Що варто зробити для дітей восени: чи пити вітаміни і що робити, аби не хворіти?

Які безкоштовні гуртки та секції є в Тернополі (ОГЛЯД)

Віспа мавп вже в Україні: в МОЗ відповіли на головні питання

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up