До люстрації заступнику начальника міліції не вистачило 20 днів

До люстрації заступнику начальника міліції не вистачило 20 днів
Олег Ляхович попрацював заступником начальника обласної міліції за часів Януковича 11 місяців, тому під люстрацію не підпадає
В офіційному реєстрі Мін’юсту ми знайшли лише два прізвища з числа правоохоронців області, які підлягають люстрації. Утім, є й інші списки.

Один із переліків тих, хто підлягає люстрації, представив Громадський люстраційний комітет на сайті lku.org.ua. Перший  у цьому списку – заступник начальника УМВС – начальник управління кадрового забезпечення УМВС України в Тернопільській області Олег Ляхович.

Згідно з реєстром громадських активістів, він протягом року працював на керівній посаді за правління Віктора Януковича. Якщо це так, чому він досі сидить у кріслі заступника начальника обласної міліції?

Як ми дізнались із досьє, Олег Ляхович народився 14 серпня 1968 року у Тернополі. В органах внутрішніх справах – із серпня 1995 року. Пройшов шлях від інспектора відділу кадрів обласної міліції до начальника управління кадрового забезпечення. Із травня 2014 року призначений заступником начальника УМВС України в Тернопільській області.

Відео дня

Міліціонер, як і решта особового складу, проходив перевірку, згідно з Законом України «Про очищення влади». Але люстрований не був. Як пояснює начальник обласної міліції Олександр Богомол, у період з 2010 до 2014 року пан Ляхович працював на керівній посаді лише 11 місяців і 10 днів. Тому під дію закону про люстрацію він не потрапив.

– Для того, щоб його люстрували, йому потрібно було попрацювати не менше року. Оскільки цього терміну немає, то й підстав для звільнення теж, – каже пан Богомол. – Міністерство внутрішніх справ проводило перевірку щодо нього. Наразі все гаразд.

Сам Олег Ляхович каже, що до люстрації йому забракло двадцять діб.

– У червні 2012 року я пішов на пенсію, у 2014 році повернувся на посаду начальника кадрів - заступника начальника управління, – пояснює він. – Цікаво, що через 11 місяців Міністерство внутрішніх справ вирішило забрати дефіс у посаді і вилучити слова „заступник начальника управління”. Тож мені, можна сказати, пощастило.

До слова, Олег Ляхович не має юридичної освіти, він – вільнонайманий працівник.

Загальна сума сукупного доходу заступника начальника управління МВС в області, згідно з декларацією, становить 152 тис. 962,01 грн, із них 52 тис. 986 грн – дохід членів сім’ї. 

У відомостях про нерухоме майно вказана квартира на просп. С. Бандери, загальна площа якої - 46,5 кв. м. За Олегом Ляховичем закріплена земельна ділянка в садовому товаристві «Тернопільське» загальною площею 0,063 га, а також дачний будинок у тому ж товаристві. А от площа будиночка – 233,5 кв. м.

Звісно, що заступник начальника обласної міліції пішки не ходитиме. У його власності є автомобіль Toyota-РАВ-4, 2000 куб. см, 111,8 кВт, довжина – 439,5 см, 2008 р. в. У користуванні членів сім'ї декларанта є ще два авто: Shevrolet-Аveo, 1500 куб. см, 61,8 кВт, 423,5 см, 2006 р. в. та Daewoo-Matiz, 800 куб. см, 38,25 кВт, 349,5 см, 2006 р. в.

За результатами проведеної перевірки Олега Ляховича та підтверджувальних документів встановлено, що вартість майна, вказаного у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік, набутих Ляховичем під час перебування на посадах, визначених у пунктах 1-10 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про очищення влади», відповідає наявній інформації про доходи, отримані із законних джерел.

Фактично пан Ляхович люстрації не підлягає. Та оскільки громадські активісти внесли його прізвище до списку, ми також поцікавились не тільки його професійною дільністю. Він одружений, має сина та доньку. Штрафів за порушення правил дорожнього руху, водіння у нетверезому стані тощо, з нього не стягували. За хабарництво до відповідальності його не притягували.

 

Олег Ляхович відповів на провокативні запитання журналістів «RIA плюс»

1. В армії служили чи, як це зараз модно, «розумно косили»?

- Служив у 1987-89 роках. Це була група радянських військ у Німеччині.

2. Чи готові до участі в антитерористичній операції?

– Я під мобілізацію не підлягаю. У 2012 році знятий з обліку у зв'язку із хворобою.

3. У засобах масової інформації була інформація про Вашу причетність до бару «Соло Ной». Що Ви можете про це сказати?

- Ну, цей кабак багато хто називає моїм. Я можу запевнити, що це заклад, який перебуває у власності брата моєї дружини та його дружини. Родинний бар, так би мовити. Звісно, якщо відбуваються якісь святкування, то куди я ще можу піти разом із родиною?

 

ДОСЬЄ

Олег Ляхович народився 14 серпня  1968 року у Тернополі.

Освіта - вища, у 1985-1993 рр. навчався у Київському політехнічному інституті (електроакустичний факультет).

В органах внутрішніх справ - із 1995 року.

Службу в міліції розпочав із посади інспектора охорони відділення кадрів відділу Державної служби охорони УМВС у Тернопільській області.

У червні 2012 р. пішов на пенсію з посади начальника управління кадрів і забезпечення УМВС у Тернопільській області.

З травня 2014 року призначили заступником начальника УМВС України у Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    А хвороба, через яку він демобілізований, дозволяє йому повноцінно працювати тут?
  • Анонім

    Одного мене покоробило від слів "цей кабак"? Чи для тернопільський "мусорів" це робоча термінологія?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up