Отримуйте подарунки

      Як максимально далеко ви заходили в роздуми? Чи настільки, щоби вам здавалось, що ви відкрили досі не відому раніше нову істину, або думку? .. Пам’ятаєте це відчуття, ніби перед вами відкривається якась загадка світу, і світ вже не такий далекий і чужий, у своїх відкриттях та недосяжних істинах.

      А потім час проходить, ви все ще згадуєте це відчуття, але в притупленому режимі, воно ніби блякне, а згодом просто перетворюється на розмиту думку, яка залягла у вас в голові. Приємний спогад, не більше. .. Вже немає більше цього захвату, «іскри», мотивації до істини, яка була привідкрита лише для вас. І тоді ви думаєте, чому так стається?

      Для чого світ забирає у вас це відчуття, ці ідеї? Це ж він сам їх для вас і відкрив напередодні, це ж був його подарунок. А тепер, наче цей подарунок забрано назад, і залишився лише легкий запах від нього, і спогад від звуку целофанової обгортки. Так ж нечесно. 

      А може, ви просто не прийняли цей подарунок? Тому його й було забрано, наче непотрібні книжки винесли з дому, і віддали в прийом макулатури. Чи коли, наприклад, не знаєте, чи хочете морозива, коли вам пропонує друг, і відмовляєтесь, та потім шкодуєте про це.. 

      Невже так важко прийняти цей подарунок від світу? Хіба складно просто сказати дякую, і зберегти цю ідею, думку, відкриття, спогад, музику, картину, книжку, вірш, вислів, слово? Записати на листку паперу, в блокноті, в щоденнику, наспівати, намалювати, щоби дозволити собі та іншим насолодитись цим згодом? .. Отримуйте подарунки..

Коментарі (0)

    Нещодавно, відпочиваючи у санаторії, прочитав чудову книгу. Можу вам сказати, що враження вона справила на...

                Післязавтра розпочинається така абалдєзна штука, що просто рука не...

Ми розійшлись. Вона мала одружитись. Я мав збудувати кар’єру. Ми розійшлись, бо що подумають люди. Ми зустрічалися вже...

      Як максимально далеко ви заходили в роздуми? Чи настільки, щоби вам здавалось, що ви відкрили досі не...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up