"Велике розлучення" Клайва Стейплза Льюїса

    Нещодавно, відпочиваючи у санаторії, прочитав чудову книгу. Можу вам сказати, що враження вона справила на мене велике. Не так сюжетом, не так описаними локаціями, чи героями, - але діалогами. Це щось на кшталт збірки влучних фраз, що якраз бракували мені тоді.

 

    "Велике розлучення" Клайва Стейплза Льюїса - зачепило мене за живе. Автор у феноменальній манері подає ідею, свій сюжет, цікаво описуючи при цьому події. Ефект присутності гармонійно поєднаний із несподіваними та небанальними розв’язками у творі. Клайв Стейплз, як великий майстер, чудово компонує новелу, як науково-фантастичний, духовний, психологічний, гостросюжетний, трагіко-драматичний твір у 82 сторінки.

 

    Із того, що сподобалось. Льюїс майстерно зображає весь драматизм у конфліктних ситуаціях цього твору. Для мене найбільше вражаючими є двійко діалогів, що наче пронизують свідомість читача:

 

  •      Перший з них у вигляді псевдо діалогу, насправді ж динамічний монолог жінки, котра гіперопікою грішила усе своє життя проти чоловіка. Комічність, іронія викладу, у багряний колір трагічно заливають подану білою, «любов» жінки до свого чоловіка. Боляче ріже свідомість читача такий контраст ілюзії із дійсністю(реальністю).

 

  •       Другий - діялог жінки з чоловіком, котрі в попередньому житті були одружені. Чоловік, усе життя тиранізуючи свою дружину грою на жалощах, шантажує почуттями і тут (де це тут – прочитаєте). Жінка, огорнута любов’ю Божою, намагається пояснити своєму чоловіку, що справжня любов не змушує страждати. Дружина заохочує його залишити цю гру (гордість, непрощення, і т.д.), аби відпустити все і засмакувати Божу любов. Та, незважаючи на звичку до гепі-енду, все закінчується трагічно... Та не для всіх, що теж важливо.

 

    Книга може викликати землетрус свідомості у читача. Найбільша її цінність для мене власне у цьому. Насолоджуйтесь.

 

http://proevogamer.blogspot.com/

Коментарі (0)

    Нещодавно, відпочиваючи у санаторії, прочитав чудову книгу. Можу вам сказати, що враження вона справила на...

                Післязавтра розпочинається така абалдєзна штука, що просто рука не...

Ми розійшлись. Вона мала одружитись. Я мав збудувати кар’єру. Ми розійшлись, бо що подумають люди. Ми зустрічалися вже...

      Як максимально далеко ви заходили в роздуми? Чи настільки, щоби вам здавалось, що ви відкрили досі не...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up