Захисник з Тернополя збирає кошти на нічні «Мавіки» для свого підрозділу: просить допомоги у містян!

Захисник з Тернополя збирає кошти на нічні «Мавіки» для свого підрозділу: просить допомоги у містян!
  • Тернополянин Андрій цілий рік захищає Україну на фронті. Чоловік воює у складі підрозділу аеророзвідки – «очей нашої піхоти й артилерії». Зараз хлопці виконують бойові завдання на Донеччині.
  • Вони звернулись у нашу редакцію, бо збирають кошти на два квадрокоптери. Техніка допоможе бійцям ще ефективніше знищувати ворога і наблизити довгоочікувану українську Перемогу!
  • Як долучитись до збору на «Мавіки» – розповідаємо у матеріалі.

Журналісти «20 хвилин» вже розповідали про нашого земляка – військовослужбовця з Тернополя Андрія (прізвище та інші особисті дані не вказуємо з міркувань безпеки, але у редакції інформація наявна). У грудні 2022 року ми допомагали йому з побратимами збирати гроші на позашляховик. Машина хлопцям була потрібна, аби виїжджати на бойові позиції. Невдовзі збір успішно завершили.

Андрій вже рік воює на передовій у складі * батальйону **-ї окремої механізованої бригади. Він родом з колишнього Козівського району. Чоловіка у квітні минулого року мобілізували до лав Збройних Сил України. Спершу, пригадує, був у Козівському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Після розподілу його відправили у ** бригаду. По завершенню військових навчань, у липні Андрій вирушив у зону бойових дій і виконує на фронті поставлені перед ним задачі.

Відео дня

– Спочатку я був у піхоті на посаді стрільця. А останні півроку служу в підрозділі аеророзвідки. Мене до нього зарахували, бо добре вмію керувати дронами, орієнтуюся по карті й на місцевості, швидко вчусь новому. Спершу ми з хлопцями воювали на Херсонському напрямку. Від грудня 2022 року нас перенаправили на Донеччину. Наш підрозділ налічує понад десяток професійних бійців. Маємо водія, старшого у групі (тобто командира) і навчених хлопців-пілотів, – говорить нам тернополянин Андрій.

За словами чоловіка, будні у нього з побратимами насичені. Щодня «літають» дронами, корегують дії нашої артилерії, слідкують, де причаївся ворог і аби він не мав жодного шансу наблизитись до українських піхотинців. На завдання із бойовою технікою виїжджають постійно. Надійне авто вони вже мають, але тепер підрозділ потребує двох дороговартісних квадрокоптерів – DJI Mavic 3T.

– Маємо денний «Мавік», але вночі він абсолютно безсилий. Тому збираємо кошти на квадрокоптери із нічним баченням. Вони оснащені тепловізором і дозволять швидко ідентифікувати ворожі об’єкти на місцевості. Це покращить видимість і дуже полегшить роботу аерозвідників, – пояснює військовий.

Фінансовий збір Андрій відкрив нещодавно. Каже, що самотужки таку велику суму хлопці назбирати не в силі, тому вирішили звернутись до небайдужих містян та жителів Тернопільщини. Військові вже знайшли перевірений варіант, де замовити техніку. Тепер залишилось лише дістати необхідну суму, переказати продавцю – і за тиждень-два «Мавіки» служитимуть їм на Донецькому напрямку.

Один нічний квадрокоптер, за словами Андрія, коштує у межах 240 тисяч гривень. Підрозділу потрібно два. Відповідно, назбирати мають 480 тисяч гривень. Поки отримали від людей 12 тисяч.

Якщо у Вас є можливість долучитись до збору грошей на «Мавіки», залишаємо реквізити, на які можна надіслати донат. Пам’ятайте, що кожна гривня наближає нас до Перемоги!

  • Реквізити: https://send.monobank.ua/jar/8axGM3v3Yc
  • Номер банки «Моно»: 5375 4112 0591 4638
  • Номер картки від «Приватбанку»: 4149 4998 0041 2221 (** Андрій Михайлович)

Від редакції: Друзі, давайте об’єднаємось, як ми це робимо ще з перших днів повномасштабної війни. Щоб наші мужні воїни, будучи далеко від дому та рідних, мали можливість виконувати поставлені завдання, і вигнали ворога з нашої землі. Військові будуть вдячні за вашу допомогу!

 

Читайте також:

На Театральному майдані виставили розстріляне авто наших захисників

Бібліотекарка з Тернополя продає брошки на підтримку ЗСУ

У 20 років об’їздив усю лінію фронту. Художник з Кременця розповів про свою волонтерську місію

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Алена Феськова

    Притула вже назбирав
  • Галя Кубай

    ++++++++++
  • Katya

    +++++++
  • Татьяна Черняк

    +++++++

keyboard_arrow_up