10 місяців незламності: як волонтерський центр з Кременця допомагає українським захисникам

10 місяців незламності: як волонтерський центр з Кременця допомагає українським захисникам

Тільки разом вдасться перемогти ворога. У цьому переконана команда волонтерського центру «Джура» з міста Кременець.

Із початку війни волонтери приймають допомогу від мешканців громади для воїнів та територіальної оборони.

Щодня волонтерська команда звітує про пророблену роботу на власній сторінці у Фейсбук. Як бачимо, без їх уваги не залишають ні військові, ні переселенці. Спільними зусиллями та за підтримки небайдужих людей центр забезпечує наших військових всім необхідним. Продукти харчування, ліки, кікімори та маскувальні сітки – за 10 місяців повномасштабного вторгнення від Кременця в гарячі точки відправили не одну автівку.

– Щиро дякую від усієї команди волонтерського центру кожному громадянину, котрий вже долучився та допоміг. Слава Україні! Слава нації! – під час одного з інтерв’ю нашим колегам сказав засновник центру Андрій Середович.

Відео дня

Більше того, до волонтерства команда активно залучає місцеві школи. Наприклад, днями учні Кушлинської гімназії і вихованці закладу дошкільної освіти «Мальви» власноруч створили окопні свічки та намалювати патріотичні листівки. Всі подарунки відправляться до наших захисників.

– Вже вкотре передаємо допомогу на фронт від Кушлинській гімназії і ЗДО «Мальви». Щиро дякуємо за окопні свічки і борщові заправки, а також за чудові малюночки від дітей. Ваша допомога важлива та потрібна, – йдеться на сторінці центру.

Джура активно співпрацює з міжнародними організаціями. Це дозволяє забезпечувати захисників України не лише смаколиками, окопними свічками, ліками, а й необхідним спорядженням та одягом.

– Знову отримали передачу від наших друзів з США St.Michael Ukrainian Catholic Church та Iryna Rudak. Як же це приємно отримувати такі необхідні дарунки і водночас розуміти, що світ все таки не без добрих людей. Є люди, які будь-що, але проживають наше життя разом з нами і перебій наших сердець зливається воєдино, що до глибини зігріває душу і залічує рани... Тож, сердечно дякуємо усім прихожанам та волонтерам міста #Milwaukee з #УкраїнськоїКатолицікоїЦеркви за постійну підтримку. Ви, друзі, незважаючи на відстань, наче стоїте позаду, і як Ангели-охоронці, в потрібний момент завжди простягаєте нам руку допомоги та підставляєте надійне плече підтримки. Хай Бог береже Вас, дарує міцного здоров'я і благословляє на добрі справи, – пише волонтерка Оксана Есбер.

Такі історії вкотре доводять, у цілому світі для українців немає нічого неможливого. Поки захисники відбивають атаки ворога в гарячих точках, цивільні працюють, донадять і роблять все можливе, аби воїни мали все.

Читайте також:

Вирощує перепілок під обстрілами та сублімує їжу: переселенка з Донеччини розвиває власний бізнес

Зігріти усіх наших Воїнів: як пенсіонерки у Тернополі в’яжуть теплі речі для бійців ЗСУ? (РЕПОРТАЖ)

Допоможемо зігріти Херсон: тернопільські учні роблять окопні свічки та збирають теплі речі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up