Через закриті кордони Ігор з Тернопільщини не може потрапити в Білорусь на пересадку нирки. Потрібна допомога

Через закриті кордони Ігор з Тернопільщини не може потрапити в Білорусь на пересадку нирки. Потрібна допомога
  • Діагноз 19-річного Ігоря Собчука з Шумська - спадковий нефрит (запалення нирок). Три роки тому у хлопця повністю відмовили нирки. 
  • Час хвороби - це не лише щоденний біль і тривале лікування, а й очікування можливості на пересадку нирок.  Проте зараз Ігор не має змоги навіть відмітитись у черзі на пересадку, адже кордони закриті. 
  • Допоможіть Ігорю зібрати кошти на лікування. Тричі на тиждень йому потрібно робити очищення крові. 

- Хворобу дігностували, коли мені було три роки. Але до свого 16-ліття я почувався добре. Нирки у почали відмовляти, коли мені виповнилось 16. Цілий рік я лікувався у  клініці “Охмадит” у Києві, місяць лежав у реанімації, - розповідає Ігор Собчук. - У 18 років мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання. Найближче гемодіалізне відділення було у кременецькій райлікарні. Їздити туди треба три рази на тиждень.Прямого автобуса з мого села до Кременця немає. Доводиться їхати через Шумськ. Це близько 50 кілометрів в одну сторону.

Зараз Ігор проходить гемодіаліз - штучне очищення крові тричі на тиждень у тернопільській клініці, щоб не доводилось щодня їздити, хлопець переїхав у Тернопіль. 

Після кожної процедури важко дихати

- Після гемодіалізу почуваюсь погано - тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру, - каже хлопець. 

Відео дня

Окрім гемодіалізу, Ігорю потрібні ліки, які коштують дорого. За три роки посиленої боротьби з хворобою сім'я Ігоря витратила всі заощадження.  Але Ігор не може здатись. Йому потрібна допомога небайдужих.

- На тиждень мені потрібно лише на уколи до шести тисяч гривень, - говорить Ігор. - Також я приймаю багато дорогих таблеток. Якщо є люди, які можуть мене підтримати фінансово, я буду дуже вдячний.

Операцію мають провести за кордоном

Нині в Україні практично не проводять операцій з трансплантації органів, тому Ігор звернувся до допомогою у білоруську клініку. В Міністерстві охорони здоров’я України є програма лікування важкохворих за кордоном. Два роки тому держава виділила кошти на операцію, але донора знайти не так легко.

- За весь час кожних три місяці я долав майже тисячу кілометрів в Мінськ, щоб поновити чергу на донора, - каже хлопець. - Мені сказали, що донора потрібно чекати близько 14 місяців. Вони вже минули, поки інформації немає. Але я думаю, в мене був шанс.  Я не міг поїхати в Білорусь через карантин. Востаннє у черзі поновлювався три місяці тому. У листопаді повинен був їхати знову, але зараз це неможливо.

У зв'язку з карантином та політичною ситуацією в Білорусі, зараз в'їзд в цю країну заборонений. 

Не будьте байдужими до чужої біди. Важлива кожна гривня. 

Довідка

Довідка Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у

Приватбанку:  4149499115367490 ( Собчук Ігор Ігорович).

Телефон для довідок: 097-749-97-67.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (91)
  • Вітя Вітровий

    +++++++++
  • Надя Надія

    +++++++++++++++++
  • Славік Мочарний

    +++
  • Ірина Скакальська

    ++++++++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up