Допомогти хворим дітям погодилися шестеро тернопільських нардепів із восьми

Допомогти хворим дітям погодилися шестеро тернопільських нардепів із восьми
Найбільшу суму – 5600 грн – нардепи переказали маленькому Володі Ковалю на реабілітацію у польській клініці. Хлопчик хворіє з народження. У нього — ураження головного мозку та двостороння туговухість

Ми звернулися до вісьмох народних депутатів від Тернопільщини з проханням допомогти чотирьом хворим дітям, яким останнім часом активно збирали кошти на лікування по всьому місту. Зібрати вдалося 8600 грн

 

 

У святковий час люди мають багато витрат. Ми складали списки подарунків рідним, потрібних на свята продуктів, стояли в супермаркетах, дивувалися високим цінам. Та серед нас є люди, в яких інші клопоти, – у них хворіють діти.

Лікування малечі дороге, і часто рахунки, які виставляють тутешні та закордонні клініки, просто захмарні. Українська родина з середньостатистичними зарплатами не має можливості оплатити операцію, лікування чи реабілітацію. А це нерідко - останній шанс для дитини жити, ходити, бачити, чути.

28-29 січня, напередодні новорічно-різдвяних свят журналісти «RIA плюс» звернулися до народних депутатів від Тернопільщини з проханням пожертвували кошти на лікування діток. Нагадаємо, нещодавно народні депутати саме заповнили електронні декларації, де оприлюднили чималі статки. Про це «RIA плюс» писала у №46 від 16 листопада та у №47 від 23 листопада.

Відео дня

Погодилися шестеро

Ми звернулися до Миколи Люшняка, Олега Барни, Тараса Юрика та Ігоря Побера із Блоку Петра Порошенка, Романа Заставного із «Народного фронту», Тараса Пастуха від “Об'єднання „Самопоміч”, Михайла Головка із ВО «Свобода» та Юрія Чижмаря із “Радикальної партії Олега Ляшка”. Кожному ми зателефонували особисто та надіслали файл із контактами батьків, реквізити рахунків та історії чотирьох дітей, батьки яких останнім часом зверталися у нашу редакцію по допомогу. Ми запропонували депутатам допомогти одній дитині або всім чотирьом. Яку суму пожертвувати, кожен мав вирішити самостійно.

Всі депутати, яким ми телефонували, окрім Олега Барни, погодилися долучитися до акції. Зв’язатися по телефону ми не змогли лише з Юрієм Чижмарем, тому всі дані надіслали йому у соцмережі Facebook. Повідомлення він переглянув, проте не відповів нічого. Олег Барна вибачився, що допомогти не може, мовляв, уже опікується хворими дітьми.

— Четверо діток звідки? Чортківський, Заліщицький, Борщівський райони є? — запитав він, коли журналіст запропонувала йому допомогти чотирьом дітям з Тернополя. — Давайте так: на мені висять три онкохворих дитини, яким я допомагаю. Це діти з моїх районів. Також помагаю діабетикам, людям з пересадженою ниркою. Я не хочу відмовляти, але краще поможу дітям по селах, де бідося чорна. Вибачте.

— Добре, дасте мені рахунок, щоб перерахувати кошти. До мене постійно звертаються з аналогічними питаннями, кожен день хтось потребує, щодня телефонують. Я хотів би допомогти всім, але є певні обмеження. Але якщо така ситуація склалася, я перекину гроші, скільки зможу. Надсилайте інформацію мені у Facebook, — сказав народний депутат Михайло Головко.

Погодився допомогти дітям і народний депутат Тарас Пастух.

— Дайте мені інформацію про цих дітей, щоб ми розуміли, про кого йдеться, — сказав він.  

Погодився допомогти і нардеп Тарас Юрик. Організаційні моменти доручив вирішити своєму помічнику Ростиславу Небельському. Він ще до Нового року повідомив, що гроші переказали. Загалом звітувати про перераховані кошти депутати не зобов’язувалися.

5600 грн для Володі

9 січня ми зв’язалися з мамами хворих дітей, аби перевірити, чи поповнилися їхні рахунки за останніх 12 днів, відколи стартувала наша міні-акція. Благодійні рахунки декого з хворих дітей за цей час справді збільшилися, за що батьки надзвичайно вдячні. Переважно переказували по тисячі гривень.

Серед тих, хто переказав кошти, ми побачили прізвище лише одного депутата – Тараса Юрика. Також були надходження у розмірі тисяча гривень, вочевидь, від помічників деяких нардепів та невідомих осіб.

Найбільше вдалося зібрати маленькому Володі Ковалю – 5 тис. 600 грн. Про це повідомила мама хлопчика Олена Коваль.

— Ми дуже дякуємо усім, хто не залишився байдужим до нашої біди. Газета для нас - одне із рятівних кіл! – каже жінка.

Нагадаємо, Володі Ковалю лише 2 роки та 5 місяців, але хворіє малюк з народження. Хлопчик має ураження головного мозку та двосторонню туговухість. Йому потрібна реабілітація у польській клініці.

2 тис. грн – для Артема

Майже дві тисячі гривень переказали лікування 16-річному Артему Замятіну. У хлопця падає рівень тромбоцитів до критичного рівня. Він уже пройшов декілька блоків хіміотерапії, але недуга не відступає.

Також ми зверталися до нардепів по допомогу для другокласниці Яни Веприк та 14-річної Діани Чирки. У Яни медики знайшли пухлину, яка швидко прогресує.  Як повідомила мама дівчинки, на її рахунок коштів від вищевказаних нардепів не надходило. Жінка також зауважила, що раніше родині допомагав коштами Роман Заставний. Загалом на операцію Яни потрібно 50 тисяч євро. На момент виходу газети стало відомо, що кошти родина вже зібрала, і 11 січня Яну чекають у клініці в Ізраїлі. Проте фінансова допомога дівчинці все одно буде потрібна на лікування та подальшу реабілітацію.

У Діани Чирки - прогресуючий ідіопатичний правобічний S-подібний сколіоз 4-го ступеня. Дівчинка хворіє з шести років. Через сильне викривлення хребта вона не може ходити. На операцію потрібно 250 тисяч гривень. Її мають зробити наприкінці січня. Мама дівчинки повідомила, що 31 грудня на її рахунок надійшла тисяча гривень від Тараса Юрика. Також були дрібніші суми, але прізвища нардепів там не фігурували.

Нагадаємо, на сайті te.20minut.ua є рубрика «Допомога», де ми публікуємо історії, банківські реквізити та контакти людей, яким потрібні кошти на лікування. Тож якщо ви хочете комусь допомогти, заходьте у цю рубрику. Всі випадки – достовірні та перевірені нашими журналістами.

До речі, останнім часом дуже багато говорили про збір коштів на пересадку нирки Тані Юрчик із Прошової. На операцію дівчинці активно збирали гроші по всій Україні і за кордоном. Із потрібних 63 тисяч доларів уже вдалося зібрати 53 тисячі. Та кошти на операцію дівчинки перед Новим роком виділила держава. Тож коли Таня одужає, залишок зібраної суми вона передасть іншій хворій дитині.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Mrs Farida Stephen

    Вам потрібен кредит? зв'язатися з місіс Фаріда Стівен для легкого і швидкого кредиту на це повідомлення: [email protected]

  • Білоус Іра

    У нас схожа проблема. Племінниці потрібна термінова пересадка кісткового мозку за кордоном. Нам порадили звернутися в обласну раду із заявою до депутатів(мовляв, вони точно допоможуть). Ітак, ми звернулися, подали документи, нам дали список депутатів( а їх 25), але зразу попередили, що якщо половина відгукнеться, то буде добре.... Сестра(мама хворої дівчинки), з надією на допомогу, почала обдзвонювати ТИХ СЛУГ ЗАКОНУ.Відповідь одного просто вбила:"Ви вже надоїли, та вас всіх не настарчишся!!!!". По підсумку троє пообіцяли допомогу, де факто не допоміг ні один...
  • Taras Matvienko

    Чижмаря Юрія просити про допомогу для дітей інвалідів-це треба розуму лишитись.Це одна із тих тварюк,що стоять поперек дороги реабілітації інвалідів.Він для інвалідів те саме,що і х-ло Путін для України.

    Марія reply Taras Matvienko

    Може, Юрій Чижмар  вже змінився? Був час, коли одна жінка з за корднону хотіла відкрити в Тернополі будинок дитячого типу, і сама хотіла його утримувати, але пан Чижмар не пішов на зустріч..... і вона не реалізувала свою мрію.
  • Данислав Донец

    Шалом!

    Слава і Хвала Господу Богу,Котрий викупив нас Своєю Кров'ю і переміг смерть для нас!

    Йому не потрібні ні свічки ні ікони ні жести.Він не сліпий і не глухонімий!

    Кличте до Нього через не хочу, через крик і сльози про зцілення і запитайте за що і Милостивий відкриє для зменшення прірви і просите пробачення за спробу самотужки і гріхи що пам'ятаєте і не пам'ятаєте і не розкаяні прокляття предків!

    Тому що диявол - нам ворог дуже не хоче нашого звернення до Господа Бога,

    Спасителеві нашому, Який нам нічого не винен, любить нас по Своїй великій милості!

    І в спілкуванні з Господом приймайте Його Любов до людей, Мудрість Духа Святого відрізняти брехню від Істини!

    І закликаючи Ім'я Йешуа-Спасителя і Силу Спокутної Крові Господа скасувати своїми устами доступ диявола через гріх і прокляття і проголошувати зцілення, здоров'я і перемагати смерть!

    Де гарантія, що у вашому житті не прийде відчай і не знадобиться чудо!

    Радість в Господі, сила наша!

    Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені.

    (Матф.5: 4)

    Боже, нехай же буде Твоя, Досконала воля!

    У Тебе всі часи і терміни!

    Єврей не нація, а з Біблії мандрівник Божий, а Ізраїль з Біблії долающий людей Владою і Любов'ю Божою, а іудей дослов.переклад праведно славящий Господа Бога! Хто зветься, кого звуть і хто насправді не одне і теж!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up