Кременчанка Анастасія Гіріна хвора на рак. Родина благає зібрати кошти на лікування

Кременчанка Анастасія Гіріна хвора на рак. Родина благає зібрати кошти на лікування
  • 18-річна Анастасія Гіріна з Кременця бореться за життя. У дівчинки виявили злоякісну меланому нижньої кінцівки.
  • Лише одна операція коштує 90 000 гривень, а терапія орієнтовно обійдеться в понад мільйон гривень.
  • Її мама благає небайдужих про допомогу.

Анастасія Гіріна навчається на вчителя музики у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії імені Тараса Шевченка. Дівчинка – справжня підтримка для матусі, своїх трьох братів та сестрички. Адже мама виховує діточок самостійно.

Анастасія разом з мамою, братами та сестрою

Родина і досі не може повірити у те, що життя їхньої веселої, доброї Насті залежить від операцій та дороговартісних ліків. Наразі вони шукають будь-які можливості, аби повернути 18-річну дівчинку до повноцінного життя без постійних лікарень.

Скаржилася на втому

Мама дівчинки Інна Гіріна розповіла журналістам «20 хвилин», що від жовтня 2023 року донька постійно скаржилася на сонливість та втому. Але вони і подумати не могли, що це пов’язано з онкологічною хворобою.

Відео дня

— Бували випадки, що я приходжу з добової зміни, всі в школі, а Настя спить вдома. То я будила її, інколи навіть сварилася, що вона пропускає навчання. Донька постійно казала, що не може прокинутися, що відчуває слабкість. Я вже думала, можливо, вночі дивиться серіали, з кимось переписується, — каже пані Інна.

Довідка з лікарні

Від жовтня до грудня 2023 року Анастасія Гіріна помічає, що на гомілці лівої ноги у неї почала збільшуватися родимка. Зі слів мами, родимка почала набухати, тож вирішили звернутися до медиків.

— У лікарні нам запропонували прибрати родимку та відправити її на дослідження. Як з’ясували медики, родимка була злоякісною, а в нашої Насті меланома нижньої кінцівки. Це для нас був шок, адже ми не думали, що все настільки серйозно. Я сказала донці, ми будемо лікувати, робити всі аналізи, операції, терапії. Ми тебе вилікуємо, все буде добре, — розповідає мама дівчинки.

Лікують в столиці

Анастасію лікують столичні медики. Дівчинці вже зробили дві операції. Проте чергова магнітно-резонансна томографія з контрактом показала, що внаслідок хвороби збільшився лімфовузол і є потреба в новому оперативному втручанні.

— Лікарка брала всі аналізи, відправляла на дослідження і нам кажуть, що наче метастазів немає. Але один лімфовузол значно збільшився, тому порадили не ризикувати. Ми вже 19 лютого їдемо знову до Києва, а 20 будуть робити операцію. Лікарка має прибрати уражену шкіру та зробити пересадку здорової зі стегна, видалити лімфовузол. Будемо сподіватися, що це допоможе, — наголошує мама Інна.

Мільйони на лікування

Одна операція обійдеться родині в 90 000 гривень. Після цього Анастасія Гіріна має проходити річну терапію дороговартісними ліками «Китруда».

— Так, 90 000 гривень ми маємо віддати на наступному тижні. Я не знаю, де можна взяти стільки грошей, але маю знайти, маю щось вирішили, бо хочу здорового, щасливого майбутнього для своєї дитини, — розповідає Інна Гіріна. — Щодо «Китруди», то одна коштує від 80 000 гривень. Таких уколів нам треба 17. Це теж великі кошти для нашої родини. Я безмежно вдячна всім, хто вже відгукнувся і ще відгукнеться на прохання про допомогу. Моя Настя хоче вчитися та жити.

Знаючи ціни на ліки та кількість, яка необхідна Насті, ми підрахували, що за 17 флаконів родина має віддати 1 360 000 гривень. 

Допомогти Анастасії може кожен за реквізитами:

5457082513952171 – Анастасія Гіріна

Iban UA
553052990262086400958516773

Читайте також:

Тернополянка розмальовує залишки зброї для іноземних аукціонів, аби допомогти ЗСУ

Кожна копійка на вагу золота: донька захисниці збирає кошти на авто для армії

Волонтери Тернополя мають зібрати понад мільйон на автівки та дрони для ЗСУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марія

    Як шкода, що в нас батьки не знають про медичні програми страхування 😥 . Для діток страховий захист на 100000.0 у.о. по онкології  коштує лише від 100 -280 у.о. ( залежно від опцій) в рік. А по статистиці в Україні близько 1000 діткам кожного року діагностують цю страшну хворобу. Боже, допоможи і зціли дівчину 🙏🏻
  • Оксана

    Господи допоможи спаси помилуй зціли дівчинку.
  • Валентина

    Господи допоможи 🙏🏽

keyboard_arrow_up