П'ятирічному Марку потрібна наша допомога. Батьки – сироти і не мають коштів на лікування

П'ятирічному Марку потрібна наша допомога. Батьки – сироти і не мають коштів на лікування
  • Йому лише п’ять, а він вже знає, як це постійно приймати медпрепарати та відвідувати лікарів. Знайомтеся, це маленький житель Теребовлі Марк Піскор. У хлопчика затримка мовного розвитку, і він потребує проходження діагностики.
  • Батьки нашого земляка благають небайдужих не проходити повз і допомогти вибороти сину щасливе майбутнє.

Журналісти «20 хвилин» поспілкувалися з батьком маленького хлопчика і дізналися про діагноз, лікування та подальші потреби.

Це справжнє щастя

Марк Піскор – єдина дитина у родині. Так сталося, що його батьки – сироти, тож, коли дізналися про вагітність, були дуже щасливі. Зі слів батька хлопчика Ігоря Мазурка, вагітність у жінки проходила нормально, а ось пологи видалися складними.

– Під час вагітності особливих проблем не було. Єдине – у жінки були сильні набряки. Вона ходила на ультразвукову діагностику, там спостерігали за нашим сином. І лікарі казали, що все нормально. Про ускладнення і мови не йшло. Так вийшло, що дружина трохи переносила сина і лікарям довелося робити їй кесарів розтин. Пологи були дуже важкими. Але головне, що всі живі та здорові, тоді нам так здавалося, – каже він.

Відео дня

Традиційно після народження малого Марка оглянули лікарі, а потім систематичний нагляд педіатрів. Медики стверджували, ваша дитина здорова. Ігор з дружиною раділи батьківству, аж поки не помітили, що їх син трохи відстає від інших одноліток.

– Якби нам сказали одразу, що є ця рідина в головному мозку, то ми не зволікали. Бо краще раніше вирішити цю проблему. Але нам ніхто нічого не казав. Все було нормально. Ми самі з дружиною помічали, що син якось не розвивається. Та і він не ходив майже до двох років. А це вже пізно для дитини. Це нас і насторожило, – розповідає пан Ігор.

Ми поборемося за здорове майбутнє

Аби зрозуміти, чому син почав ходити аж у два роки і не розмовляє, молоді батьки обійшли не одну лікарню. Останньою зупинкою стала львівська клініка. Власне там родині і повідомили звістку про наявну проблему зі здоров’ям.

– Коли нашому сину було два роки, ми їздили до Львова і робили там магнітно-резонансну томографію. І вже там лікарі сказали нам, що є ця рідина. Треба було робити процедури і нам лікарі виписали пігулки, що син мав обов’язково вживати протягом певного часу. Ми пройшли той курс лікування. Після нього син почав краще себе почувати. Ми бачили з дружиною покращення. Звичайно, ми мали їхати повторно в лікарню, але через нестабільну ситуацію в Україні відклали поїздку, – каже співрозмовник.

Наразі хлопчик майже не розмовляє та не ходить до дитячого садочка. Родина Мазурків хоче, аби їх дитина, як і всі інші мала щасливе майбутнє, а також мала змогу відвідувати всі заклади.

–  Він починає там щось казати, але це замало для п’ятирічної дитини. Коли ми були у Львові, то лікарі казали, що все можна вилікувати, але треба це робити зараз, – додає Ігор Мазурок. – Поки син маленький. Нам радять звернутися до логопедів, корекційних педагогів, але ні, треба спочатку звернутися до лікарів і щоб вони знову зробили повне обстеження.

Звичайно, кожне обстеження вартує коштів. Ще три роки тому родині довелося сплатити 4000 гривень і це не враховуючи систематичної підтримки здоров’я сина. Зараз обстеження куди дорожче. Сім’я Мазурків не має фінансових збережень, тож звертається до всіх небайдужих по допомогу.

– Ми б поїхали ще раніше, але немає фінансової можливості. Нам треба десь від 8000 до 10 000 гривень. Нам дуже треба їхати до лікарів, щоб вони повторно зробили ту магнітно-резонансну томографію і подивитися, що зараз відбувається у голові сина. Цілий день проводяться процедури. Десь за годину чи дві після вже готові результати. Вже від заключення лікарів ми будемо відштовхуватися і думати, що робити далі. Можуть призначити додатковий курс дороговартісних вітамінів та й інші витрати на лікування. Якщо люди зараз нам допоможуть зібрати кошти, то ми одразу подзвонимо до клініки і після новорічно-різдвяних свят поїдемо до Львова, – завершує розмову пан Ігор.

Допомогти родині можна за реквізитами: 5375 4141 1960 4246  (Мазурок Ігор Ярославович)

Кожна копійчина важлива. Давайте об’єднаємося і допоможемо разом. 

Читайте також:

Клітини головного мозку відмирають, але шанс вижити є: допоможіть врятувати малого Давида

Дива трапляються: тернополянка зі СМА отримала найдорожчі у світі ліки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (396)
  • Marina Smochko

    ДОПОМОЖИ  ГОСПОДИ+++++++++++++
  • Андрей Медніков

    ++*
  • Галя Скрипник

    Господи допоможи цій дитині.
  • Елена Лупуляк

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

keyboard_arrow_up