Якими безоплатними послугами можуть скористатися переселенці у Тернополі

Якими безоплатними послугами можуть скористатися переселенці у Тернополі

У Тернополі для внутрішньо переміщених осіб надається ряд соціальних послуг та організовуються заходи, які допомагають не лише швидше адаптуватися до життя у новому місті, а й сприяють психологічному відновленню.

Усі громадяни, які тимчасово проживають у Тернополі, можуть безкоштовно відвідати лазню на території оздоровчого комплексу «Чайка», що знаходиться за адресою вул. Глибока, 18. Також тут можна випрати та висушити одяг.

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати необхідну медичну допомогу, звернувшись на «гарячу лінію» за номером +38 (067) 881-10-66 щоденно з 08:00 до 20:00 год.

Також 1 квітня у Тернополі презентували новостворений гуманітарно-освітній центр «Українці допомагають українцям», який працює на базі міської центральної бібліотеки (вул. Руська, 31). Завдяки його роботі у місті організовано низку заходів для дітей та дорослих з числа переселенців.

Відео дня

На базі Волонтерського центру «Платформа єдності» для гостей нашої громади продовжують проводити мистецько-пізнавальні заходи для дітей, які стали жертвами війни та змушені були разом з батьками покинути свої домівки.

У місті працюють розмовні клуби з вивчення української мови для переселенців у таких закладах освіти: ЗОШ №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, ЗОШ №14 ім. Богдана Лепкого, ЗОШ №16 ім. Володимира Левицького, ЗОШ №18, ЗОШ №19, ЗОШ №27, ЗОШ №28.

У закладах позашкільної освіти проводять майстер-класи, працюють гуртки, організовується дозвілля для дітей-переселенців, які проживають у закладах освіти.

Читайте також: Яку допомогу надають українським біженцям за кордоном. Зібрали корисну інформацію для вас

Гуманітарна допомога в Тернополі вже не для всіх. Що і кому зараз видають — ми перевірили

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up