Тернопільська волонтерка Лілія Мусіхіна написала роман про жінок на війні

Тернопільська волонтерка Лілія Мусіхіна написала роман про жінок на війні
В рамках проекту "Війна" в книгарні “Є” відбулась зустріч із письменницею, громадською діячкою та волонтеркою Лілією Мусіхіною. Вона розповіла про свою майбутню книгу.

Лілія Мусіхіна – українська письменниця й етнограф, яку нині знають передусім як громадську діячку й активістку Самооборони Майдану Тернопільщини. Мужності та витримці Лілі можуть позаздрити чимало чоловіків. Волонтерка довгий час намагалась поєднувати роботу у видавництві та волонтерську діяльність, проте не склалось. 

- Я дуже довго мовчала, не могла писати, - каже Лілія Мусіхіна. - Розумію, що часовий проміжок між подіями і їх адекватним сприйняттям - не менше 20-ти років, і те, вони мають буди спокійними. Я не можу дозволити собі таку розкіш. Я  зустрілась з другом, і він сказав: "Ти розумієш, що якщо зараз не будемо писати ми, то років через десять писатимуть ті, хто не має до війни жодного відношення. І перебрешуть все". Я відкрила комп’ютер і за два тижні написався роман. 

За словами волонтерки, засновниця  Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс та пісенної лірики про кохання "Коронації слова" переконала відправити рукопис в останній момент. Після цього Юрій Журавель запропонував проілюструвати майбутню книгу. Вона присвячена мужності жінок на війні, а також загиблим побратимам Ромі, Віті й Артему. Волонтери вирішили видати книгу власним коштом, а всі виручені гроші перерахувати родинам загиблих.

Відео дня

- Я не впевнена, що воно має якусь художню цінність, але це треба було зробити. Для хлопців їхні розповіді, які я збирала, також були важливі. Це була така собі спільна сповідь на папері, яка допомогла нам очиститись. Було несподівано приємно, що люди підхопили мої уривки у Фейсбуці.

Новий роман тернопільської волонтерки вийде у світ найближчим часом. Зараз книга на фінальному етапі створення.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну 10:10 Укриття в жахливому стані: у Тернополі за це судитимуть підприємство photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up