Чи знають тернополяни відповіді на питання пробного ЗНО з української мови? Перевірте і ви себе

Чи знають тернополяни відповіді на питання пробного ЗНО з української мови? Перевірте і ви себе
  • ЗНО-2020 пройде в умовах карантину. Майбутні абітурієнти два місяці навчалися онлайн.
  • Журналісти «20 хвилин» задали тернополянам питання пробного ЗНО з української мови. Чи змогли вони знайти всі правильні відповіді, читайте в матеріалі.

На більшість простих питань тернополяни відповіли неправильно. Одні згадували свою шкільну програму, інші пробували читати питання вголос, а дехто сподівався на інтуїцію.

У всіх запитаннях тільки одна правильна відповідь. У деяких варто було поставити апостроф, або ж подвоєння чи наголос на певному складі.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Перевірте і ви себе

Опитування

На другий склад падає наголос у слові

Опитування

Апостроф треба писати на місці пропуску в усіх словах рядка

Опитування

Треба писати о на місці пропуску

Опитування

Подвоєні літери на місці пропусків треба писати в усіх словах рядка

Також тернополяни поділилися своїми думками щодо цьогорічного ЗНО та розповіли, чи потрібен такий його формат під час карантину.

«Все буде по-іншому»  Наталя, перукар:

– Вважаю, що ЗНО одинадцятикласникам потрібне. Перш за все, аби продемонструвати свої знання. Думаю, що цьогоріч все буде по-іншому. Мені розказували викладачі одної зі шкіл про те, що під час навчання онлайн складність полягає в тому, що вони самі не знають, слухають їх діти чи ні. Адже не всі включають відео.

 

 

«Варто зробити інший формат ЗНО» Надія, пекар:

– Для майбутнього вступу дітям, звісно, ЗНО потрібне. Але якщо дитина не збирається нікуди поступати, то воно для неї зайве. Під час карантину, мені здається, потрібно було зробити інший формат ЗНО, аби не наражати нікого на небезпеку.

 

 

«ЗНО потрібне не всім» Даниїл, приватний підприємець:

– ЗНО потрібне, але не для всіх. Адже не всі діти збираються вступати далі у ВНЗ. Якщо в майбутньому дитина хоче займатися ремонтом, то ЗНО їй не потрібне.

 

 

 

«Не всі однаково добре знають українську мову» Іра, одинадцятикласниця:

– Я готуюся до ЗНО. В нашому класі не всі однаково добре знають українську мову. Я в ній не надто сильна, але ходжу до репетитора.

 

 

 

Нагадаємо, що ЗНО-2020 проходитиме з дотриманням карантинних вимог.

Так, під час тестування до будівлі не будуть впускати супроводжуючі особи. На вході до будівлі, де в якій проводиться тестування, організовуються місця для обробки рук антисептиками спиртовмісними з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів

У місцях проведення тестування забезпечать чергування медичних працівників закладів освіти або закладів охорони здоров'я.

Перед початком тестування всі учасники тестування та залучені особи пройдуть термометрію. Особи, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних хвороб не допускаються до виконання службових обов'язків або проходження тестування.

Допуск учасників до будівлі, в якій організовано тестування, здійснюється після проведення термометрії, оцінки наявності ознак респіраторних хвороб та за умови одягнення захисної маски/респіратора (без клапана) так, щоб були покриті ніс та рот.

Респіратори можуть використовуватись протягом всього тестування, захисні маски повинні змінюватись кожні 3 години або якщо маска забруднилась/стала волога.

А як ви ставитеся до ЗНО під час карантину. Чи змогли правильно відповісти на питання? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • David Starr

    Грамотна людина зовсім по-іншому сприймається, але дармоїди у МОН, від нічого робити, кожних пару років змінюють правопис, хто буде за тим слідкувати? Про нові наголоси, то взагалі окрема гумористична тема :)
  • Анонім

    А який зміст здавати ЗНО і вступати у ВНЗ, якщо наші вузи не дають якісну освіту . Ось для прикладу тернопільський політех де 3 роки викладають ту саму шкільну освіту: ядерна фізика ,математика, хімія ,історія ,правознавство , англійська ( шкільна ,а не технічна) , всесвітня культура , соціологія , екологія ,політологія та інший шлак , а все решта часу іде глибока теорія по, якій ви взагалі працювати не будете . Тим більше Зеленський хоче щоб  діти з окупованих територій поступали у ВНЗ без здачі ЗНО,екзаменів ,і на бюджет ,а це фактично дискрімінація по відношеню дітей ,які вчилися ,готувалися до ЗНО і тепер їхні місця займуть діти батьки, яких вбивали українських воїнів . Діти загиблих воїнів вимушені  з усіма здавати ЗНО ,а цим все готовеньке. Такими діями Зеленський множить на ноль всю освіту в цілому. Тим більше по яким документам вони будуть поступати по ДНР і ЛНР ,то тоді це визнання цих бандитських утворень і зрада національних інтересів . На мою думку зараз здавати ЗНО це дурно витрачений час , дурно витрачений час на навчання при поступлені на бюджет , дурно потрачені гроші при поступлені на контракт . На мою думку оптимальний варіант це поїхати у Польшу чи Німетчину і там навчатися якісній освіті ,а потім там влаштовувати своє життя .

    Остап reply Анонім

    Боже,скільки помилок у Вашому коментарі?Ви яку школу закінчували(... ПольШу(!)...НімеТчину(!)...,про пунктуацію я взагалі промовчу?Писати грамотно навчіться,а потім критикуйте законнообраного президента !

    Анонім reply Остап

    Надіюсь все понятно . Іди лікуйся від роздвоєння особистості і шизофренії . Твій стиль написання і купа кликух типу Остап , Зоряна ,Санта клаус, Артур 1962 ,Олександр 1962 ,Svitlana Shcipets і решта кликух з Зе-ферми . Взагалі складається таке враження ,що це журналісти так собі рейтинг заробляють . Мені пох..... на твої повчання ,а віслюка і його ригівску команду  я буду критикувати бо є за ,що їх критикувати .

    Остап reply Анонім

    клоун,вчися правильно писати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up