Партнер рубрики Події

«Ми живі та пережили цей складний рік»: чим тернополянам запам’ятався 2023-й?

«Ми живі та пережили цей складний рік»: чим тернополянам запам’ятався 2023-й?

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у містян, чим їм запам’ятався 2023 рік, а також чого побажають всім українцям на наступний. Долучайтеся і Ви. Пишіть свої враження про 2023-й у коментарях.

В життя тернополян 2023-й рік приніс чимало різних подій та емоцій. Він був надзвичайно складним і насиченим. Це другий воєнний рік, коли Україна протистоїть російській навалі. Попри це, кожен намагався навіть в непрості часи знайти щось позитивне і поділитися добром з іншими. Для когось рік закарбувався у пам'яті втратами, розчаруванням та тривогою. Для когось – став початком чогось нового, змін та здійснення мрій. А дехто не може пригадати нічого хорошого, що з ним трапилось…

Традиційно журналісти «20 хвилин» запитали в людей у центрі Тернополя, чим для них запам’ятався 2023 рік. Які важливі події трапились в їхньому житті та що хочуть побажати на новий 2024-й? Що відповідали містяни – читайте і дивіться на відео.

Відео дня
v class="video-block">

 

Марина, 37 років, безробітна:

 – Повітряних тривог було чимало і це дуже страшно. Бажаю всім, щоб ситуація в Україні була тільки кращою, щоби війна закінчилася.

 

 

 

 

 

Захар, 18 років, студент:

 – Цей рік був насичений на позитивні та негативні події, емоції. Особисто я у 2023 році здійснив свою дитячу мрію – закінчив навчання в автошколі і отримав водійське посвідчення. Я дуже радий, що мені вдалося самостійно це зробити. На 2024 рік хочу побажати всім українцям єднання, адже тільки в єдності наша сила. І тоді все буде добре!

 

 

 

 

Андрій, 59 років, вчитель фізкультури:

 – Я висадив у мами на городі невеликий сад фруктових дерев. Мої вихованці у 2023 році ставали призерами, переможцями різних змагань. Добре, що у Тернополі було все спокійно, без ракет, без влучання. Лише на весні був один випадок, а загалом – все добре. Дякуючи Богові, у нас стоїть ялинка, люди ходять здебільшого усміхнені. Бажаю, щоб у 2024 році закінчилася війна, менше людей були у формі, а все більше у цивільному.

 

 

 

Ольга, 25 років, викладачка англійської:

 – Найкраще, що я зробила у 2023 році, – повернулася з Німеччини до України. Дуже сумувала за нашими людьми, за нашими містами. Бажаю українцям Перемоги, миру, щоб інші люди також поверталися додому і ми будувати тут своє життя і майбутнє.

 

 

 

 

 

Леся, 57 років, бухгалтерка:

 – Великий плюс – ми живі і пережили цей складний рік. Хочу, щоб менше хлопців та дівчат помирали на війні, щоб всі вже повернулися до своїх домівок і це жахіття залишилося десь у минулому. Знаєте, кожна людина, кожен українець, кожна родина має свої бажання та мрії. Нехай вони всі здійсняться!

 

 

 

 

 

Сергій, 33 роки, держслужбовець:

 – Цей рік не був простим, але він надихає боротися далі за Перемогу, за нові звершення. Вважаю, недаремно кажуть, що найважчі часи показують найсвітліших людей, найкращі рішення. Тому 2023 – трамплін до Перемоги та до фінансового зростання України.

 

 

 

 

 

Ольга, 27 років, адміністраторка:

 – Найприємніше – що мої рідні та близькі поруч. Вони живі та здорові. На 2024 рік вже дуже хочеться, щоб закінчилася війна, щоб було мирне небо, затишок і спокій. Щоб наші військові повернулися додому, були біля своїх родин. Звичайно, ми не повернемо тих, хто вже загинув, але їх завжди пам’ятатимемо…

 

 

 

 

 

Руслана, 26 років, тетахілер:

 – У 2023 році я багато переїжджала. Намагалася знайти себе у США, Франції, але як результат – повернулася на рідну землю і наразі живу тут. Бажаю українцям більше звертати уваги на свій внутрішній стан, щоб робили кроки, дії, які дозволять бути щасливішими. Фокусуйтеся не на важких зовнішніх обставинах, а вивчайте себе. Не бійтеся пізнавати себе, йти за особистими мріями.

 

 

 

 

Долучайтесь і Ви – пишіть у коментарях, чим вам запам’ятався 2023 рік, який минає? Що позитивного відбулося у житті? Чого очікуєте від 2024-го і що побажаєте українцям?

 

Читайте також:

Як на новорічні свята курсуватиме громадський транспорт у Тернополі?

Вітаємо з Різдвом та бажаємо переможного нового року! З любов'ю, редакція «20 хвилин»

Витрачатимуть від 2000 до 50 000 гривень: тернополяни розповіли про підготовку новорічного столу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юра

    А що для Тернополя була загроза? Як гуляли , жирували ,то нема і в них нічого питати.Що більше інших тем немає в журналюгів...?Дебільний канал, ...
  • Blatnoy_rayona

    та які Тернополяни ви що люди, а про других подумали тих що захищають нас і завдяки їм в нас все добре і ми зустріли новий рік і дай Боже їм щоб вони вернулись живими  і теж так само зустріли не новий рік а ріндних ,
    а ви про броківку і тцк говорите
  • Костя

    Запам'ятався тцк
  • Natalіja

    бруківкою

keyboard_arrow_up