Як 1 січня курсуватиме громадський транспорт у Тернополі?

Як 1 січня курсуватиме громадський транспорт у Тернополі?

На новорічні свята у міській раді анонсували деякі зміни у роботі громадського транспорту.

У понеділок, 1 січня, у Тернополі дещо змінять роботу громадського транспорту, аби оптимізувати обслуговування мешканців. Про це 29 грудня повідомили на сайті міської ради. Кількість транспорту зменшать на 22-25%. Частина транспортних засобів виїдуть на маршрути після 9 години, — як йдеться у повідомленні. Автобус №3 та тролейбус №7 1 січня не курсуватимуть.

– Просимо вибачення за тимчасові незручності та рекомендуємо завчасно планувати свої маршрути, – наголосили від прес-служби міської ради.

Відео дня

Тернополяни у коментарях до нашого матеріалу по-різному відреагували на повідомлення про зміни в роботі громадського транспорту. Хтось писав, мовляв, 1 січня майже у всіх вихідний, тому все зробили вірно. Інші обурювались, як це – «скоротили робочий день водіїв, не скорочуючи його іншим». Або люди хвилюються, чи зможуть дістатися на роботу у понеділок вранці.

Також багато читачів «20 хвилин» цікавились, яких саме маршрутів стосуються зміни 1 січня? Та до якої взагалі години курсуватиме транспорт на новорічні свята?

Ми звернулися за коментарем до речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич.

На сайті Тернопільської міської ради є актуальна інформація про розклад руху громадського транспорту на вихідні. Там вказані години, коли автобуси і тролейбуси виїжджають на перші рейси.

– Щодо 1 січня, цього дня частина автобусів почне курсувати після 9.00. Це стосується автобусних маршрутів №8, №13, №14, №20 та №27. Наприклад, якщо на маршруті є п’ять транспортних одиниць, то три з них вийде зранку за звичайним графіком, а інша частина – з 9 години. Тобто транспортне сполучення у місті буде забезпечене, – пояснила речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

Громадський транспорт у Тернополі, за словами Мар’яни Зварич, працює до 22.00. Жодних змін на новорічні свята не передбачалось, автобуси і тролейбуси також курсуватимуть до 22 години.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» писали, що у Тернополі на чверть зменшували кількість одиниць громадського транспорту на Різдво (25 грудня). Тролейбус №7 та автобус №3 також не курсували.

Як відстежити, де транспорт?

Нагадаємо, раніше на сайті міської ради розповідали, що у мобільному додатку «е-Тернопіль» можна дізнатись час прибуття громадського транспорту – як автобусів, так і тролейбусів. Для цього потрібно обрати на панелі внизу «Перелік» і натиснути на потрібну вам зупинку.

Також у застосунку можна додати зупинки, якими ви найчастіше користуєтеся, до переліку «Улюблені» (відмітивши зірочкою).

Крім того, за допомогою сервісу «Де транспорт» на інтерактивній карті можна:

  • знайти інформацію з відображенням руху всього транспорту міста;
  • переглядати вибраний маршрут;
  • стежити за часом прибуття транспорту на обрану зупинку;
  • знайти перелік пунктів поповнення карток для проїзду;
  • побачити низькопідлоговий транспорт, доступний батькам з візками та людям з інвалідністю.

У додатку також можна дізнатися номери маршрутів автобусів і тролейбусів, які відправляються з потрібної зупинки. Аби почати користуватися сервісом «Де транспорт», необхідно завантажити застосунок «е-Тернопіль» на операційній системі Android або на iOS.

 

Читайте також:

У Тернополі 1 січня буде менше громадського транспорту

Тернополяни тиждень вдома, бо хворіють, а в них з карток списує гроші за проїзд

ДТП із автобусами на Тернопільщині, в яких загинули і покалічились люди: де зараз ці справи?

Як діятиме комендантська година у Тернополі у новорічну ніч

На Тернопільщині відновили другий за довжиною шляхопровід в області

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Владзьо Древніцкий

    Як мединський завів бардак так і династія продовжується
  • Галина Ющак

    Мині на роботу на 7год ранком чим мині добиратись  на подоляни  яким транспортом добиратись прошу дати  відповідь  а іншим  людям  чим добиратись

    myvova83 reply Галина Ющак

    Мині, ахахах
  • Anna Tomashevska

    Так є, кому на роботу в лікарню, можна не йти, так виходить???
  • Любов Мих

    1 січня є робочим днем і тим людям, які працюють треба їхати на роботу.....

keyboard_arrow_up