Незламна: 12-річна українка бігтиме на протезах, щоб здійснити мрію військового

Незламна: 12-річна українка бігтиме на протезах, щоб здійснити мрію військового

Юна українка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару по вокзалу у Краматорську, візьме участь у Бостонському марафоні

13 квітня дівчинка бігтиме на протезах, аби здійснити мрію захисника та продемонструвати всьому світові незламність українського народу. Історію дівчинки розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова

Мета Яни у Бостоні  благодійна. Це збір на спортивний протез для важкопораненого захисника, пацієнта UNBROKEN Ukraine, який втратив кінцівку на війні. Дівчинка воліє, аби він, як і вона, теж мав можливість бігати. Цю ініціативу підтримала Благодійна платформа dobro.ua, спільно з якою ми реалізуємо проєкт «Незламна Яна біжить заради захисника».

Відео дня

Олександр Рясний служить з 2011-го - це, до речі, рік, коли народилася Яна. Сам він із Запоріжжя. Був в АТО, потім в ООС, далі — повномасштабна війна. Боронив рідний Запорізький напрям, коли торік у вересні поряд з ним розірвався снаряд. Втратив праву ногу. Нині опановує звичайний протез, планує повертатися на службу і мріє бігати.

Впродовж двох місяців Яна посилено готується до участі в Бостонському марафоні. Вона тренується чотири рази на тиждень. Двічі у Центрі UNBROKEN із фізичним терапевтом та ще двічі на велотреку та стадіоні з професійними тренерами бігового клубу PROBIG.

Своєю участю у всесвітньо відомому марафоні юна українка прагне нагадати світові, що війна в її країні триває, продовжують страждати та гинути діти і дорослі, скалічено тисячі життів і щодня зростає кількість людей з ампутаціями. Та попри все, українці залишаються незламними.

Отож, підтримати Яну в її меті можна тут: https://dobro.ua/project/nezlamni_boston/

До участі в Бостонському марафоні Яну Степаненко запросила американська фундація One World Strong Foundation , що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій.

Нагадаємо, раніше ми розповідали зворушливу історію військовослужбовця Руслана Прокоп'юка, який втратив ногу. Як отримав поранення, рятуючи побратима? Чим займається під час реабілітації та чи виникають складнощі у використанні протеза? Про що мріяв під час служби і що робитиме після лікарні?

Читайте також:

«У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up