Отримала 200 балів на іспиті: історія успіху випускниці з Тернополя Катерини Жорняк

Отримала 200 балів на іспиті: історія успіху випускниці з Тернополя Катерини Жорняк
  • Найбільшу кількість балів під час складання мультитесту випускниці Тернопільської школи №7 Катерині Жорняк вдалося набрати з англійської мови.
  • Дівчина радіє своїм результатам. А ось у школі навіть не здивовані, адже Катерина навчалася на відмінно.

Першими радісною новиною поділилися на сторінці Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 з поглибленим вивченням іноземних мов. Адміністрація привітала випускницю 11-Б класу, а також побажала нових яскравих перемог і реалізації найсміливіших задумів.

Журналістам «20 хвилин» вдалося у перерві між нагородженням та випускним вечором поспілкуватися з Катериною Жорняк, аби дізнатися про її підготовку та майбутню професію.

Відео дня

Тільки праця, тільки наполегливість

Готуватися до Національного мультипредметного тесту Катерина почала восени 2023 року. Вже тоді дівчина чітко знала, що складатиме українську мову, математику, історію України та англійську мову.

— Математика, українська мова та історія України – обов’язкові предмети, а ось четвертий обираєш за бажанням або взагалі складаєш тільки три. Тоді я вирішила ризикнути і додати ще англійську. Розуміла, якщо хочу отримати гарні результати на НМТ, тож треба знаходити час і поступово готувати до кожного. Чимало часу підготовці до іспитів приділяли вчителі в школі, також самоосвіта та користувалася допомогою репетиторів. Але не мала на меті отримати по 200 балів зі всіх чотирьох предметів, — розповідає пані Катерина.

І якщо з підготовкою до математики, історії України та української мови визначилася ще у вересні, то ось з англійською – лише наприкінці листопада. Зі слів дівчини, з репетитором займалася три рази на тиждень. Адже важливо пам’ятати про системність та аналіз помилок.

— Систематично проходила різні тести НМТ. Коли вирішувала тести вдома, то не вдавалося отримати з англійської 200, бали були нижчими. Пов’язую це з тим, що постійно губилася, була невпевнена в тій чи іншій відповіді. Вже заздалегідь готувала себе до того, що на НМТ з англійської мови отримаю середній бал. Та вже в день НМТ відкинула всі страхи, побоювання, зосереджувалася виключно на тестових завданнях, аналізувала і вирішувала. Як бачимо, у мене вийшло перебороти страхи і підтвердити свій рівень знань. Наразі я володію англійською на рівні В2, — каже дівчина.

Отримала 758 балів з 800 можливих

Зі слів дівчини, НМТ поділили на два блоки: українська мова та математика, історія України та англійська. У день іспитів Катерина Жорняк намагалася не хвилюватися, відкинути всі зайві думки та сконцентруватися на розв’язанні завдань.

— Якщо говорити виключно за англійську мову, то на неї я мала годину, а впоралася за 40 хвилин. НМТ відрізняється від ЗНО, бо у мене не було аудіо чи письма, а виключно тести на розуміння тексту, лексика, підібрати висновок. Найважчий блок – відповісти на запитання до тексту, бо треба було зрозуміти сенс, зробити власні висновки, а тоді вже відповідати, — згадує випускниця.

Після проходження тестів на екрані з’являється кількість правильних відповідей з кожного предмета. Вже тоді тернополянка і здогадалася, що має свої 200 балів з англійської мови.

— Я зрозуміла, що на всі питання з англійської відповіла правильно. Та мала сумніви, адже буває збій в програмі, щось зарахувало неправильно. Тому я чекала того дня, коли в особистому кабінеті з’являться офіційні результати. Отже, офіційно з математики я маю 170 балів, з української мови – 195 балів, з історії України – 191 бал, а з англійської мови – 200 балів. Можу сказати, що з історії є лише три помилки, з української мови – одна, а з математики – п’ять, — каже дівчина.

Натомість вчителька англійської мови Ірина Ігнатушко наголошує, їй приємно, що Катерина склала іспит на 200 балів. З її слів, Катерина – справжня трудівниця. Вона завжди долучалася до обговорень під час занять, просила про допомогу та впевнено йшла до своєї мети.

— Я працювала з Катериною виключно в 11 класі. За цей рік зрозуміла, що учениця дуже розумна, відповідальна, досвідчена. Вона могла підтримати розмову на будь-яку тему під час практики усного мовлення, з нею дійсно було цікаво. Ніколи не соромилась запитати, чому саме так варто виконувати завдання, чи бувають виключення з правил і таке інше. Вчителям приємно працювати з такими дітьми, бо для нас важливо, аби діти були залучені в процес, — розповіла вчителька англійської мови Ірина Ігнатушко.

Катерина Жорняк вже отримала свої документи, відгуляла випускний і готується до вступу у вищий навчальний заклад. Зі слів дівчини, життя хоче пов’язати з юриспруденцією. Наразі розглядає варіанти навчання у Львові та Тернополі.

Читайте також:

Скільки місць в університетах Тернополя та коли подавати документи

Як отримати 200 балів з математики: історія випускника з Тернополя

Два іспити по 200 балів. Історія успіху тернопільської випускниці Олесі Загричук

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Natalya

    Красуня і розумниця!👏👏👏👏👏💐
  • Оксана

    Молодець! Буду рада дізнатися ім'я репетитора!
  • Наталя

    Розумнятко мамине!!! ❤️❤️❤️
  • Тетяна

    👍

keyboard_arrow_up