Тепер вона – справжній янгол! У Теребовлі поховали 28-річну Анну, у якої залишилася 3-річна донька

Тепер вона – справжній янгол! У Теребовлі поховали 28-річну Анну, у якої залишилася 3-річна донька
  • Страшна трагедія і дві долі, які обірвалися вночі 19 червня. Молода любляча мама Анна Яненко повернулася з Німеччини додому, у Теребовлю, разом із донечкою. Маленька Алла в одну ніч втратила батьків. Чи не кожен в місті обговорює жорстоке вбивство 28-річної жінки та самогубство її чоловіка.
  • На третій день народження Алли ховали її маму… Батька, якого підозрюють у вбивстві 28-річної медсестри, ховатимуть у вівторок. Зараз він у тернопільському морзі.
  • Сусіди кажуть, що сестра чоловіка і має намір удочерити дівчинку. Однак багато хто із земляків проти, мовляв, не може родина вбивці виховувати маленьку дівчинку. Чи зможе стати опікуном рідний брат вбитої Анни чи хтось з її родини?

20 червня Анну поховали. На похороні був присутній і журналіст «20 хвилин». Домовина була закрита. Знайомі жінки кажуть, після побоїв та була синьою... Живого місця на ній не лишилося. Хоча сама вона була неймовірно вродливою.

Нагадаємо, 19 червня На Теребовлянщині чоловік, ймовірно, убив дружину, а потім підірвав себе, так йдеться на сайті поліції. У подружжя залишилася маленька донечка. Поліцейські з’ясовують обставини трагедії.

Більше про деталі вбивства читайте в нашому матеріалі: У день народження донечки ховають маму. Історія медсестри з Теребовлі, яку вбив чоловік (ЕКСКЛЮЗИВ)

Відео дня

На похоронах Анни були присутні рідні, знайомі та сусіди. Прощалися в домі, де і трапилося вбивство.

Священник не стримав сльози

Коли священник говорив, якою була Аня, про те, що він знав її, то і сам заплакав.

– Боляче проводжати дорогу нам людину, люблячу маму, яку ми всі знали, –  говорив священник. – Коли Ані було вісім років, померла її мама. Доглядала за дітьми бабуся. Я пригадую бабусю Анни. Як вона піклувалася про онуків. Бабуся часто приходила в церкву і говорила: «Боже, дай так, щоб моя старість не погубила їх».

Після смерті бабусі опіку над молодшими братом та сестрою взяв старший брат Віктор. Він робив все, щоб вони не відчували сирітського життя. Молодший брат, за інформацією знайомих родини, два роки тому помер через проблеми із серцем.

– Вона страшенно любила братиків, – каже подруга Ані (всі дані жінки є в редакції – прим. авт.). – І вони її обожнювали.  

Про чоловіка Анни – Романа – священник сказав небагато.

– Ніхто не має права забирати життя, крім Бога. А чоловік її вчинив страшний гріх, зробив так, щоб померла Анна мученицькою смертю, відчула приниження, – мовив священник. – Звірська рука була невблаганна. Ревність, зло, у якому якраз і сталася біда. І жінку погубив, і сам себе…

Не раз ходила з синцями

За словами подруги, коли Аня приїжджала додому, аби побачитися з сім'єю, друзі бачили її із синцями. Але, кажуть, та усе терпіла.

У Німеччині Анна працювала у медичній клініці. Чоловік до неї приїжджав два рази, кажуть колеги, які працювали в одній компанії. Востаннє – два-три місяці тому. 

– Після приїзду чоловіка Анна ходила на роботу з синцями та слідами від побоїв. Ми наполягли, щоб вона звернулася до поліції, через це її чоловіку довелося повернутися в Україну. Дитина залишилася з мамою, – розповідає колега вбитої (всі дані жінки є в редакції – прим. авт.).

Пізніше Анна подала на розлучення.

Однак сусіди та родичі дівчини кажуть, про те, що чоловік Анну бив, дізналися від найближчого її оточення.

– Щось погане про Романа сказати не можу. Виховував дитину добре. Ніби і жили з Анею в злагоді, – каже одна з сусідок чоловіка.

Також сусіди розповіли, що Романа вже був у шлюбі. Розлучився, але має дитину від першої жінки. Батько Романа проживає в Теребовлі, мама працює за кордоном.

Тіло чоловіка наразі перебуває в тернопільському морзі. Похоронити його планують у вівторок, 22 червня. Але не поруч із дружиною! Аня спочиватиме неподалік мами та бабусі. 

Рідна тітка дівчини по татовій лінії розповіла журналісту «20 хвилин», що дізналася про смерть Анни в день похорону…

– Востаннє спілкувалася з Анею на Пасху. Обмінялися привітаннями. Думаю, треба набрати в Трійцю до племінниці. І дізнаюся, що її вбили… – розповідає тітка. – Вона ніколи не говорила погано про стосунки з чоловіком. Завжди відповідала: «У нас все добре». Шкодую, що раніше не дізналася, як все є насправді.

Тепер вона – справжній янгол

У німецькій клініці, де працювала медсестрою, також шоковані звісткою. Її колега Крістіан Штефі розповів, що познайомився з жінкою минулого літа, коли вона прийшла працювати у лікарню. Кажуть, була доброю та спокійною. Дуже швидко вивчила німецьку і хотіла перевезти родину у Німеччину.

– Вона дуже мало говорила, але коли щось мовила, то це завжди було щось доречне та влучне. Анна була чудовим пекарем, ми часто говорили їй відкривати своє кафе. Розумієте, Ані було важливо, щоб люди поряд з нею, почували себе комфортно.

Також її колега розповів, що вперше про факт насильства над жінкою з боку її чоловіка дізнався в березні цього року. Ці обставини тільки зміцнили їх дружбу.

– Одного вечора вона втекла від чоловіка разом з дитиною та знайшла притулок у своєї колеги. Потім звернулася до поліції, і чоловіка змусили поїхати в Україну, – продовжує Крістіан. – Знаєте, ми для маленької Алли вже все підготували, знайшли гарний садочок. А ще Анна завжди підтримувала чоловіка, коли він контактував з дитиною, хоч і боялася його. На жаль, зареєструвати дитину в Німеччині назавжди вона не могла, бо від батька не було ані згоди, ані візи. Тому вона полетіла в Україну. Ми боялися, вона боялася…

Колеги цінували Анну в роботі та у спілкуванні. І не можуть повірити, що її немає.

– Тепер вона – справжній янгол і захистить свою дитинку, – каже Крістіан. – Ми всі плачемо за Анною і не можемо зрозуміти, як таке могло статися. І плачемо, бо не можемо зрозуміти, як маленька Алла зможе впоратися з такою травмою

Трирічна Алла поки перебуває у сестри чоловіка – Романа. Долю дитини вирішуватимуть після похоронів чоловіка.

Сусіди кажуть, що сестра чоловіка і має намір удочерити дівчинку. Однак багато хто із земляків проти, мовляв, не може родина вбивці виховувати маленьку дівчинку. Чи зможе стати опікуном рідний брат вбитої Анни чи хтось з її родини? Наразі, через державні вихідні, нам не вдалося знайти чіткі відповіді на ці питання. Однак ми обов'язково дізнаємося про те, що далі чекає на маленьку Аллу, яка більше ніколи не обійме свою маму, яка любила її понад усе на світі. 

Редакція «20 хвилин» приносить щирі співчуття всім, хто знав Анну, її друзям та близьким. Вічна їй пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (125)
  • Микола Денисюк

    А можливо ця (жіночка) довела до вбивства і самогубства?
  • Катерина Кільчицька

    У двох родинах горе. Ніхто не знає , що могло спричинити цьому. Тож не судіть люди нікого і не будете судимі, краще помоліться. Їх Господь розсудить сам.
  • Сергій Деркач

    Просто в німця був трохи довший і грубший щей грошей більше трохи мав, от і вся правда і бабська сутність

    Dasyuk Mar'yana Romanivna reply Сергій Деркач

    Сергій Деркач тут стать , чоловік жінку забив, доця сирота залишилась, а ви про розмір хуя і гроші пишете?
    Як то би не було і,що там сталося.  Нікого не треба обсуджувати.Нехай спочивають з Богом, і їхня доця росте з файним опікуном.
  • Сергій Деркач

    Чи та дитина винувата що мама в неї бля ду вата
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up