"Треба боятися живих, а не мертвих": ексклюзивне інтерв’ю із копачем могил на Микулинецькому кладовищі

"Треба боятися живих, а не мертвих": ексклюзивне інтерв’ю із копачем могил на Микулинецькому кладовищі
  • Сергій Китайський працює гробокопачем на Микулинецькому кладовищі у Тернополі. Чоловік доглядає за могилами, які ніхто не навідує, та територією цвинтаря. 
  • Про свою роботу він говорить з гумором, а журналістів зустрічає привітно та проводить екскурсію кладовищем.

Сергію зараз 45 років. У КП “Ритуальні послуги” він працює чотири, щоправда, з невеликою перервою, на час, коли перебував в іншій області. Для когось його робота може здатись моторошною, але сам він жодної містики у своїй професії не бачить. Цікаво, що журналісти “20 хвилин” вже публікували інтерв’ю із представником цієї професії ще у 2014-му році. Тоді про свою роботу на кладовищі розповідав Віктор Сухецьким і він виявився вітчимом пана Сергія. 

Більше у матеріалі: "Тернополянин Віктор Сухецький викопав 14 тисяч могил"

- Як ви почали працювати на кладовищі? Виходить, у вас професія  за спадковістю? 

Відео дня

Під час розмови з нашими журналістами пан Сергій прогулявся кладовищем. Він знає тут чи не кожну могилу. Показує польські гробівці, новий цвинтар, капличку. Добре знає місця, де поховані відомі люди, які жили ще в Радянському Союзі, де поховані герої Другої світової війни та Російсько-Української війни, знає ті місця, куди часто приходять люди доглядати за могилами, а де могили покинуті. 

- Яку найбільшу кількість похоронів довелось "відпрацювати" за день?

Читайте також: "Закам'яніла дівчина з мітлою": які легенди приховує відомий пам'ятник Микулинецького цвинтаря"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Andrew Petryshyn

    Та таких як ваша група дохера,за що платити...😂😂😂чи в вас пости особливі...?))))Відписуюсь НАХЕР
  • Володимир Лемега

    Відписуюсь від вас,з вашими "авторизаціями".Так шо робіть перепис населення на комусь іншому,"журналізди"..(

    Pidkorchemnyi Volodymyr reply Володимир Лемега

    Володимир Лемега спостерігай)

    Ярина Вознесенська reply Володимир Лемега

    Володимир Лемега, підтримую 👍. Що то взагалі за фігня з тим "підпишіться".

    Наталия Бурлаку reply Володимир Лемега

    Щоб відписатися, спершу треба підписатися
  • Yuriy Hladiy

    Постійному читачу тепер ще й треба платити, щоб вас читати...

    Наталия Бурлаку reply Yuriy Hladiy

    Підписка на два місяці вартує 1 грн. Далі - як дві чашки кави, завдяки підтримці читачів журналісти можуть створювати більше таких текстів та бути незалежними.

    Viktoria Solomyanyk reply Yuriy Hladiy

    Реально відпадає будь-яке бажання переходити за посиланням. У великих газет, типу Нью-Йорк Таймс можна хоча б 10 статей на місяць прочитати без реєстрації.

    Наталия Бурлаку reply Viktoria Solomyanyk

    У нас більшість статей - безкоштовні! Преміум, тобто ексклюзивні матеріали, лише під авторизацією
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up