Вразили історії дідуся, вирішив бути як він: 15-річний спортсмен про те, чому хоче бути офіцером

Вразили історії дідуся, вирішив бути як він: 15-річний спортсмен про те, чому хоче бути офіцером
  • 15-річний тернополянин Вадим Чубар навчається на першому курсі у Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

  • Пов’язати своє життя з військовою службою вирішив сам. Хлопець впевнений, що вміти захищати свою Батьківщину повинен кожен.

Вадим Чубар народився в Тернополі, а після закінчення школи вирішив, що хоче бути військовим. Саме тому вступив у Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Дідусь розповів, як командував гарматою

– Напевно, на моє рішення вплинули спогади з дитинства. Добре пам’ятаю, як дідусь розповідав мені, як колись командував гарматою, – пояснює співрозмовник.

Відео дня

Батьки тільки підтримали рішення сина.

– Хочу, щоб моя сім’я була в безпеці, хочу захищати мою країну. Вважаю, що кожен чоловік повинен вміти захищати свою Батьківщину, а допомогти стати справжнім чоловіком, на мою думку,  може тільки військове училище, – каже Вадим. – У майбутньому планую стати офіцером, а тут мене можуть навчити всьому необхідному: знання професії та її тонкощів і, звісно, спортивна підготовка, до якої я звик ще з дитинства.

Призер обласних та всеукраїнських змагань

З восьми років хлопець займається бойовим видом видом спорту – бразильським джиу-джитсу. Обрати саме такий спорт, каже, йому допомогла доля. Коли Вадим навчався у другому класі, то дуже хотів відвідувати якусь секцію зі спортивним нахилом, але не міг визначитися, яку саме. 

І саме в той період біля його дому створили секцію бразильського джиу-джитсу, тому обрав саме її. Відтоді хлопець ставав неодноразовим переможцем та призером обласних та всеукраїнських змагань. 

А відмінна фізична підготовка допомогла Вадиму і в училищі, адже він досить швидко звик до необхідних навантажень.

– Коли я з друзями тільки починали навчатися, то спочатку було незвично і дещо складно прокидатися зранку, а потім бігати. Та вже за один-два тижні нам це почало подобатися, – каже Вадим Чубар. 

Хоче бути прикладом

Разом зі спортом хлопець вміло поєднує і навчання в училищі. А його результати та фізичну підготовку Вадима помітили офіцери-вихователі та викладачі. Тому його призначили командиром відділення.

Молодий курсант хоче бути прикладом для однолітків та друзів.

– Вважаю, що кожен чоловік, який народився у нашій країні, має певні зобов’язання перед нею, – впевнений Вадим. – А щодо дівчат в армії, думаю, без них ніяк. Вони дуже корисні і в багатьох речах здатні зробити більше, аніж чоловіки. Однак все має бути за їх бажання.

До слова, зі спортом в училищі хлопець не зав’язав. Активно займається і впевнений, що нові здобутки не за горами. Варто тільки до них впевнено прямувати.

 

Читайте також:

Грає на кількох музичних інструментах та продовжує династію військових. Історія молодого курсанта

Військова справа не залежить від статі. 17-річна курсантка розповіла, чому хоче служити

Стане першою військовою в сім’ї. Історія 18-річної курсантки, яка пішла служити

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up