Вживав наркотики 20 років, встиг побувати в тюрмі. Відверта історія колишнього наркозалежного

Вживав наркотики 20 років, встиг побувати в тюрмі. Відверта історія колишнього наркозалежного
  • Киянин Олексій вперше спробував наркотики у 14 років. Все починалось з куріння трави в компанії друзів. З роками чоловік «підсів» на героїн та метадон. На життя заробляв крадіжками, за що сів до тюрми. Однак позбавлення волі результату не дало.
  • Коли Олексія звільнили, він взявся за старе… Як йому вдалось подолати смертельну залежність та вибратись з наркотичної ями? Розповідаємо. 

Олексій Туренко з Києва. У вересні йому виповниться 41 рік. Половину свого життя чоловік був наркозалежним. Як зловити кайф, дізнався у підлітковому віці. Тоді ще чотирнадцятирічний юнак вперше спробував курити траву. Її за наркотик не вважав, і виправдовував себе, мовляв, це просто вулична забавка.

– Я з родини християн, але сталось так, що мене не обійшло зло. Спочатку була трава. Згодом серед столичних компаній «процвітав» героїн. Це досить важкий наркотик, спробувавши який одного разу, зупинитись складно. Все переросло у серйозну проблему. Через деякий час я почав вживати метадон. Він поглинув мене… – чоловік зітхає, пригадуючи події з недалекого минулого.

Відео дня
v class="video-block">

Кошти на наркотики Олексій здобував… крадіжками. Неодноразово здійснював розбійні напади. Після одного зі злочинів його спіймали та визнали винним.

Чоловік сів до тюрми на 14 років, але там вживати не облишив.

Вийшовши з місця позбавлення волі, він твердо захотів зав’язати зі шкідливими наркотичними речовинами та змінити своє життя. У Києві на той час (липень минулого року) відбувалась акція «Шлях незалежних».  Її організували люди, в минулому алко- та наркозалежні, які звільнились від цього у християнських реабілітаційних центрах України. Акція була міжконфесійною та проходила у 21 місті країни: Херсон, Одеса, Вінниця, Чернівці, Львів, Житомир, Рівне тощо.

– Мої батьки дізналися про цей захід. Далі знайшли інформацію про ребцентр «Спасіння», що недалеко від Збаража, на Тернопільщині. Через соцмережі моя сестра натрапила на сторінку адміністратора центру – Олега Когана. Родичі звернулися до нього, і відправили мене на реабілітацію. 19 серпня я покаявся, приїхав сюди і провів тут пів року. Хотів звільнитись від наркотиків, але саме в цьому місці Господь торкнувся мого серця, – розповідає Олексій Туренко.

У «Спасінні» понад двадцять років лікують алко- і наркозалежних, але роблять це не медикаментами, а молитвою, словом Божим та трудотерапією. Наразі тут перебуває 13 осіб, кожен має свою історію. Всі кардинально змінили життя.

Читайте також: Людей сюди привозили помирати. Але вони вижили: репортаж із реабілітаційного центру (ЕКСКЛЮЗИВ)

– Я приїхав у центр, і спершу мені було фізично погано. Відчував «ломку», бо надто довго вживав наркотики. Потім все стало на свої місця. Бог зцілив мене від тієї напасті, дав свободу. Зараз мене не тягне до смертельних речовин, до сигарет, «подів» і тому подібного. Моє життя повністю змінилось. Я живу в Тернополі. Орендую квартиру та влаштувався на хорошу роботу. Працювати вчусь з нуля, хочу отримати нові вміння, – усміхається колись наркозалежний.

Реабілітаційний центр Олексій не покинув. Регулярно приїжджає сюди, але вже як служитель – допомагати таким же, як він в минулому. Доносить їм біблійні основи, розповідає, як сам зумів позбавитись від залежності та передає знання.  

– Тут я укріпляюсь у вірі в Бога. У Києві в мене «натоптані» дороги гріха. Колишні знайомі досі вживають наркотики. Тому мені було легше змінити місце проживання і залишитись тут, з новими друзями, які теж врятувались від залежності. Ми читаємо новачкам уроки з Біблії, ділимось з ними досвідом, – завершує нашу розмову Олексій Туренко.

Куди звернутись за допомогою?

Християнський реабілітаційний центр «Спасіння» понад 20 років абсолютно безкоштовно рятує алко- та наркозалежних людей та дає їм шанс повернутись до реальності і змінити своє життя у кращу сторону. Якщо Ви чи Ваша близька людина потребуєте консультації й фахової допомоги, вся необхідна інформація про роботу центру є на їхньому сайті: https://xn--80a0aafjc4h6b.com/.

Звернутись до реабілітаційного центру, що під Збаражем, можна за номерами:

  • +38 096 575 86 00 (Дерешівський Ігор – керівник);
  • +38 067 291 16 43 (Коган Олег – адміністратор служіння).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Любомир Брода

    Яке тяжке життя  в наркомана -пожалійте урода,про це треба зараз писати бо нема вже про що.Ну й х…ню ви пишете

    Читач55 reply Любомир Брода

    Ти просто лайно

keyboard_arrow_up